Autor
|
Poruka
|
Minah
|
15.04.2011. 21:50
Poštovana,
zanima me jesam li zaštićena i ona četiri dana dok pijem placebo tablete jednako kao i dok ostale pijem?
Hvala.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
15.04.2011. 22:40
hipnotik pojzn Da.
zbunjena 6 Jesu sigurne su.
ire Trebali biste preći na Qlairu jer je Yaz oćito preslab za Vas s obzirom na miom.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
15.04.2011. 22:40
Jeste.
|
melhua
|
16.04.2011. 12:06
Poštovana,pijem yaz već drugi blister i zaboravila sam popiti zadnju(24. tabletu) koju sam trebala popiti u srijedu. U četvrtak sam nastavila piti bijele placebo tablete i danas pijem zadnju(jednu sam bacila jer sam računala kao da sam je popila u srijedu),ali menstruacija još nije došla. Jel bi se trebala zabrinuti ili je to normalno zbog skraćenog ciklusa? Hvala!
|
mignafljut
|
16.04.2011. 21:16
Postovana doktorice,
Pijem Yaz pilule vec 5 mj. i do sad nisam imala nikakvih nuspojava, danas sam osjetila bol u jajnicima, ne ostru, ali dovoljnu da osjetim... i pojavio se smedi iscjedak.. Menstruaciju trebam dobiti za 6 dana.. Inace sam dobivala redovito uvijek na isti dan.. Tablete uzimam u isto vrijeme, jedino ako ih nemam kod sebe zakasnim, a to se zna desit 3 puta kroz cijeli paketic..
Hvala na odgovoru!
|
lalita
|
17.04.2011. 15:55
Poštovana doktorice zbog policističnih jajnika i menstruacije koja mi kasni gotovo 2 i pol mjeseca doktorica mi je propisala duphaston koji pijem 7 dana po 3 tablete na dan i nakon toga u razmaku par dana trebam dobiti menstruaciju.Nakon toga trebam početi piti yaz kontracepciju ali mi je rekla ne s prvim danom menstruacije nego drugim, jel to ok tako i dali ću biti zaštićena tj. trebam li koristiti dodatnu zaštitu pošto ne počinjem piti prvi dan?Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
17.04.2011. 22:45
melhua Sve ok.
mignifljut Ništa strašno, sve ok počela ranije jer kasnite.
lalite Da, prvih 7 dana.
|
lalita
|
18.04.2011. 10:11
Hvala Vam puno na odgovoru zanima me još samo nešto možda malo glupo ali eto. Dali tolika količina tableta pa onda odmah kontracepcija iza toga može imati neke štetne utjecaje na organizam?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
19.04.2011. 11:35
Neće.
|
ivančica87
|
19.04.2011. 14:06
Ovako, imam pitanje... Pijem Yaz pilule već 5 mjeseci, nisam imala nekih većih problema, osim prvi mjesec kratko krvarenje unutar aktivnih tableta, i još mjesec-2 smeđi iscjedak. No, evo sad mi se javilo krvarenje na 14. tableti, nije ništa strašno, za dnevni uložak al već traje 5 dana, a za 5 dana prelazim na placebo i ne znam da li da se brinem zbog toga ili je to normalno... Imam osjećaj da će mi se spojiti s pravom menstruacijom na placebu jer ne prestaje... Ja sam pomislila da je možda vezano uz povećanu tjelesnu aktivnost, vježbanje i to, no da li je to moglo utjecati na hormone, stvarno ne znam. Trebam li se obratiti ginekologu il da čekam da samo prođe?
Unaprijed hvala na pomoći
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
21.04.2011. 11:05
Za sad ništa ako bi se ponovili i na idućem ciklus onda se javite.
|
matea-tea
|
26.04.2011. 21:47
mogu li početi s korištenjem yaz pilula bilo koji dan,a ne na prvi dan menstruacije ?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
26.04.2011. 22:15
Možete početi piti do 5 dana ciklusa uz obaveznu dodatnu zaštitu tada prvih 10 dana.
|
jela220dl
|
27.04.2011. 14:30
Poštovana doktorice,
pijem Yaz pilule 11 mjeseci i nisam imala nikakvih problema ni pritužbi. Mogla bi čak reći da adaptaciju na njih nisam ni osjetila. Uglavnom, sad bih trebala na neki put koji bi trajao 6-7 mjeseci i u tom bi periodu napravila pauzu s pilulama. Moram li zbog toga kod ginekologa po savjet ili samo prestanem uzimati pilule (na uputi za yaz piše da se mogu prestati uzimati kadgod) te u dogledno vrijeme kad ih opet budem htjela uzimati napravim pretrage i uzmem novi recept?
Unaprijed hvala!
lijep pozdrav
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
27.04.2011. 21:50
Upavo sve kako ste napisali.
|
Sunny Smile
|
29.04.2011. 00:42
Poštovana, danas sam počela piti četvrti blister yaza, popila sam pilulu u 22h i nakon sat vremena išla na wc...to joj nije umanjilo učinak? ( nije bio proljev ) ili trebam popit još jednu? Hvala
|
LudostMudrost
|
29.04.2011. 11:30
Dan! pijem yaz tablete i zanima me je li smanjena zaštita ako se ne popije tableta 15. dana unutar 12 sati? Hvala unaprijed...
|
lenica
|
30.04.2011. 10:35
Poštovana,
zanima me kako da promjenim termin uzimanja yaz-a. dosada sam ih pila u 21h ali nikad nisam doma u to vrijeme i zna mi se desit da ih zaboravim popiti. također me zanima dali se smije piti alkohol, jer ipak je 1.maj pa je veliko slavlje
hvala
|
succi
|
30.04.2011. 15:50
Dobar dan
Zanima me da li se sljedece pakovanje Yaz pilula (tj one roze aktivne tabletice) uzima prvi dan menustralnog krvarenja ili se prva roza pilula iz pakovanja uzima nakon sto se 4 bijele pilule popiju bez obzira sto se mozda dobije menustracija nakon prve bijele, znaci nakon sto se napravi ta pauza od cetiri dana?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
01.05.2011. 23:15
SunnySmile Ne
LudostMudrost Ne
lenica Samo promjenite vrijeme od idućeg ciklusa.
succi Nako što popijete 4 bijele.
|