Autor
|
Poruka
|
luna221
|
26.07.2013. 14:40
Ovaj mjesec nisam popila 2 pilule iz prvog tjedna 3. i 5. pilulu jer sam bila na putovanju. Ukoliko bi nastupila ovulacija hoce li ona izgledati kao i inace? rastezljiv proziran iscjedak, jer sam ja inace uvijek znala kad imam ovulacija jer mi je taj iscjedak bio intenzivan. ili bi se moglo desiti da nema nikakvog iscjetka.
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
26.07.2013. 21:50
Ako bude ovulacije bit će kao inače. Savjetujem dodatnu zaštitu.
|
Black08
|
06.08.2013. 11:15
Pijem yasmine vec godinu i pol. Posljednja mjesecnica zavrsila mi je 12.7. , a s novim pakiranjem tableta pocela sam 13.7. Medjutim dogodilo mi se da sam u 23.7. zaboravila popiti tabletu pa sam ju popila 20 sati kasnije. U uputstvima pise da ako je zaboravljena tableta u drugom tjednu da se popije cim prije te da zastita nije smanjena. Nakon toga sam imala spolni odnos tjedan i tjedan i pol kasnije pri cemu je partner ejakulirao u mene. Sad sam na pauzi i cekam mjesecnicu koju uvijek dobijem u ponedjeljak ili utorak, no mjesecnice jos nema i pocinje me hvatati panika. Je li moguce da sam trudna?
|
|
06.08.2013. 12:40
Mislim da se ne radi o trudnoći.
|
bebamala
|
02.10.2013. 00:40
Pijem pilule vec 5 meseci tacno na vreme svaki dan.
Medjutim proslog meseca nisam popila poslednju pilulu iz pakovanja,ali sam po vesem savetu napravila pauzu 7 dana i osmi dan normalno pocela sa novim pakovanjem.
Kada sam zavrsila to pakovanje,zaboravila sam da popijem pilulu posle 7 dana pauze,vec sam je popila posle 8 dana pauze tj pocela sa novim pakovanjem posle 8 dana pauze.
Da li sam pravilno postupila ili nije trebalo uopste da ih pijem ovaj mesec i da li sad da nastavim i da li je potrebna Dodatna zastita?
Hvala unapred
|
|
02.10.2013. 09:45
Nastavite dalje s uzimanjem svakodnevno. Ne treba dodatna zaštita.
|
Chuy
|
25.10.2013. 17:45
Poštovana,
situacija je ovakva, uzimam diane 35 i jučer(četvrtak) sam zaboravila uzeti tabletu, inače ju pijem u 20:30, danas sam se sjetila da sam zaboravila i uzela sam ju u 13 h. Inače ih redovno pijem, ovo mi je prvi tjedan ovog ciklusa uzimanja tableta, inače ih uzimam zbog policističnih jajnika.
Ako sam spolni odnos imala u ponedjeljak, mogu li zatrudnjeti?
|
|
26.10.2013. 01:55
Ne možete. Uzimajte dodatnu zaštitu idućih sedam dana.
|
|
26.10.2013. 11:35
Postovani, unaprijed Vam se izvinjavam jer postavljam ovo pitanje, stvarno neman vremena da citam cijelu temu. Piijem yaz otprilike 10 mjeseci. 22.10. Sam imala nezasticen odnos, kao i 25.10. U ponedeljak (21.10.) Sam nacela novi blister, medjutim sada 26.10. Sam uvidjela da nisam popila jucerasnju tbl, dakle petu iz prvog reda. Popila sam je nakon 24h zakasnjenja, skupa sa danasnjom tbl. Molim Vas da mi kazete kolika je mogucnost trudnoce? Kada bih trebala raditi kucni test ukoliko je velika mogucnost trudnoce? I sta mi je sljedece ciniti sto se tice pijenja tbl.da li pijem do kraja sa placebo tbl. Ili njih preskacem?
Jos jednom izvinite zbog pitanja, i uunaprijed hvala na odgovoru.
|
|
26.10.2013. 20:00
Šansa je minimalna. Sedam dana dodatne zaštite. Popijte i bijele sve kao i dosad.
|
|
26.10.2013. 20:40
Puno Vam hvala na odgovoru.. Veliki pozdrav.
|
|
27.10.2013. 12:15
Molim.
|
|
27.10.2013. 13:10
Postovani, opet se ja javljam, jer sam pogrijesila u vezi mog pitanja, jutros kad sam pila danasnju tbl, vidjela da mi fali poslednja aktivna tbl.iz pakovanja (24), posto ja tablete pijem rano ujutro 99% sam sigurna da sam nju popila umjesto one pete iz prvog reda.
Sada opet ne znam sta da radim, da li da kupim novo pakovanje pa iz njega da uzmem tu 24 tabletu kad dodje na red ili nesto drugo? Izvinite opet i puno Vam hvala..
|
|
27.10.2013. 18:00
Uzmite od sutra novo pakovanje. Bijele baciti i to je to.
|
???!
|
08.11.2013. 11:00
Poštovani,
prelistala sam sva pitanja i odgovore i nisam upsjela naci nista slicno svom slucaju naime, pijem yasmin tablete vec 2ipo godine redovno i nikada nisam imala nikakvih problema medjutim desilo mi se, nz ni sama kako, da sam zaboravila popiti tabletu prve sedmice tj 4. ili 5. dan (nisam sigurna koji je od ta dva ali sam 80% sigurna da je to ipak bio 5. dan) da stvar bude jos gora imala sam odnos 3. dan a propustenu tabletu nisam popila tek do 7. dana kada sam tek i primijetila da imam viska jednu tabletu (i tada popila propustenu i redovnu) a od dana propustene tablete pa dok nisam shvatila da nije popijena redovno sam pila tabletu dnevno kao i obicno. Doktorica mi je rekla da trudnoce ne bi trebalo biti te da 10 dana nakon sto (i ako) dobijem napravim test trudnoce za svaki slucaju pa me interesuje vase misljenje s obzirom da je zaboravljena tableta popijena tek 2 ili 3 dana poslije te koliki je rizik... unaprijed hvala.
|
|
08.11.2013. 11:40
Rizik je mali jer dugo uzimate pilule. Slažem se s mišljenjem vaše doktorice.
|
???!
|
08.11.2013. 13:35
hvala Vam puno na odgovoru.
|
|
09.11.2013. 01:30
Molim.
|
leori
|
09.11.2013. 12:45
Pijem lyndinette 20 već 2 godine. U nedjelju sam započela novu kutiju, u ponedjeljak sam zaboravila pilulu i popila ju oko 14 sati kasnije. Jučer sam imala nezaštičen odnos prilikom kojeg je dečko ejakulirao u mene. Uspjela sam zaboraviti da sam zaboravila pilulu Već tri dana osjećam bol u jajnicima, užasno me strah jer mislim da su šanse za trudnoču velike. Nije još prošlo ni 24 sata od odnosa, mogu li koristiti hitnu kontracepciju Logest 5+5?
|
|
09.11.2013. 18:25
Ne treba dodatna zaštita. Popili ste pilulu dalje. Dalje odnosi uz dodatnu zaštitu.
|