Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

zaboravljena pilula

Autor Poruka

Nataša Šemnički, dr. med.

14.11.2012. 19:15

Madame ,

morat će te ponoviti test u vrijeme očekivane menstruacije ako ona ne dođe.

L.p.

14.11.2012. 19:15

banana93 ,

ako popijte dodatno hitnu kontracepciju spriječit će te trudnoću.

l.p.

aray

08.12.2012. 05:30

Poštovani,

Pijem cilest već dvije godine. Ovih dana mi se desila zbrka i jučer sam zaboravila popiti tabletu pijem je inače prije spavanja u ponoć. Uzela sam je tek danas u 19 sati. Kada trebam uzeti sljedeću tabletu? Trebam li danas opet uzeti onu u ponoć ili preskočiti?

hvala

16.12.2012. 17:15

aray ,

sve vam lijepo piše u putstvu

l.p.

RoseM

19.12.2012. 12:40

Poštovana doktorice,

prije dva mjeseca zaboravila sam popiti 15. tabletu u kutiji, pijem Yaz i postupila sam onako kako piše u uputama, dakle bacila sam bijele tablete i nastavila sa novim pakiranjem i menstruaciju dobila na drugi dan bijelih tableta na kraju novog pakiranja, kako je i trebalo biti. Prošli mjesec nisam imala nikakvo probojno krvarenje, što je navedeno kao moguće radi zaboravljene tablete nego mi se tek sad počeo pojavljivati smeđi iscjedak. Da li je to normalno? Više nisam sigurna da li je to zbog zaboravljene tablete ili mi još uvijek nije prošla upala koju sam imala, za nju sam dobila Medazol koji sam potrošila prije tjedan dana, ali više ne osjetim nikakvu bol niti peckanje pa sam malo zbunjena.

Hvala unaprijed!

Lolica987

21.12.2012. 23:55

Molim vas za vase misljenje.
Desilo se to da sam u ponedeljak trebala da pocnem novu kutiju anibebi pilula medjutim zadesila sam se u inostranstvu gde nisu ni culi za te koje uzimam a i ne daju bez recepta, koristim lindinet 20, tako da se izdesavalo da je proslo 5 dana a ja nisam pocela sa novom kutijom. Dobijam savet da popijem dve veceras(peti dan) sutra ujutru jednu i uvece jednu i posle da nastavim normalno. Ne brinem zbog eventualne trudnoce postoje i drugi nacini da se cuvam nego me brine da li sam uradila pametnu stvar, da li postoji mogucnost da napravim neku glupost sa zdravljem, koliko to moze da bude stetno? Zabrinuta sam, prvenstveno mi je zdravlje najbitnije!
Znacilo bi mi jako strucno misljenje!
Hvala unapred!

02.01.2013. 13:40

RoseM,

iscjedak je usljed upale i procedene terapije

l.p.

02.01.2013. 13:40

Lolica987,

vjerujem da neće biti nikakvih posljedica jer ste i onako dobili uputu od stručnjaka koji vam je nebi dao na nema znanstvene osnove

s.p.

shizmirka

03.01.2013. 13:45

Poštovana,

pijem kontracepcijske pilule 2 mjeseca. Prethodno pakiranje sam završila 20.12. i nakon toga menstruaciju dobila 25.12.
27.12. sam imala spolni odnos gdje je partner ejakulirao u mene.
Idući dan sam započela piti novo pakiranje, no dogodilo mi se da sam 2. pilulu zaboravila popiti u predviđeno vrijeme pa sam ju popila 8 sati kasnije.
Zanimam me da li imam razloga za zabrinuti se i koliko dugo bi trebala koristiti dodatnu zaštitu?

Unaprijed hvala.

05.01.2013. 11:15

shizmirka ,

piše vam u u putstvu da ste zaštićeni

l.p.

05.01.2013. 11:15

shizmirka

propušten je odgovor i ponovno je napisan u sklopu jaz pilulama

l.p.

lela777

20.01.2013. 03:05

Poštovani doktore,
koliko se smije zakasniti s uzimanjem prve pilule iz nove kutije? Naime ja sam zakasnila samo 1 sat, no muči me to što sam u proteklom ciklusu pila antibiotike. Ako je tada zaštita bila smanjena, u ovom novom ciklusu trebala bi ponovno biti potpuna, no pretpostavljam da bi za to trebalo pilule početi piti u točno vrijeme. Znam da se inače jedan sat kašnjenja tolerira, no zbog smanjene zaštite prethodni mjesec bojim se da i taj jedan sat nije imao nekakvog utjecaja na daljnju zaštitu.

medana

22.01.2013. 19:30

Poštovani!

Pijem Lindynette 30 (tek 2 mjeseca) i dogodilo se da sam zaboravila popiti 15. pilulu (popila sam ju s 14 sati zakašnjenja i nastavila normalno piti ostale pilule).
U uputstvima piše da ako je ostalo manje od 7 pilula u pakiranju (u mom slučaju ostalo ih je 6) moram krenuti sa slijedećom kutijom bez pauze. Tu mi je sve jasno, ali s doktoricom sam se dogovorila da ću preći na Triquilar, zbog neugodnih nuspojava pa me zanima da li i u ovoj situaciji mogu odmah nakon ovog pakiranja Lindynette preći na Triquilar ili bih trebala popiti još jednu kutiju Lindynette pa tek nakon toga raditi promjenu?

Naravno, javit ću se i svojoj ginekologici, ali me zanima Vaš odgovor, budući da nisam zadovoljna ozbiljnošću svoje doktorice (kada mi je preporučila Lindynette i rekla da je to isto što i Logest, rekla sam joj da sam prije dvije godine pila Logest i imala teške nuspojave, samo je odmahnula rukom, a sada su se upravo te iste nuspojave pojavile).

Puno hvala za odgovor i lijep pozdrav!

herrkica75

22.01.2013. 22:40

Poštovani,

Pijem Diane 35 već godinu dana. Prošli mjesec sam zaboravila popiti 2 pilule, nisam sigurna koji tjedan, prvi ili drugi ali treći nije sigurno. Popila sam tada 2 odjednom i cijeli mjesec koristila dodatnu zaštitu te normalno dobila menstruaciju i počela ponovno piti pilule 8. dan nakon što sam uzela posljednju. Da li moram i ovaj mjesec koristiti dodatnu zaštitu pošto sam napravila pauzu a pročitala sam danas da sam možda trebala nastaviti samo piti novu tablu pošto sam propustila dvije? Hvala vam na odgovoru unaprijed.

herrkica

Dejan Šakoronja, dr. med.

22.01.2013. 22:45

Poštovana lela, ne brinite u potunosti ste zaštičena. Jedan sat ne predstavlja nikakav problem. Ne treba vam dodatna zaštita.

22.01.2013. 22:55

Poštovana medana, krenite sa sljedećom kutijom s time da koristite dodatnu zaštitu 7-10 dana.

22.01.2013. 22:55

Poštovana herkica, dobro ste postupili. Ne trebate ovaj mjesec koristiti dodatnu zaštitu.

medana

23.01.2013. 11:30

Poštovani, hvala na odgovoru, no nisam shvatila mislite li pod slijedećom kutijom na kutiju Lindynettea ili Triquilara?

23.01.2013. 16:30

Sa triquilarom dakako.

ivana333

25.01.2013. 23:35

postovanje doktore ili doktorice happy

citam ovaj forum sad vec par dana i sad nekih pola sata jos...
naravno pitanje se nece previse promijenit od ostalih djevojki ili zena itd,ali mozda ipak malo hoce..

ovako,moja situacija je sljedeca.pijem sad treci mjesec belara tablete,prije toga pila sam qlara i izmedu jednih i drugih imala sam pauzu od mjesec dana kad nisam uzimala nista.. i onda sam krenula sa belara jer mi ove prijasnje nisu pasale (nebitno) .. sad,vidim u forumu po pitanjima drugih da se nekima govori da treba dodatna kontraceepcija uz spolni odnos a nekima ne,vjerojatno ovisno o tome ako su tek pocele sa kontracepcijom .. sad,zanima me sljedece: u drugom tjednu kutije,recimo u ponedjeljak sam ujutro shvatila da sam dan prije zaboravila popit tabletu,ujutro oko 10 sam se sjetila i kad sam uzela kutiju u ruke zadnja nepopijena mi je bila u subotu,a znam da sam ju popila,sto znaci da sam jos + sto sam nedjeljnju zaboravila,zaboravila popit i prosli tjedan jedan dan,a neznam kad jer sam u subotu mahinalno popila bez da gedam koji dna pijem..tako da sam u ponedjeljak ujutro popila dvije,i navecer sam popila standardno ono sta sam morala. ( joj nadam se da ste shvatili ista,napravila sam cijeli kaoshappy.. imala sam spolne odnose sa deckom totalno neodgovorno nezasticene i naravno da postoji mogucnost da sam trudna nije to moje pitanje..ali eto,s obizrom da sam godinu dana i vise uzimala jedne tablete i sad druge sa tom pauzom od mjesec dana,prije tri mjeseca zanima me ako je postotak velik ili se ne moram toliko bojat .. jer do sada mi se znalo desit da zaboravim i nikad se nis nije desilo..,ali ne bas na ovaj nacin da skroz zametnem tabletu i ne popijem ju nekoliko dana ...spolne odnose s decom imam uvijek i nezasticeni su .... i jos nesto,dali ima ikakve veze brojanje plodnih dana dok se koristi kontracepcijska pilula ili to zapravo uopce nema smisla s obzirom da se ista koristi,jel? happy znam da sam zakomplicirala happy hvala vam!

Nazad
1 ... 12 13 14 15 16 17 ... 38
Naprijed