Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


yaz - trebam pomoć


Autor Poruka

a000z

26.03.2010. 20:30

Najprije moram napomenuti da sam totalni početnik što se tiče oralnih kontraceptiva i da se nadam da ćete razumjeti moju opreznost..
Muči me sljedeće: na uputama piše kako sa novim blisterom treba započeti 1. dan menstruacije. Međutim, ja sam menstruaciju dobila u četvrtak navečer (oko 10 sati), te sam kao prvi dan uzela petak (naime, pijem ih svaki dan oko 7 sati navečer). U uputama također stoji da ako se započinje 2-5 dan, prvih sedam dana treba koristiti dodatnu zaštitu. Ono što mene muči jest da li ja ulazim uopće u tu kategoriju i koji dan mogu imati odnose bez dodatne zaštite?

Natalija Beljo, dr. med.

29.03.2010. 21:00

Od idućeg ciklusa ste sigurni možete imati odnos bez zaštite i ne treba se nista ustručavati i pitaiti jer nema glupih pitanja samo odgovora.

selena77

30.03.2010. 16:40

bok!
isto sam početnik što se tiče oralne kontracepcije. rodila sam prije 2 i pol mjeseca,imala sam menstruaciju poslije poroda,ali jako slabu i trajala je 5 dana. poslije toga sam obavila pregled kod gin i rekla je da je sve oke i preporučila mi je yaz. mengu sam dobila u četvrtak,al sam prvu tabletu popila u petak i nakon toga mi je krvarenje prestalo,dakle trajalo je jedva 2 dana i sad sam malo zabrinuta. dal je to oke? čitala sam po drugim forumima i vidjela sam da je moguče da menge budu 2-3 dana,al tek nakon dužeg uzimanja tableta.

Natalija Beljo, dr. med.

01.04.2010. 16:40

Vrlo važan podatak koji mi nedostaje je da li doite a pošto Vam je ginekologica prepisala OHC pretpostavljam da ne . Kako je prošlo malo vremena ofd poroda hormoni nisu kao prije trudnoće pa Vam je zato kraće trajala pod OHC .