Autor
|
Poruka
|
Angeo
|
16.11.2012. 19:35
Postovana,
Pijem Yaz pilule vec tri godine, prije tri dana tj. 8-mu pilulu sam propustila popiti, popila sam je posle 19h, i nastavila sam piti ostatak pakovanja, u normalno vrijeme u koje inace pijem, odnas sam imala dva dana prije zaboravljene pilule! Interesuje me koliko je umanjena zastita, i da li, i koliko trebam koristiti dodatnu zastitu?
Unaprijed hvala
|
Nataša Šemnički, dr. med.
|
20.11.2012. 20:55
Angeo ,
zaštita je umanjena i potrebno je koristiti kondom.
l.p.
|
maja20
|
22.11.2012. 10:50
pijem yaz od 7.10.2012... svaki dan, točno u 19h.. nisam još niti jednom zakasnila nit minute..
dečko je prvi puta svršio u mene 16.11. i sad.. mene kao da peče savjest..
samo mi potvrdite, ne mogu biti trudna jel tako?
i da, nakon toga, drugi dan sam dobila cistitis... i tajalo je od sub navečer kad me je užasno boljelo
i ned - sri me onak povremeno boljelo kad sam išla na wc.. pila sam uvin h čaj, al nekako mi se čini
da i nije pomoglo.. ima li to veze s tim što je on svršio u mene?
ili je to samo infekcija, ili što već? btw. kad smo imali prvi odnos (tj.meni prvi)
koristili smo kondom i mene je drugi dan boljelo...
hvala
|
|
22.11.2012. 16:15
maja20 ,
ne možete biti trudni uz redovito korištenje kontracepcije.
Očiti vam je odnos triger za uaplu mjehura.
Pijte tekučinu prije i poslije odnosa da se obilno pomokrite prije i poslije.
lp.
|
Mary9
|
25.11.2012. 16:50
Poštovani,
8. ovog mjeseca počela sam piti prvi blister pilula yazz. mjesec dana prije toga nisam pila ništa, jer sam prestala s dianama-35 koje sam pila skoro 7 godina, pa sam htjela napraviti pauzu umjesto da odmah krenem s yazz.
yazz sam počela piti vjerojatno 2.dana ciklusa (prvo mi se pojavio smećkasti iscjedak pa nisam bila sigurna je li to menstruacija). Znam da u uputama piše ako se s blisterom počne 2.-5. dana ciklusa, potrebna je dodatna zaštita samo prvih sedam dana. Ja sam jučer imala odnos s kondomom, koji je puknuo. Znam da je onih rizičnih 7 dana prošlo, i da ne bih trebala biti zabrinuta. Međutim, malo me strah jer sam tek počela koristiti pilule yazz, a i imala sam mjesec dana pauzu. Da ipak uzmem hitnu kontracepciju ili ne bi trebalo biti problema?
Hvala Vam najljepša.
|
maja20
|
26.11.2012. 17:30
kako i koliko alkohol utječe na yaz pilule?
može li se smanjiti učinkovitost tableta konzumiranjem alkohola?
|
lana2701
|
27.11.2012. 12:40
Poštovani
evo imam par pitanja, inače sam majka već dvoje djece, 31 god; obzirom da se već duže rijeme borim sa lučenjem lojnica na licu ginekologica je prepisala Yaz pa da vidimo kakva će bit situacija.
imam po toj temi nekoliko pitanja:
1. počela sam ih dakle prvi puta koristiti ( u mladosti koristila Yasmine i Logest bez problema- imala problem s policističnim jajnicima) danas pijem tabletu 11 .Mentsruacija je završila, ali imam još uvijek smeđi iscjedak - inače sam prava sretnica, iako bolne, četvrti dan menstruacije ja sam na dnevnom ulošku i ovo mi je zbilja čudno.
da li je ovaj iscjedak uobičajen i do kada će trajati ????
2. jer ne bi ja kao žena koja je rodila svoje djece , ima u obitelji s majčine strane suženje krvnih žila i rak dojke trebala ne uzimati kontracepciju u vidu tableta?
zahvaljujem se na oba odgovora.
lijep pozdav
L:
|
Mara_mara
|
27.11.2012. 15:55
Poštovana,
ovo mi je prvi mjesec da pijem Yaz.. Prije tjedan danas sam zbog upale mjehura morala početi piti Klavocin tablete (danas sam popila zadnju). Problem je u tome što sam u petak i subotu imala smečkasti iscjedak koji se u nedjelju pretvorio u krvavi i sad već jučer i danas u oskudnu menstruaciju. da li je to normalno? sve tablete sam pila redovito u isto vrijeme. Sada su mi ostale još dvije roze tabletice i 4 bijele. Ostalih nuspojava nisam imala osim osjetljivih grudi.
Zahvaljujem na brzom odgovoru.
|
|
28.11.2012. 12:05
Mary9 ,
mislim da možete biti mirni
l.p.
|
|
maja20 ,
može u većim količinama -pisali smo o tome
l.p.
|
|
lana2701 ,
ako ste učinili labartorijsku obradu, ginekološki pregled i papa test i ako nemate nikakvih zdravstvenih tegoba onda je spotin u prvih 3-6mj normalan.
Ako se ponovi potreban je ginekološki pregled.
L.p.
|
|
Mara_mara ,
moguće je zbog upale koju ste liječili
Ako se ponovi potreban je ginekološki pregled
l.p.
|
crnka27
|
02.12.2012. 22:30
Poštovani,
pijem Yaz od 16.10. s prvim danom menstruacije svaki dan u 18h i nisam zakasnila ni minute niti jedan dan, menstruaciju sam dobila nakon treće bijele tablete 12.11. dečko je prvi puta svršio u mene 23.11. nakon 11.tablete.Sada me polako hvata panika jer sam 2 sata nakon što sam popila 20. aktivnu tabletu dobila sam par kapi krvi, je li moguće da mi se tijelo još privikava na tablete,čitala sam da je to normalno tijekom prvih mjeseci, molim Vas za odgovor, unaprijed hvala
|
|
03.12.2012. 17:40
crnka27 ,
spoting se smatra normalnim tokom prvih 6mj.
l.p.
|
Ana001
|
03.12.2012. 21:10
Postovanje,
Trebala bi Vasu pomoc. Prije vise od dva tjedna,skoro tri imala sam pobacaj.Isla sam na pregled kod svog ginekologa i sve je u redu. No,rekao mi je da se moram pazit u "ovom periodu" to je prva stvar koji nisam razumijela. Te mi je rekao da ne krostim kondome kao zastitu i i spominjao je kont. tablete i nakon toga mi ih prepisao tj poslao na pretrage.Nisam shvatial smijem ili ne smijem koristit ih sad, Nakon obavljenih pretraga kao sto me uputio, danas sam dobila recept i kupila tablete. Neznam da li smijem kada sljedeci put dobijem menstruaciju pocet pit tablete i oce li njihova zastita bit samnjena Mozete mi oko toga pomoci?. Puna hvala unaprijed
|
abba31
|
03.12.2012. 23:40
Poštovanje,
molim Vas za odgovor da li sam zaštićena, ukoliko sam 3 sata poslije popijene bijele, neaktivne yaz tablete dobila jači proljev i da li da nastavim s pijenjem preostale 2 tablete ili da odmah prijeđem na novi blister s roza tabletama?
Unaprijed hvala!
|
|
04.12.2012. 12:00
Ana001 ,
svakako krenite i bit ćete potpuno zaštićeni
l.p.
|
|
04.12.2012. 12:00
abba31 ,
sama kvalifikacija inaktivne tablete govori da je bez hormona i nema učinka pa lijepo nastavite uobičajenim ritmon dalje
l.p.
|
eridanis
|
05.12.2012. 14:25
Poštovani, doktor mi je prepisao Ninur zbog učestalih upala mjehura. Pijem Yaz pilule 2 godine. Zanima me mogu li i dalje nastaviti imati normalno odnose, ili koristiti dodatnu zaštitu?
Unaprijed zahvaljujem.
|
maki777
|
05.12.2012. 14:25
Postovana,
da li bih smela da prekinem sa pilulama bilo koji dan? Sad sam popila pola kutije, da li bih trebala cekati da popijem sve pilule iz kutije, ili bih mogla odmah? Imam izrazito lupanje srca, neras[olozenje mi je ocito...?
Unapred zahvalna
|