Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
04.03.2013. 22:30
Crnka ne radi se o trudnoći.
|
natasa976
|
07.03.2013. 19:10
Poštovani,
evo i meni se desilo da ipak propustim 1 tabletu, i to za period od 15-21. dana. Popila sam je za zakasnjenjem od 10 sati i 15-tak min., da li bih ipak trebala da se ponasam kao da je zakasnjenje vise od 12h, obzirom da je prilicno blizu. Unapred hvala, ( ovo mi je drugo pakovanje od kad sam pocela da ih koristim).
|
|
07.03.2013. 22:50
Još ste u okvirima dozvoljenog. Ne treba ništa dodatno.
|
crnka27
|
07.03.2013. 22:55
Poštovani zahvaljujem se na brzom odgovoru,samo me još zanima zbog konstantne upale grla počela sam jesti planinski med 2 male žličice dnevno u sastavu piše ljekovito bilje: arnika, borovnica, divlja mrkva, GOSPINA TRAVA, kopriva, livadna kadulja, majčina dušica, malina, metvica, trupac, stolisnik, različak...zanima me može li gospina trava utjecati na yaz tablete iako je u sastavu med pošto je mala količina med, ako utječe koliko je potrebno koristiti dodatnu zaštitu nakon prestanka korištenja meda, unaprijed zahvaljujem na odgovoru
|
|
08.03.2013. 10:15
Ne treba dodatna zaštita.
|
malena55
|
08.03.2013. 20:05
Poštovani, može li rendgensko snimanje pluća utjecati na yaz tablete
|
|
08.03.2013. 21:30
Ne može.
|
pomozite
|
11.03.2013. 16:00
poštovani,
može li azitromicin smanjiti djelotvornost yaz pilula?
|
|
11.03.2013. 18:50
Ne može.
|
irna69
|
11.03.2013. 23:30
Postovanje,
Zbunjuje me ovo sto kod yaz pilula menstruacija moze izostati? Ja sam pila diane 35 i menstruacija je bila tacna uvijek u isti dan i vrijeme? Mozete li mi objasniti zasto menstruacija varira kod yaz pilula ili to zavisi od osobe do osobe! Hvala!
|
|
12.03.2013. 10:05
Poštovana, zato jer se radi o drugačijem kontraceptivu, razina hormona je puno niža, gestagen je treće generacije te stoga ni krvarenje ne može biti obilno.
Sluznica endometrija vrlo malo zadeblja što rezultira sasvim oskudnom menstruacijom a neki put i izostankom.
|
irna69
|
13.03.2013. 00:45
Da li je to loše? Mislim, da menstruacija nije potrebna ne bi postojala? Ima li to kakve veze s tim što ovi kontraceptivi imaju veći rizik od tromboze? Hvala!
|
|
13.03.2013. 15:05
Poštovana, naravno da je bolje da je menstruacija oskudnija. Navedene pilule nemaju viši rizik od tromboze od prijašnjih. Odakle vam taj podatak?
|
irna69
|
13.03.2013. 23:30
http://zena.hr/clanak/seksualno_z...tracepcijski_pilula_za_i_protiv/2590
Bas sam bila pomislila da su yaz nekako najbolje ali me zabrinjava ta menstruacija! Ne znam kako ginekolozi olako daju pilule prije detaljnih pretraga, itd. U danasnje vrijeme sve zene bez obrira na dob mogu imati neka oboljenja a da ne znamo. Npr cula sam da pilule nije dobro piti ukoliko imamo neke probleme s dojkama bilo ciste ili nesto ozbiljnije, ne bi bilo lose da vecina nas uradi ultrazvuk itd.
Ali opet, bolje je mozda i piti neko vrijeme i nadati se boljem nego abortirati :/ Hvala!
|
|
14.03.2013. 09:40
Poštovana, ne možete se uhvatiti za jedan članak objavljen objavljen u nemedicinskom časopisu.
Svakako prije početka uzimanja nužan je razgovor, savjetovanje, pregled, obrada, koagulogram, dakle sagledavanje svih faktora pro i kontra.
|
natasa976
|
17.03.2013. 15:30
Postovani,
menstruaciju sam dobila 4.dana uzimanja belih pilula (drugo pakovanje po redu), medjutim izgleda kao sukrvica smedje boje uz prisustvo vece kolicine sluzi, zanima me da li je to normalno, narocito prisustvo sluzi?
Unapred hvala,
|
|
17.03.2013. 20:00
Dakako da je normalno. Ne brinite.
|
Zerzan
|
18.03.2013. 10:10
Poštovani,
kutija s Yaz tabletama je preko noći ostala kraj peći. Dok sam se probudila, torba u kojoj su bile tablete i kutija s tabletama su bile vrlo tople te me zanima da li je toplina mogla negativno utjecati na tablete. U uputstvu piše da nisu predviđeni posebni uvjeti čuvanja lijeka, no svejedno sam zabrinuta. U slučaju da je toplina mogla oštetiti kutiju, da li mogu još danas kupiti novu kutiju iz koje ću popiti preostale tablete?
Unaprijed hvala na odgovoru i lijep pozdrav!
|
Zerzan
|
18.03.2013. 15:50
Poštovani,
opet ja .. Ipak sam kupila rezervnu kutiju iz koje planiram popiti zadnjih 5 aktivnih Yaz tableta umjesto tableta koje su se nalazile u kutiji koja je preko noći bila na temperaturi većoj od 25 stupnjeva. Da li je to u redu?
Isprike zbog smetnje!
|
|
18.03.2013. 23:15
Poštovana, mislim da niste trebali uzeti novu rezervnu kutiju no ako ste tako naumili možete i tako postupiti.
|