Autor
|
Poruka
|
niki123
|
19.03.2013. 18:25
Poštovanje,
Pijem Yaz pilule od 10. mj 2012, i svaki mjesec imam probojna krvarenja koja traju 1-2 dana ( ginekologica tvrdi da je to normalno dok se torganizam ne privikne) međutim ovaj mjesec to se odužilo, počelo je 7 dana prije bijelih pilula i spojilo se zajedno sa menstruacijom, znači već 11 dana krvarim. strah me jer je krvarenje sluzavo i trbuh me užasno boli, a desni jajnik probada već 2 tjedna. ( i prošli mjesec se pojavilo sluzavo krvarenje ali je kraće trajalo) Ginekologica je prije na kontroli rekla da ćemo mjenjat terapiju ako se nastavi zbog manjka hormona, znači trebaju mi tablete sa više hormona.
Koji uzrok može biti sluzavog krvarenja i tolike boli? iako uzimam redovito u određeno vrijeme pilule. Te, je li moguće da su to znakovi trudnoće, jer sam pila antibiotik prošli mjesec, makar smo tada bili na oprezu partner i ja. Sutra sam naručena na ultrazvuk i kontrolu tako da se nadam da će sve bit ok.
Hvala!
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
19.03.2013. 21:00
Može biti kao posljedica upale. Možda krvarite neuredno zbog upale u ginekološkom sustavu.
Svakako se konzultirajte sa svojim ginekologom o ev. promjeni pilula.
|
noriko
|
20.03.2013. 09:35
Postovani,prvi put sam na forumu,molim vas odgovorite mi jer sam nesto pretjerano zabrinuta..naime,pocela sam piti yaz pilule drugi dan menstruacije,i posle 6 ste sam imala nezasticen odnos,a menstruacija mi je jos uvijek trajala,i posle odnosa 2 dana..nastavila da pijem pilule,da li je oguce ostati trudan u tom slucaju??
unaprijed puno zahvalna na odgovoru
|
madaaj
|
20.03.2013. 10:15
Postovanje, Jaz pilule koristim vec 6 mjeseci, i redovno sam dobivala menstruaciju na 2.ili 3.placebo tableti. Medjutim, ovaj mjesec sam dobila vec na 18.rozoj tableti. Da li je to znak da nesto nije uredu, postoji li mogucnost trudnoce i kako da nastavim koristenje tableta, da li da zavrsim blister pa onda novi normalno, ili da preskocim bijele iz ovog blistera? Unaprijed hvala, lp.
|
|
20.03.2013. 22:25
Noriko nećete zatrudnjeti. Redovito nastavite dalje s pilulama.
|
|
20.03.2013. 22:25
Madaj, to je probojno krvarenje a ne menstruacija. Pijte do kraja dalje bez pauze i uz to da popijete i placebo.
Zaštita je sigurna.
|
goldenbowilda
|
24.03.2013. 15:00
Postovanje,
Mene muci jedan problem, naime zaboravila sam popiti hormonsku tableticu iz drugog reda, u srijedu, tek sam se sutradan sjetila, no, nisam popila propustenu tabletu nego sam navecer popila tabletu za cetvrtak. Spolne odnose sam imala u ponedjeljak i u utorak a od te propustene tablete nisam nijedan imala... Jucer, (subota), pojavio mi se smedi iscjedak ili tzv. spotting. Recite mi molim Vas da li ima razloga da se brinem!? Yaz tablete pijem 6 mjeseci, i prvi put mi se desilo da sam zaboravila popit al' taj dan sam bila jako "odsutna" da nisam cak ni procitala da se treba popiti propustena tableta...
|
|
24.03.2013. 16:00
Šansa dakako postoji. Trebali ste popiti propuštenu čim prije.
|
eve
|
25.03.2013. 10:50
Pozdrav! Imam pitanje, pila sam Yaz godinu dana, napravila pauzu i sad opet počinjem. Oduvijek ima problema sa neredovitom menstruacijom, međutim kada pijem kontracepciju, sve je u redu, ako prestanem, opet je neredovita. Prošli mjesec imala sam menstruaciju 22. i trajalo je do cca 5. (11-12 dana), s time da nije cijelo vrijeme bilo obilno krvarenje, nego od manje prema više. Od ovog mjeseca sam se odlučila ponovno za kontracepciju. 22. mi je počelo lagano krvarenje, popila sam prvu tabletu, međutim nakon toga nema nikakvog krvarenja, pa me zanima da li da nastavim piti tablete ili da prekinem? Popila sam ih već 3. Molila bi odgovor što prije, unaprijed hvala!
|
goldenbowilda
|
25.03.2013. 14:55
Doktore, taj smedkasti sitni iscjedak se pretvorio u obilno krvarenje i imam veoma jake bolove u stomaku.. Sta bi to trebalo da bude?
|
|
25.03.2013. 17:00
Eve prekinite, jer niste očito počeli piti s prvim danom ciklusa. Pričekajte prvi dan prave menstruacije i počnite sa novom kutijom.
|
|
25.03.2013. 17:00
Goldenbowilda počnite sa novom kutijom od danas.
|
Zerzan
|
02.04.2013. 18:35
Poštovani,
najprije bih se ispričala, ako postavljam pitanje na koje ste već napisali odgovor.
Pijem Yaz tablete već više od godinu dana - uvijek redovito, sat-dva kasnije ili ranije. Ovaj mjesec zam započela piti novi blister u 13h (obično pijem tablete u to vrijeme) te sam svaku tabletu popila između 13:00 i 14:00 h. S obzirom na pomak sata, pomaknula sam i za jedan sat unaprijed vrijeme pijenja tableta. No, 8. tabletu sam popila sa zakašnjenjem od 2.5 sata te me zanima da li da nastavim piti tablete oko 14-15 sati ili da vrijeme pijenja tableta pomaknem za 2 sata unaprijed zbog kašnjenja. Ispričavam se ako se radi o pomalo glupom pitanju, no stvarno želim da napravim sve kako treba.
Unaprijed hvala na odgovoru i lijep pozdrav.
|
|
02.04.2013. 21:45
Pojte svakodnevno u vrijeme u koje vama odgovara bez velikih odstupanja.
Ako je to 14 h onda tada. Sat dva prije ili kasnije ne umanjuje djelotvornost kontracepcije.
|
NinaG105
|
04.04.2013. 18:45
Postovani,
Yaz pilule pijem vec 4 mjeseca, danas sam trebala poceti 5. pakovanje. S obzirom da bih trebala uskoro na put, nisam popila prvu tableticu. Znam da smijem preskociti placebo pilule,ali da li je sigurno ako pocnem sa pakovanjem 4 dana kasnije kako bih izbjegla menstruaciju u toku puta? Svjesna sam da mi je tako umanjena zastita od nezeljene trudnoce, te planiram koristiti dodatnu zastitu.
Unaprijed hvala.
|
|
04.04.2013. 21:30
Možete tako. Konstatacije su na mjestu.
|
Svetlana992
|
05.04.2013. 09:25
Poštovani, pila sam tri mjeseca Diane i tri mjeseca Yaz pilule i sada sam pravila pauzu i u međuvremenu sam saznala da sam kao beba imala fiziološku žuticu. Da li smijem nastaviti sa pilulama ?
|
|
05.04.2013. 20:55
Naravno da smijete. Svakako u dogledno vrijeme napravite krvne i biokemijske pretrage ako niste do sada.
|
smokwica_jk
|
05.04.2013. 21:00
Postovani, Yazz tablete pila sam cetiri godine, ostavila sam ih pocetkom marta. Pre toga sam otisla kod ginekologa i uradila papu, kolposkopiju u UZ pregled, radila sam briseve, vadila krv i svi rezultati su mi dobri sem povisenog holesterola, sto mi je doktor rekao da je to normalno s obzirom da uzimam te tablete. Da se razumemo visoka sam 168 imam 57kg, nemam problem sa tezinom E sada, 01.aprila trebala sam dobiti menstruaciju, ali ona kasni...imala sam sve simptome da cu dobiti i nadala sam se, ali vec su i simptomi prosli a ja dobila nisam. Odnosi su mi bili zasticeni tako da ne sumnjam na trudnocu. Da li je to normalno nakon uzimanja YAzz-a, trebam li ici kod ginekologa ili da sacekam do pocetka sledeceg meseca? Molim odgovor..nije mi jasno sta se sad u mom organizmu desava pa ne dobijam.
|
|
05.04.2013. 21:25
Normalno je nakon yaza. Ne trebate ići kod ginekologa. Nastupit će za nekoliko dana vjerovatno.
|