Autor
|
Poruka
|
dinchy77
|
24.06.2012. 20:05
Postovani,
pijem lindynette 20 zadnja 3 mjeseca. Jucer sam zaboravila popiti 18. pilulu iz blistera. Danas sam, prema uputama, popila zaboravljenu i danasnju pilulu. U blisteru su mi ostale jos 2 pilule. Prema uputama trebala bih nastaviti s novim pakovanjem odmah nakon zadnje popijene pilule iz ovog. No, to ce mi to pomaknuti slijedecu menstruaciju za nekoliko dana unaprijed, a imam zakazanu operaciju na taj datum. Zanima me postoji li mogucnost da popijem ovo pakovanje do kraja, napravim klasicnu pauzu od 7 dana i zapocnem s novim pakiranjem nakon 7 dana uz koristenje dodatne zastite?
Lijepi pozdrav!
|
ivanyca
|
25.06.2012. 14:45
Pon.25.06.2012.
Poštovana,
Pila sam Yasmin 3 godine i prije 5 mjeeci mje je ginekolog prebacio na Cilest. Ovo mi je 4 kutija i u subotu 23.06. sam zaboravila popiti pilulu-obično pijem oko 23h svaku većer već godinama( najgore što sam bila uvjerena da sam ju popila). uglavnom, pošto sam imala nekih privatnih okupacija, zaboravila sam popiti i sinoć, ned. oko 23h. jučer sam imala odnos i dečko je svršio u mene. no, jutros kad sam shvatila, uhvatila me panika i ja sam popila odmah 2 pilule-i za subotu i za nedjelju...ovu za danas ponedjeljak nisam još.
ima li mogućnosti za trudnoću i neke poremećaje i što da napravim dalje....kad sam već tako zaribala, mislila sam popiti ovu pilulu za danas oko 23h.
dakle, pilule koje sam zaboravila su 13. i 14.
molim Vas hitan odgovor i unaprijed se zahvaljujem na razumjevanju
puno hvala
lp
|
bbc
|
25.06.2012. 15:45
Poštovani,
Molim Vas za pomoć..Naime uvijek već godinu i pol uzimam redovito yaz pilule u isto vrijeme i nije mi se dogodilo da propustim međutim jučer mi se dogodilo da sam zaspala i zaboravila popiti tabletu u uobičajeno vrijeme u 23:45, popila sam je drugi dan u 11 i 48, što je kašnjenje od 12 h i 3 minute. Obzirom da piše da se ne smije kasniti više od 12 h sa pilulom sad neznam što da poduzmem.
Dali da popijem sve ružičaste tablete kao što piše a bijele bacim i počnem sa novim pakovanjem ili se ovaj zaostatak od koju minutu može tolerirati i da blister završim normalno kao i sve do sada , sa bijelim tabletama. Mogu li očekivati menstruaciju.. Što mi preporučate, jako sam zabrinuta obzirom da imamo momak i ja svakodnevne odnose, jeli zaštita smanjena i što i kako dalje da napravim.
Unaprijed hvala na odgovoru
|
Nataša Šemnički, dr. med.
|
27.06.2012. 11:30
dinchy77 ,
slobodno učinite prema predloženom uz obaveznu zaštitu.
L.p.
|
|
ivanyca,
popijte hitnu kontracepciju i dodatno se štitite slijedećih 7 dana.
L.p.
|
|
ivanyca ,
nastavite sa uobičajenim ritmom pijenja svih tableta ali uz dodatnu zaštitu.
L.p.
|
|
bbc,
nastavite redovito piti čitavu kutiju ali uz dodatnu zaštitu kondomom.
L.p.
|
bbc
|
27.06.2012. 11:55
Poštovana doktorice,
Znači ako sam dobro shvatila bijele placebo tablete iz ovog blistera ne bacam kao što sam mislila nego pakovanje normalno završavam kao da i nisam kasnila?Dali mogu očekivati normalno menstruaciju kao i do sada na 3 placebo tableti i spomenuli ste zaštitu kondomom, koliko dugo, do početka ispijanja novoga blistera ili..?
Oprostite na gnjavaži, hvala unaprijed
|
Mary9
|
27.06.2012. 13:10
Poštovana doktorice,
prije par dana obratila sam Vam se s problemom. Molim Vas odgovor.
Hvala unaprijed!
|
|
28.06.2012. 09:40
bbc ,
popijte i bijele tablete i štitite se kondomom do slijedeće kutije,
Krvarenje bi moglo i uraniti.
L.p.
|
|
28.06.2012. 09:40
Mary9,
molim Vas ponovite pitanje očito mi je promaknulo.
L.p.
|
Mary9
|
28.06.2012. 12:15
Dakle, radi se o sljedećem: pijem diane-35 već oko 6 godina. Prošli tjedan (u četvrtak) zaboravila sam popiti 4. tabletu s kartice te sam ju popila tek nakon 24 sata zajedno sa sljedećom. Budući da sam dva dana prije zaboravljene tablete imala odnos s dečkom i svršio je u mene, u velikoj sam panici i to prvenstveno zbog objašnjenja u uputstvu. Pošto se sve to događalo za vrijeme praznika, nisam baš imala kome se obratiti. U dežurnoj ljekarni nisu mi znali ili htjeli ništa reći. Čak sam u subotu razmišljala da popijem 3+3, ali nisam znala ima li još smisla ili je prekasno za to.
Uglavnom, sad ionako samo mogu nadati se najboljem. Znam da su male šanse za trudnoću, ali izgleda da ipak postoje ako već tako piše u uputstvu. Ali voljela bih čuti Vaše mišljenje.
|
gospodicna_breskva
|
28.06.2012. 14:05
Poštovana,
pijem Diane 35. U četvrtak mi se dogodilo da sam zaboravila popiti pilulu u prvom tjednu ( drugu po redu iz blistera). Popila sam je nakon 9 sati i u petak sam popila pilulu u normalno vrijeme. No, u subotu sam opet zaboravila popiti pilulu na vrijeme i popila sam je deset sati poslije normalnog vremena. Koliko dugo moram koristiti dodatnu zaštitu? Znalo mi se dogoditi da sam zaboravila popiti jednu tabletu, no ovo su već dvije zaboravljene u roku od tri dana. Od zadnjeg spolnog odnosa prošlo je nešto više od tjedan dana, tako da smatram da nema straha od trudnoće.
Srdačan pozdrav
|
|
28.06.2012. 17:00
Mary9 ,
obzirom na dugotrajno uzimanje tableta rizik za trudnoću je mali.
L.p.
|
|
28.06.2012. 17:00
gospodicna_breskva,
nema rizika do sada ali pripazite da dalje budete redoviti.
l.p.
|
iva.ri
|
05.07.2012. 17:10
Postovana,
30.6.2012. sam zaboravila popit 6. tabletu, poila sam je iduceg dana kad je bilo vrijeme za 7. pilulu, i nastavila sam ih uredno dalje pit. Medjutim, vec dan nakon zaboravljene pilule sam prokrvarila, tj. vise kao nekakav iscjedak. Sto da radim? da ih nastavim pit? ili da prekinem, napravim pauzu, pa pocnem s novom kutijicom?
unaprijed hvala, Lp
|
|
06.07.2012. 17:55
iva.ri ,
ako niste popili 2 tbl u vrijeme uzimanje 7. tbl moguće je da se sukrvica razvuče kroz čitav ciklus pa možete prekinuti i započeti 7 dana pauze.
Ako ste popili 2 tbl odjedno koritiste zaštitu i nastavite piti tablete, sukrvica bi mogla nestati.
L.p.
|
hugolina
|
09.07.2012. 14:55
Pijem Logest od 2009.,ali sam (na prijedlog ginekologa) prošle godine 2 mjeseca imala stanku zbog subjektivnih tegoba. Od te stanke sada Logest pijem 6 mjeseci i sinoć sam zaborabila popiti 9. pilulu iz novog pakiranja, a dan prije sam imala nezaštićen odnos. Danas sam popila zaboravljenu pilulu nakon što je prošlo više od 20 sati (nikada do sada mi se to nije dogodilo). Planiram nastaviti dalje piti pilule u uobičajeno vrijeme uz dodatnu zaštitu, ali ne znam da li je to ispavno. U totalnoj sam panici:
- postoji li velika mogućnost da sam ostala trudna,
- ako da, trebam li prestati piti Logest,
- mogu li popiti pilulu za dan poslije ili je za to sada kasno (tko mi je kriv što sam zaboravila popiti na vrijme)...
Unaprijed hvala na brzom odgovoru
|
|
10.07.2012. 13:55
hugolina ,
popijte tabletu za dan poslje uz nastavak uzimanja tableta.
Koristite zaštitu i nebrinite za trudnoću.
L.p.
|
ajsha
|
17.07.2012. 11:45
Poštovana doktorice,
naime, pijem Triquilar tablete vec skoro godinu dana, i prije dva dana, tocnije u nedjelju, trebala sam poceti s novim pakovanjem, ali posto nisam bila u mogucnosti kupiti na vrijeme novu kutiju, morala sam ju kupiti u ponedjeljak ujutro. Inace pijem pilule u 20:00 h, a tu prvu sam popila u 7:00 cim su se otvorile lokalne apoteke, dakle sa manje od 12h zakasnjenja za sto pise na uputama da zastita ostaje pouzdana i da se normalno nastavi piti sljedeća..drugu tabletu sam popila dakle sinoć u 20:00h, i nakon toga sam imala nezasticen spolni odnos, pa me zanima da li je zastita uistinu ostala pouzdana ili se moram bojati nezeljene trudnoce s obzirom da se kasnjenje odnosi ipak na prvu tabletu novog pakovanja?
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!
|