Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Yaz pilule

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

23.01.2013. 18:30

Poštovana, ne brinite, male su šanse za trudnoćom. Nastavite dalje uzimati pilule prema propisanoj shemi. Dodatnu zaštitu rabite još 10 -tak dana.

maja20

25.01.2013. 10:50

Pozdrav...
inače pijem yaz u 19h.. sad pijem placebo, i jutros sam slučajno umjetsto tablete za glavu popila placebo za danas... refleksno
nisam uopće razmišljala... ima li to sad kakve veze? kad da popijem iduću tabletu, koja je predviđena za sutra? hvala

25.01.2013. 20:20

Poštovana te placebo za četiri dana preskočite da si ne unosite zabunu.

zadar33

28.01.2013. 20:55

Poštovani, koristim Xaz pilule već 6 mjeseci, i ranije sam imala probleme sa neredovitom stolicom, ali sam primjetila da u zadnjih nekoliko tjedana se to još više pogoršalo, pa me zanima dali to može biti jedna od nuspojava, i kako da ju rješim? da prestanem s tabletama i pređem na druge? Unaprijed hvala

28.01.2013. 23:10

Koristite blage laksative, više tekućine itd.
Mislim da možete nastaviti s istima.

madaaj

01.02.2013. 16:55

Poštovani,

zanima me da li mogu darovati krv dok pijem Yaz pilule, odnosno koliku je potrebno napraviti pauzu prije darivanja ukoliko ne mogu za vrijeme korištenja pilula?

Unaprijed hvala, l.p

02.02.2013. 05:00

Ne možete. Mjesec dana bez tableta morate biti minimalno.

NInci89

02.02.2013. 21:40

Postovana doktorice,
samo da Vas pitam da li sam trebala popiti dodatnu tabletu ako sam povratila nakon 4h od uzimanja pilule .
Srdacan pozdrav

02.02.2013. 22:25

Nije potrebno.

madaaj

06.02.2013. 00:35

Poštovani,

čitala sam na nekim mjestima da grejp može da izazove smanjenu zaštitu kontracepcijskih pilula, a opet na drugim sam mjestima čitala da može samo da pojača nuspojave koje pilule inače izazivaju. Šta je od toga tačno, zanima me vaše mišljenje, i kolika je to doza grejpa koja je dozvoljena za nesmetano djelovanje pilula?

Hvala vam puno, lp

06.02.2013. 10:15

To zaista nisam nigdje čuo niti pročitao. Ali ne jedete svaki dan dva kilograma grejpa.
Ako tu i tamo pojedete grejp ne mislim da ste time manje zaštičeni.

ANICA88

07.02.2013. 22:50

Poštovani
Prestala sam piti yaz prije tocno 13 dana, sada imam neki blagi smedji iscjedak poslije mokrenja, zanima me jeli to predovulacijsko krvarenje, ili je to posljedica prestanka pilula, da li je moguce da su to neki znakovi trudnoce??? Takodjer me zanima hocu li na vrijeme dobiti mengu s obzirom na to da sam prestala piti pilule?

08.02.2013. 10:20

Vjerovatno je periovulacijsko. Menstruacijuvjerovatno na vrijeme.

succi

08.02.2013. 19:35

Postovani,
Pijem yaz bez pauza vec vise od godinu dana. Danas treci dan uzimanja pilula, tj.prvu sedmicu ciklusa, se desilo da 8 minuta nakon uzimanja yaz pilule sam dobila grceve u stomaku kao pred dijareju i mucninu, iako je stolica bila normalna,nisam povratila unatoc tome sto sam imala jaku mucninu, popila sam sljedecu tabletu iz pakovanja(tj,dodatnu tabletu). Imam osjecaj da nisam imala potrebe sve ovo raditi, tj, uzimati dodatnu tabletu ali da li je i ovako uredu, da li je uredu sto sam ipak uzela dodatnu? Unaprijed hvala na odgovoru.

08.02.2013. 20:45

Poštovana, niste trebali uzeti ali ste uzeli. Ništa se neće dogoditi.

natasa976

13.02.2013. 12:15

Poštovani,

na kraju sa prvog blistera Yaz pilula, ostala mi je jos jedna roza, kako sam menstruaciju dobijala na 25 dana redovno, zanima me ako dobijem menstruaciju a ostala mi je jos jedna roza tableta da li da nastavim da pijem i bele ili odmah da predjem na sledece pakovanje pilula? Unapred hvala,

13.02.2013. 16:25

Menstruaciju ćete dobiti na bijelim tabletama.

natasa976

17.02.2013. 13:55

Postovani,

menstruaciju sam dobila kako ste rekli ali je ona vrlo oskudna kao da je i nema, zanima me da li je to normalno i da li da popijem sve bele tablete i nastavim sa novim pakovanjem po semi? Takodjem me zanima da li je obavezno uzimanje belih tableta ili jednostavno kada je vreme za njih mogu da ne pijem nista, i posle redovno roze. Hvala unapred, (napomena: tek sam pocela sa uzimanjem Yaz pilula, ovo mi je bilo prvo pakovanje, i imala sam sam sve vreme probojno krvarenje, pilule uzimala redovno.)

17.02.2013. 14:50

Poštovana, to je krvarenje menstruacija. Nastavite sa bijelim do kraja pa onda dalje sa novim blisterom.
Naviknite se na takve oskudnije menstruacije uz Yaz.
Savjetujem da pijete i bijele da ne poremetite kontinuitet uzimanja.

natasa976

17.02.2013. 16:45

Hvala puno,

Nazad
1 ... 28 29 30 31 32 33 ... 51
Naprijed