Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Yaz pilule

Autor Poruka

kuca321

07.04.2013. 15:55

Poštovani,
pocela sam piti Yaz pilule prije 17 dana. Prepisane su mi zbog policisticnih jajnika i neredovitih ciklusa. Ovo mi je treći put da pijem pilule (prvo su bile Diane, pa onda Yaz). Nikada nisam imala nikakve nuspojave. Prije četiri dana javila mi se bol u lijevoj ruci i prsima ali nije bila nesto pretjerano intenzivna sve dok se nisam prepala. Otisla sam na hitnu i napravljen mi je EKG te su mi doktorice (i opce prakse i ginekologinja) rekle da mogu nastavit s uzimanjem Yaza te da ti simptomi nisu vezani uz Yaz nego da su posredstvo toga što sam se prepala. Bol se smanjila ali nije prestala. Molila bih Vas vaše mišljenje! Unaprijed zahvaljujem!

dada89

07.04.2013. 17:55

Poštovani,
Pijem Yaz pilule već tri godine. Danas sam dobila Trizolin 400mg tablete. Pa me zanima smanjuju li navedene tablete učinkovitost pilula? Odnosno moram li koristiti drugu kontracepciju (kondome) zbog ovih tableta?
Hvala vam unaprijed

Dejan Šakoronja, dr. med.

07.04.2013. 22:05

Poštovana kuća, ja bih svakako napravio dodatnu laboratorijsku obradu, kao i testove koagulacije te bih dobro razmislio da li dalje nastaviti s terapijom.

07.04.2013. 22:05

Dada, svakako savjetujem dodatnu zaštitu tijekom uzimanja navedenog antibiotika.

dada89

08.04.2013. 09:25

Poštovani,
Imam još jedno pitanje. Kad popijem antibiotik moram li i onda koristiti dodadtnu kontracepciju?
Hvala

08.04.2013. 11:50

Još koji dan nakon zadnje tablete.

dada89

08.04.2013. 13:45

Poštovani,
Hvala Vam na brzom odgovoru.
Lijep pozdrav

matea23zd

08.04.2013. 17:20

Postovani,koristim yaz tbl vec 2 ipol godine.stvarno su odlicne i nisam imala dosad nikakvih problema
Osim na samom pocetku dok se organizam nije privikao sto se tice smedkastog iscjedka.
Ovaj mjesec pojavilo mi se lagano smedkasto crvenkasto krvarenje
I to u periodu 23.i 24.tbl . 14.tbl nisam popila na vrijeme nego
tek iduci dan oko15h(inace pijem oko 23h). I tako je bilo sa 22.tbl.
Pojavilo se krvarenje al po mirisu i boji i samim simptomima nije menstruacija uobicajena.
Nakon toga nastavila sam piti do kraja normalno i pocela jucer s novim blisterom
Prije 2dana sam tek trebala imat mjesecnicu al ispada da je bila ranije.
Sto da radm? Odnose sam imala u tom periodu.
Jel to normalno??? Kako da nastavim?? Da li sam zasticena??
Zahvaljujem vam puno na odgovoru.
Veliki pozdrav

09.04.2013. 00:05

Uzimajte dalje prema propisanoj shemi.
Važno je ne preskakati tablete i piti ih u približno isto vrijeme jer time izbjegavate ovo što vam se sad
događa.

matea23zd

09.04.2013. 10:55

Hvala Vam punohappy

09.04.2013. 16:30

Molim.

bubu88

10.04.2013. 10:25

Dobar dan! jucer sam popila posljednju bijelu placebo pilulu Yaz pilulu. Ovo mi je bio prvi mjesec kako ih koristim. danas bih trebala poceti s novim paketom ali jos uvijek nisam dobila mjesecnicu. Zadnjih 6 dana imala sam lagano tamno krvarenje, nisam sigurna bi li se uopce moglo nazvati krvarenjem.
Ako ne dobijem mjesecnicu tokom dana imam li razloga za brigu, i dali da danas nastavim sa novim paketom ?
lijepi pozdrav! happy

10.04.2013. 21:55

To je bila menstruacija. Naviknite se da će tako sad izgledati.
Krenite s novim blisterom.

klapaucius

15.04.2013. 15:10

Poštovani,

pijem Yaz pilule skoro 4 godine. Počela sam ih piti zbog blago policističnih jajnika, kroz neko vrijeme se to riješilo i dovelo u normalnu. Nastavila sam ih piti jer su mi odgovarale. Međutim, prije mjesec dana sam napravila krvne pretrage i povišen mi je kolesterol 6.5 i LDL 3.5.
Danas ujutro sam bila kod ginekologa i savjetovala me da prestanem piti pilule i napravim ponovo nalaze za 2 mj i pripazim na prehranu. Inače, imam 23 godine i nemam problema s težinom.
Jako sam zadovoljna Yaz tabletama (u četvrtak ću popiti zadnju) i definitvno bih htjela izbjeći kondom kao zaštitu pri spolnom odnosu. Čitala sam sada o NuvaRingu pa me zanima vaše mišljenje. Da li bih smjela koristiti NuvaRing bez obzira na povišen kolesterol? Da li NuvaRing smiju koristiti žene koje nisu rodile? Molim Vas preporuku.

Hvala, lijep pozdrav

15.04.2013. 21:45

Dakako da možete probati sa Nuva ringom. Mogu ga korisiti i žene koje nisu rađale. Ali bih se složio s mišljenjem vaše doktrorice. Svakako 2 mjeseca pauze bez obzira na koji kontraceptiv aludirate.

kuca321

17.04.2013. 19:20

Postovani,
pisala sam vam prije 10-ak dana (5-6 postova iznad). Naíme, pocela sam uzimati yaz prije 28 dana, danas mi je zadnja placebo tableta! Oko 15-te tablete javili su mi se bolovi u prsima i lijevoj ruci i savjetovali ste mi dodatne krvne pretrage ikoag. Test! Napravila sam kks i veliki koag. Nalazi su bili u redu! Ginekolog mi je savjetovao da ih nastavim piti, eventualno da predem na neke druge... Bol mi se jos javlja, al rijede i to kad sam pod stresom te bude kao "sijevajuca"! Bila bi Vam zahvalna na Vasem misljenju o mom problemu! Da li postoji opasnost ako nastavim s yazom? Da li da ih odma prestanem piti?
Unaprijed zahvaljujem!

18.04.2013. 01:15

Složio bih se u potpunosti s mišljenjem vašeg doktora.
Probajte sa drugim kontraceptivom.

viki2013

18.04.2013. 01:15

Poštovani,
Zaboravila sam popiti pilulu jucer tj. 18ti dan. I to sam skužila tek sad 24h nakon. Popila sam obje tablete odjednom - i mislim nastaviti i dalje piti. Posljednji odnos sam imala u subotu 13og. Pa me sad zanima dali mogu normalno nastaviti odnose bez zaštite? kad popijem ruzicaste pilule namjeravam odmah nastaviti s novim pilulama kako je i navedeno u uputama. Yaz pijem više od 2 godine svakodnevno i nikad nisam imala problema niti sam ikad zaboravila tabletu.
Puno hvala na odgovoru,
Lp

18.04.2013. 10:20

Poštovana, odnosi dalje uz dodatnu zaštitu do kraja blistera. Bijele preskočite, te 25. dan nastavite s novim blisterom.

kuca321

18.04.2013. 11:15

Zahvaljujem Vam na brzom odgovoru! Imam jos jedno pitanje. S obzirom da bi danas trebala pocet s novim blisterom a nemogu doci do svog ginekologa prije ponedjeljka, da li da prestanem s yazom i cekam pregled ili da nastavim? Da li eventualni nastavak moze stvoriti neku stetnu posljedicu?
Unaprijed zahvaljujem

Nazad
1 ... 32 33 34 35 36 37 ... 51
Naprijed