Autor
|
Poruka
|
Nataša Šemnički, dr. med.
|
07.01.2013. 10:05
shizmirka ,
sigurnije je do kraja kutije
l.p.
|
lalita
|
08.01.2013. 10:55
Poštovani, pilule pijem svaki dan oko 23h, jučer kad sam krenula piti sam skužila da nisam popila pilulu od prethodnog dana, to mi se još nikad nije dogodilo, a pijem pilule 2 godine, nemam odnose pijem isključivo zbog policistlčnih jajnika tako da se ne brinem zbog zaštite nego me zanima što trebam napraviti, ja sam jučer normalno uzela jednu, a ta jedna što sam preskočila mi je sad višak?I uz to imam svaki dan lagano krvarenje. Unaprijed zahvaljujem.
|
mmallena
|
08.01.2013. 23:35
Poštovana,
zanima me može li uzimanje sirupa Prospan utjecati na učinkovitost Yaza?
Unaprijed hvala!
|
crnka27
|
08.01.2013. 23:35
Poštovani,
već sam Vam pisala imala sam gnojnu anginu i pila sam silapen tablete, do uranjenog krvarenja nije došlo menstruaciju sam dobila na 3 bijeloj tableti a silapen sam prestala piti na 4. zanima me jesam li zaštićena kako sam počela piti novi blister, a ako nisam koliko je dugo potrebno koristiti dodatnu zaštitu.
Zahvaljujem na odgovoru
|
justhim
|
10.01.2013. 10:05
mogu li jaz pilule piti za dan oslije i u kojoj kolocini? hvala nemogu ginekologu iduca dva dana nisam u mogucnosti, a recept za jaz vec imam od prije
|
malena55
|
12.01.2013. 22:00
Molim Vas da mi kažete smiju li se piti tablete za mršavljenje dok pijem yaz tablete ovo mi je 4 blister, ako ih počnem koristiti hoću li biti zaštićena od neželjene trudnoće ili imaju sastav koji umanjuje djelotvornost yaz tableta.Tablete su Slimline Soft Gel sastava: Citrus Aurantum, Cammelia Sinensis, Artemisia dracunculuc L, Coix Lacrima, Plantago Ovata, Soya Bean Oil. Piše da proizvod djeluje tako što smanjuje apetit, daje osjećaj sitosti, efikasno apsorbira masnoće iz hrane, povećava ATP cirkulaciju , čime podržava proces razgrađivanja viška masnih naslaga, pri čemu se masne naslage razgrađuju u toplini, ugljen dioksid i vodu, sadrži aktivni lipolizni enzim i povećava potrošnju tjelesne energije. Ispričavam se na količini napisanog teksta. Bila bi vam vrlo zahvalana da mi odgovorite na pitanje,
unaprijed hvala
|
|
14.01.2013. 20:30
Poštovana!
Trenutno sam na Yaz tbl i to na prvom blisteru. Prije njega sam godinu dana koristila Diane 35 prvenstveno zbog policističnih janika,ali i kontracepcije. Od 9mj do 12 sam načinila pauzu te mi je doktorica preporučila Yaz. E sad..Moj problem je sljedeći. Yaz sam počela piti 24.12 na prvi dan menstruacije i to krvarenje mi je trajalo sve do 3.1. al samo prvih dana je bilo crvene boje a ovo ostalo smeđe. Prvi dan tbl sam popila oko pola 12 navečer,i svaki sljedeći dan sam pomicala pola sata ranije tako da sada pijem u 10h. Nezaštićeni odnos sam imala 27.12. Da li se terbam brinuti s obzirom da sam tbl pila od prvog dana,ali sam pomicala pola sata?
I drugi problem je to krvarenje..Evo sada još imam 3 aktivne tbl i jučer mi se javio opet iscjedak koji je dosta sluzast i smeđe-crvene boje je. Da li je to normalno?
Hvala na odg.
|
siouxi5
|
14.01.2013. 22:40
Poštovani, nakon jako stresnog perioda u životu,menstruaciju sam počela dobivati 2 puta mjesečno dok sam pila yaz tablete ili bi mi menstruacija izostala za vrijeme placebo tabletica, a dobila bi je na sredini ružičastih tabletica(prethodno sam yaz pila godinu dana i sve je bilo ok). Otišla sam kod ginekologice, koja mi je objasnila da definitivno ima veze s stresom i da će trebati više vremena da se to regulira i da kad dobijem menstruaciju dok pijem yaz, a da to nije za vrijeme placebo tabletice, da iz drugog pakiranja yaz tabletica uzmem i po još jednu ružičastu tableticu, znači da pijem 2 tabletice odjednom. nažalost , očito ja i ginekologica se nismo razumjeli, pa sam ja u dane kad ne bi trebala imati menstruaciju,a dobila bi je ,uzimala 2 tabletice, iz prvog pakiranja po danima, a iz drugog "rezervnog" pakiranja bi uzela bilo koju ruzicastu tableticu. tek sam sad vidjela u uputstvima da tabletice imaju različit sastav...uglavnom, što su moguće posljedice? trudnoća? intezivne glavobolje? što mi je za činiti? unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.
|
|
16.01.2013. 10:20
Poštovani!
Trenutno pijem Yaz i na prvom sam blisteru kojeg sam počela uzimati 24.12 na prvi dan menstruacije. Prvu tbl sam uzela u pola 12 navečer i svaku sljedeću pola sata ranije tako da sada pijem u 10h navečer. 27.12 sam imala nezaštičeni odnos sa dečkom, pa me zanima da li trabam biti zabrinuta s obzirom na to pomicanje za pola sat unaprijed, uzevši u obzir da ih pijem od prvog dana menstruacije?
I moj drugi problem: Menstruacija koju sam dobila 24.12 je trajala sve do 3.1. s time da je prvih par dana bila crvena,a ostale dane više ko smeđi iscjedak. Jučer mi se ponovno javio iscjedak al sada je sluzast i crveno-smeđe je boje. Ostale su mi još 3 aktivne tbl. Da li je to normalno za uzimanje Yaz tbl? I šta da učinim? Da popijem sve do kraja ili ne?
unaprijed se zahvaljujem
|
anam21
|
18.01.2013. 15:20
Postovana,
pila sam novynette 9 mj. te sam presla na yaz. Pijem yaz vec 4 mj. i svaki put mi je mjesecnica u obliku pojacanog smedjeg iscjetka i ugrusane krvi, ali zadnja mjesecnica mi je bilo vise smedjeg iscetka nego inace... Da li trebam promjeniti kontracepciju ili je to normalno??
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
22.01.2013. 22:45
Poštovana lalita ako nemate odnose, tu tabletu jednostavno izostavite.
|
|
Poštovana malena, ne može utjecati na djelotvornost pilula.
|
|
Poštovana pepita, trebali ste koristiti i dodatnu zaštitu kroz 7 dana.
|
|
Poštovana crnka zaštičeni ste. Nije vam potrebna dodatna zaštita.
|
|
Poštovana malena 55 možete uzimati zajedno sa navedenim tabletama.
|
|
Poštovana sioxi, savjetujem da otiđete na UZV pregled.
|
|
Poštovana anam21 normalno je.
|
AST_girl
|
23.01.2013. 11:30
Poštovana,
koristim kontracepciju Yaz već dulje vrijeme, ali s povremenim prekidima (zbog endokrinoloških pretraga). U ožujku prošle godine počela sam ponovno s njihovim uzimanjem pa sam prestala u kolovozu (ponovno zbog endokrinoloških pretraga). S njihovim uzimanjem ponovno počinjem u 11. mjesecu. Od tada sam potrošila već 2 kutije, a sada sam na 3. kutiji. Otkada sam ih počela ponovno uzimati, nakon 1. kutije uopće nije bilo menstruacije, već neki smečkasti iscjedak koji je potrajao jedno 5-6 dana. Nakon 2. kutije opet isti problem- menstruaciju sam imala sam jedan dan i to onaj 1. (primijetila sam veoma blago krvarenje) te je prestalo drugi dan i nije se više pojavljivalo. Pojavio se je jedino smečkasti iscjedak, oko 3. dana, i drugi dan ga više nije bilo. Zadnji PAPA test rađen je u kolovozu 2012. i bio je u redu. U čemu je problem? Inače, odlazim često na endokrinološke kontrole zbog policističnih jajnika i nepravilne razine inzulina zbog kojeg moram uzimati Siofor tablete
|
|
23.01.2013. 16:30
Poštovana, radi se o ultraniskodozažnim pilulama i to je posve normalno.
Iscjedak od dan dva je sasvim normalan, a u 15% slučajeva menstruacija zna i izostati.
Ne brinite. Nastavite s uzimanjem.
|
zgb605
|
23.01.2013. 16:30
Postovani
Pocela sam prvi put piti kontracepcijske pilule i prepisan mi je Yaz. Kad sam i dobila i popila prvu bio mi je 5. dan menstruacije i iduci dan nakon sto taj dan jesam popila drugu pilulu imala sam spolni odnos kako pise sa zastitom, ali zastita je pukla znaci nesto ipak je uslo i ostalo u meni. Jel se trebam brinut oko moguce trudnoce i sto da napravim?
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru
|