Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Yaz pilule

Autor Poruka

Nataša Šemnički, dr. med.

14.06.2012. 14:20

peach,

nažalost postoji mogućnost povrata bolova ili cista jajnika.
Učinite hormone i UZV štitnjače, pijte Ulje noćurka , folnu kis te se uravnoteženo hranite.
U vrijeme menstruacije uzimajte Mg 300mg 2-3xdnevno i nadam se da će tegobe biti blaže.

L.P:

Eleonora5

14.06.2012. 15:50

Zahvaljujem na odgovoru, menstruacija mi je ipak došla(svega 4 dana, jako slaba, 3 i 4 dan bio je iscjedak) pa nisam otišla ginekologu i počela sam sa 6. pakiranjem, ionako moram nakon ovog po novi recept. Samo da Vas još pitam, iako pijem tablete i to stvarno redovio najviše s pola sata zakašnjenja uvijek sam u nekom strahu od trudnoće, dal postoji mogućnost da zatrudnim ako imam odnos s dečkom više puta za redom, u razmacima pola sata-sat, uz prekinuti snošaj,on nakon odnosa uvijek obriše penis maramicom, al uvijek malo ostane na vrhu penisa?!

16.06.2012. 14:00

Eleonora5,

ne bi trebalo doći do trudnoće.

L.P.

Inaa

25.06.2012. 23:45

Poštovani,
počela sam koristit Yaz prije 3 dana, tj danas sam popila treću tabletu.
Sinoć sam u 21:00 popila drugu tabletu i jutros oko 6 sati sam osjetila mučninu i povratila.
Jeli moguće da je to nuspojava tablete ili nešto drugo, i ako je, dali je smanjena zaštita od trudnoće?

Hvala unaprijed

petra2104

26.06.2012. 10:40

Postovanje,
Pijem Yaz dva mjeseca... pocetkom ovog blistera, imala sam grlobolju i dobila Ospamox tablete... u vrijeme uzimanja ospamoxa decko je svrsio u mene! u strahu sam, trebam li se brinuti? iako sad imam za popit jos dvije bijele tablete iz blistera, i krecem na novi... lagane simptome da cu mjesecniu dobit imam, bole me grudi...svejedno se bojim :/ Hvala

miš_23

26.06.2012. 18:10

Pijem yaz pilule već 9 mjeseci i imam samo riječi hvale za njih, ali prije 3 dana sam dobila Nolicin tablete te ih moram piti 10 dana.

Zanima me da li Nolicin tablete utječu na smanjenje zaštite ?

Unaprijed hvala

27.06.2012. 12:55

Inaa,

ako vam se ponovi povračanje popijte ranije tabletu do 18h i kod izostanka istog nastavite s tim vremenom dalje piti tablete.

L.p.

petra2104 ,

obziroma da osijećate simptome nadolazeće menstruacije ( šti uz Yaz nije uobičajeno) ne morate se brinuti.

L.p.

miš_23,

Nolicin nije naveden kao antibiotik koji umanjuje učinkovitos tableta ali oprez nije naodmet jer kao i tablete opterećuje jetru.
Preporučila bih vame dodatno korititi i kondom.

L.p.

NInci89

10.08.2012. 00:55

Postovana doktorice,
vec 1. godinu pijem Yaz pilule i razmisljam o prestanku ali se plasim.. .koje se sve lose stvari mogu desiti u pogledu privikavanja organizma?

Dejan Šakoronja, dr. med.

10.08.2012. 10:55

Poštovana, kad prestanete uzimati pilule sve će stvari biti iste kao i prije neg što sto ste ih počeli uzimati.

Slashy

11.08.2012. 12:15

Poštovani,
već sam se javljala na istu temu i viđala slična pitanja, ali voljela bih biti sigurna pa ću pitati opet.
Naime, pijem Yaz već šesti mjesec... u prva tri mi se javljao spotting čak i po 10 dana prije menstruacije, no kasnije je sve bilo u redu...
sada mi je 15. dan uzimanja aktivnih tableta i ja sam dobila smećlasti obilniji spotting... a dan ranije me počeo boljeti trbuh...
ne bih se čudila da se to dogodilo koji dan prije placebo tableta, ali ovo je 10-12 dana ranije... a tablete pijem već 6 mjeseci...
Koliko je učestala ova pojava i trebam li poduzeti nešto....

11.08.2012. 12:30

Nastavite sa uzimanjem. Ako će vam se kroz sljedeće cikluse javljati probojno krvarenje, sugeriram da se promjeni kontraceptiv.

Slashy

12.08.2012. 15:55

Poštovani,
doista ne bih htjela biti dosadna, međutim već danas (12.08) mi se pojavilo pravo krvarenje (na 16.aktivnoj tableti), nije više smećkasti spotting, ali nije obilno...
je li to uranjena menstruacija?
trebam li nastaviti piti tamo gdje sam stala kao i do sad ili da počnem novi blister?
trebam li dodatnu zaštitu?

13.08.2012. 00:10

Nastavite do kraja blistera. Ne treba dodatna zaštita.

13.08.2012. 00:10

postovani,
pijema jaz vec skoro godinu dana,i sve je ok ,pijem ih redovno,nije bilo nikakvih nuspojava. prosli mjesec sam dobila menstruaciju na trecoj bijeloj tabletici,medjutim nisam bila u mogucnosti da pocnem piti na vrijeme novo pakovanje (tj popila sam cetvrtu bijelu tableticu kad sam trebala,ali nakon cetvrte nisam odma pocela sa novim pakovanje nego kroz dva dana,nastavila sam piti sve redovno kako sam i do sada,nisam imala odnos prvih 14 dana ,mozda cak i vise, tog novog pakovanja kojeg nisam na vrijeme pocela piti,ali na 18 tabletici sam imala odnos i decko je ejekulirao u mene,danas sam popila cetvrtu bijelu tableticu, (jos nisam dobila)pijem ih oko 21 sat,znaci skoro sam je popila. postojil sansa da sam trudna? unaprijed Vam se zahvaljujem puno,i izvinjavam zbog dugog tekst

13.08.2012. 10:15

Poštovana, ne mislim da ste trudna. Pričekajte još koji dan. Neki put menstruacija Izostane il bude jako slaba uz navedene pilule.

mala_jojo

14.08.2012. 21:05

poštovana doktorice, pijem yaz godinu dana do sad je sve bilo u redu, pijem ih redovito i redovito sam dobivala i nisam imala nikakvih problema.. međutim u zadnjih tjedan dana sam se jako zivcirala jako i neznam jel to povezano sa ovim ali na 14. tableti sam dobila tj 2 tjedna ranije.. nije obilno, samo jutro kad se probudim malo zasad mi je 3. dan..ovo mi se prvi put desilo u godinu dana.. kolko ce to trajati? zbog cega mi se to desilo? hocu sad opet dobit za 2 tjedna ili? jel to opasno? hvala i molim vas da mi cim prije odgovorite..

14.08.2012. 23:00

Odgovorio sam vam.

ivana0028

15.08.2012. 15:05

Dobar dan...imam jedno pitanje pa stoga molim sto brzi odgovor ako je ikako moguce..Sinoc mi je bio 9.dan,svaji dan uzimam tabletu u 18.00 sati pa sam tako i sinoc ali negdje oko 18.45 sam imala meksu stolicu.nisam bila sigurna pa sam uzela tabletu koja mi je bila za sljeeci dan..e sad mene ovako zanima 1. Dali sam dobro postupila 2. dali mogu i dalje imati nezasticen odnos te mogu li popiti ovaj blister tako do kraja da si skratim 1 dan pa nastaviti s novim...

Nazad
1 ... 23 24 25 26 27 28 ... 51
Naprijed