Autor
|
Poruka
|
Mary9
|
05.12.2012. 14:30
Poštovana doktorice,
upravo sam popila zadnju bijelu tabletu (yaz), ali još nisam dobila menstruaciju. Ovo mi je prva kartica yaz pilula. Sve sam ih popila redovito i na vrijeme, čak sam prije tjedan dana popila i ella one tabletu na preporuku ginekologa (imala sam spolni odnos s puknutim kondomom par dana prije) pa mi je ginekolog savjetovao ella one budući da je to prva kartica yaz pilula, a i nisam ju započela na prvi dan menstruacije, nego 2. Inače, prije yaz 7 sam godina bila na dianama-35 i uvijek sam uredno dobivala menstruaciju. Prije prelaska na yaz imala sam pauzu mjesec dana. S obzirom na sve navedeno, prilično sam sigurna da ne mogu biti trudna. Ili? Ako do sutra ne dobijem menstruaciju, da li da započinjem s novom karticom?
Jako sam Vam zahvalna na odgovoru!
|
Nataša Šemnički, dr. med.
|
05.12.2012. 18:10
Mary9 ,
učinite test i ako je negativan nastavite piti
l.p.
|
madaaj
|
06.12.2012. 11:05
Postovani, zanima me da li antibiotik u vidu kapi za oci (tacnije Tobrex) utice na smanjenje pouzdanosti Yaza? Da li trebam koristiti dodatnu zastitu 7 dana nakon kraja koristenja kapi?
Hvala, lp.
|
stiklica
|
07.12.2012. 19:45
Postovani, pocela sam da pijem Yazz tablete proslu nedelju kad mi je poceo ciklus (26.11.2012.) i prvih 6 dana je bilo normalno,ali sad je 12 dan i meni i dalje ide po jedna ili dvije kapi u toku dana. da li je to normalno,ili da idem kod ginekologa? unaprijed hvala.
|
|
09.12.2012. 11:05
madaaj ,
nije potvrđeno
l.p.
|
|
09.12.2012. 11:05
stiklica ,
za sada je normalno ako se nastavi i nakon prva 3mj javite se ginekologu
l.p.
|
lana2701
|
13.12.2012. 14:45
Poštovana
pisala sam vam 27.11.2012. ..a vi meni odgovrili 28.11.2012.
uglavnom ja sam danas gotova sa prvim pakiranjem, popila bijelu tableticu zadnju, sutra bi trebala krenut s novim pakiranjem. Još nisam dobila mentruaciju. dali je to normalno?
sex odnos je bio, ali sa zaštitom.
lp
L.
|
|
13.12.2012. 21:05
lana2701 ,
moguće da uslijed spotinga kojim se več dogodilo ljuštenje sluznice neće biti krvarenja
l.p.
|
pilula000
|
13.12.2012. 23:40
Poštovani, ovo mi je prvi put da uzimam pilule. Danas sam popila sedmu. Pijem svaku večer u 20 sati, imam slabu krv pa svaku vecer nekad prije nekad kasnije popijem 1dcl kupinovog vina,zanima me dali to moze smanjiti zastitu? I zanima me dali je problem ako 1-2 puta mjesecno pijem alkohol kada izađem? I još jedno pitanje: Od kada sam pocela uzimati pilule pijem ih redovno, ali trebam li i drugu zastitu prvih 10 dana ili prva pilula odmah djeluje i štiti od trudnoće? Hvala unaprijed
|
|
16.12.2012. 17:25
pilula000 ,
uz pravilno uzimanje zaštićeni ste od prvog dana
KONDOM svakako ima veliku ulogu a to je zaštita od infekcije
Alkohol konzumirajte u malim količinama povremeno, a kupinovo vino 2 sata prije ili poslije tablete
l.p.
|
crnka27
|
28.12.2012. 09:40
Poštovani,
pijem Yaz tablete 3 mjeseca i sada sam doblia gnojnu anginu prepisane su mi silapen tablete svakih 8 sati jedna. U uputstvima piše da određeni antibiotici djeluju na yaz tablete, molim vas da mi kažete što će se dogoditi kada ih počnem uzimati zajedno sa pilulama,hoće li mi poremetiti ciklus npr. da dobijem probojno krvarenje a ne dobijem menstruaciju. Molim Vas za odgovor jer moj obiteljski liječnik je bio jako neugodan prema meni kad sam rekla za yaz rekao je da to nije njegov problem ako i dođe do nekog krvarenja,trenutno ne mogu doći do svoje ginekologinje
unaprijed hvala na odgovoru
|
Sugar57
|
28.12.2012. 21:00
Postovana,
mene zanima da li kasnjenje sa pilulom u prvoj nedelji utice na smanjenje pouzdanosti pilule u periodu kada pijem placebo pilule, ako sam u prvoj nedelji postupila u skladu sa uputstvima za tu situaciju? Presla sam uputstvo uzduz i popreko i nigde nema informacija o tome. Hvala unapred.
|
succi
|
29.12.2012. 11:50
Poštovana,
Zanima me da li Urogold čaj, Pharmamed. Sastav njegov cine uva 30%, zečiji trn,korijen 15%, kilavica,zelen 20%, peršun, korijen 15%, nana,list 10%, sladić.korijen 10%. Pise se ovaj caj koristi za dezinfekciju mokracnih kanala i da olaksava mokrenje. Ne pise da utice na efikasnost ikakvih lijekova.Osim caja nisam pila nista drugo, tipa anitibiotike. Zanima me ipak da li utiče ovaj čaj na djelotvornost yaz pilula. Pijem pilule godinu i po, nikad nisam pravila pauzu. Imala sam takodjer spolni odnos 9.ti dan ciklusa,tj, deveti dan pijenja aktivnih tabletica. Nisam propustala niti kasnila s tableticama samo me zanima da li bi mogao ovaj caj da poremeti njihovu djelotvornost i da npr. ostanem trudna? I takodjer momak nije svrsio unutra.
Osim toga zanima me da li mogu koristiti vaginalete s cajevcem, da li uticu na efikasnost yaz pilula?
Unaprijed hvala na odgovoru.
|
|
03.01.2013. 18:50
sara777 ,
odrđenei antibiotici mogu umanjiti učinkovitost tableta i uzrokavati uranjeno krvrenje te će te ako se to dogodi preskočiti placebo tablete i nastaviti novu kutiju
Potrebni je primjeniti i dodatnu zaštitu kondomom da ne bi došlo do zanošenja
l.p.
|
|
Sugar57,
ako ste postupili po uputi onda ne bi trebalo umanjiti učinkovitost
l.p.
|
|
succi ,
nisu mi poznati dokazi da bi navedene biljeke imale negativan učinak na kontracepciju.
Za dodatanu informaciju se obratite i dobavljaču te dr.med Pokupec, fitoterapeut koja će vam to još dodatno potvrditi
Slobodno koristite vaginalete s čajevcem
l.p.
|
|
05.01.2013. 11:15
shizmirka ,
ponovno pišem isti odgovor jer nije prikazan
moguće je probojno krvrenja ali nek vas ne zabrinjava, bitni je koristiti kondom kao dodatnu zaštitu
l.p.
|
Bzzz16
|
05.01.2013. 12:25
Poštovani. Pisala sam Vam u temi'yaz te njihova zaštita'. Ponovno Vam pišem te se nadam da će se pitanje objaviti.
Pilule Yaz pijem otprilike dvije godine.
Zaboravila sam uzeti tabletu iz 1.reda blistera,koju sam uzela naknadno uz sljedeću,u zakašnjenju od 24h. Spolni odnos bez zaštite dogodio se 2-3dana kasnije(23.12.) i konzumirala sam alkohol. Moguća trudnoća? Ako da,kada napraviti test. Blister još pijem,menstruaciju očekujem sljedeći tjedan.
|
shizmirka
|
05.01.2013. 18:45
Poštovana,
zanima me koliko je potrebno koristiti dodatnu zaštitu, tjedan dana kao što je navedeno u uputstvima ili do kraja blistera?
Lijep pozdrav
|
|
07.01.2013. 10:05
Bzzz16 ,
odgovor je napisan
|