Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

zaboravljena pilula

Autor Poruka

monika0

09.03.2012. 21:40

Poštovana doktorice, pijem Yasmin tablete već godinu dana, uvijek prestajem ponedjeljkom, dobijem petkom, te nova kutija u utorak.
Sada mi se prvi put desilo što sam slučajno zamjetila da sam propustila 1 tabletu (popila sam desetu,a trebala sam 11-tu), te ne znam kada sam je točno propustila, jer sam uvjerena da sam sve dane popila tabletu. Zanima me što da radim sada? Te vjerovatno će mi se sada ciklus promjeniti?

Natalija Beljo, dr. med.

11.03.2012. 12:25

Hoće , tako da nemojte raditi pauzu ovaj ciklus.

loren88

12.04.2012. 21:55

Poštovana doktorice,
09.04.2012 imala sam spolni odnos s dečkom i on je ejakulirao u mene.10.04 trebala sam uzeti prvu pilulu,ali sam zaboravila kupiti tablete te sam prvu tabletu uzela dan kasnije nego što sam trebala,s time da sam samo uzela jednu a ne i onu propuštenu..zanima me da li da danas popijem dvije ili da nastavim po shemi..Postoji li mogućnost za trudnoću s time da već uzimam lindynette20 pet mjeseci???unaprijed hvala

Natalija Beljo, dr. med.

13.04.2012. 22:30

Nastavite dalje po shemi, pijete dovoljno dugo.

manuela19

16.04.2012. 11:15

Dobar dan!
pijem Lyndinette 20, zaboravila sam popiti 4. i 5. dan pilulu, i nakon toga sam nastavila dalje piti 6.,7.... i prije nego sam popila 8. dan pilulu, dobila sam ponovo mjesečnicu, ne obilnu ali jako bolnu, je li to normalno zbog ove dvije propuštene ili?
+Hvala!

Natalija Beljo, dr. med.

16.04.2012. 23:10

Da, i sad preskočite pauzu za ovaj ciklus.

manuela19

30.04.2012. 21:50

Poštovana doktorice,
javljam Vam se opet, od one mjesečnice koju sam dobila zbog propuštene 4. i 5. pilule još uvijek krvarim,jako malo, kao da mi je zadnji dan mjesečnice.. Nisam radila pauzu kao što ste me savjetovali, samo sam nastavila dalje sa novom kutijom, sada sam već na 4-oj piluli iz nove kutije. Neznam da li da i dalje čekam da prestane ili što da radim? Kod ginekologa moram čekati mjesec dana na red, a ovo me već počelo plašiti... da li je to normalno..? Hvala Vam unaprijed.

Natalija Beljo, dr. med.

01.05.2012. 15:05

Smanjuje se , sve ok pijte dalje.

05.05.2012. 15:35

Poštovana doktorice,

Dakle zadnju pipulu sam popila 26.04 i onda mi je sljedilo 7 dana pauze jer pijem Logest već nekih godinu i pol i svaki put do sada redovito na vrijeme. Menstruaciju sam redovito dobila 30.4 , ali sam taj isti dan imala i snošaj i dečko je eakulirao u mene. Prvu tabletu novog pakiranja sam trebala popiti jućer (4.05) u 9 navečer ali sam zaboravila pa sam tu prvu kako sam svatila iz uputa da se treba popila sada odmah ujutro kada sam se sjetila u 11, dakle prošlo je 14 sati i to me sada užasno straši da možda nisam trudna pošto sam imala taj snošaj dan prije ..... :/// I mislila sam drugu popiti normalno danas navešer u 9... Nikada mi se prije nije desilo da sam zaboravila... Recite mi šta da radim ????

kiki13

05.05.2012. 18:00

Bok,

pijem jazz tablete i jučer mi se je dogodilo da sam zaboravila popiti 18. tabletu, a to sam shvatila danas kad sam primjetila da imam tabletu viška u blisteru pa sam popila obadvije odjednom.
U uputstvima piše da u slučaju da sam zaboravila popiti tabletu od 15. do 28. dana, više od 12 sati (a meni je prošlo dakle 24 sata) nisam zaštićena od trudnoće.
Zanima me da li se to odnosi na period poslije zaboravljene tablete ili prije?
Jer bi prema uputstvima trebala nastaviti uzimati roze tablete, baciti 4 bijele i početi s novim tabletama i na taj način bih ovaj mjesec odgodila menstruaciju.
Pa me zanima, ukoliko to ne učinim, dakle normalno popijem sve tablete do kraja i normalno počnem uzimati nove, bez odgode menstruacije, a ne budem imala spolni odnos tih tjedan dana dok ne dobijem menstruaciju, jeli moguća trudnoća, odnosno jesam li zaštićena za jučerašnji i ranije spolne odnose ili mi je i ta zaštita poništena kad sam zaboravila jučer popiti tabletu?
Neznam je li bitno, ali uglavnom dečko nije svršio u mene i u neplodnim sam danima ciklusa, pa ako ne postoji opasnost od trudnoće rađe ne bih preskakala menstruaciju.

Lijep pozdrav!

05.05.2012. 18:00

nisam imala snošaj dan prije nego kako sam prvo napisala snošaj sam imala taj dan kada sam dobila menstruaciju, dakle 30.04. A poslje toga nisam. Samo mi recite dali postoji mogućnost trudnoće i dali bi trebala koristit dodatnu zaštitu ovaj mjesec ???

Dejan Šakoronja, dr. med.

12.05.2012. 22:15

Poštovana lolita, ispravno ste postupila, nije vam potrebna dodatna zaštita za ovaj mjesec.

12.05.2012. 22:20

Poštovana kiki, možete postupiti kako ste naveli bez odgode menstruacije, s time da imate dalje odnose uz doatnu zaštitu, te nećete ostati trudna.

limunada

15.05.2012. 00:10

poštovani,

pijem jazz pilule i zaboravila sam popiti pilulu između 15 i 24 dana. Sutradan sam popila dvije od jednom. U uputstvima sam pročitala da nastavim piti ružičaste tablete, 4 placebo bacim i započnem novi blister te da ću tako ostati zaštićena od trudnoće. Odlučila sam se za tu opciju i dva dana nakon zaboravljene tablete imala odnos. Sada me uhvatila panika i zanima me jesam li stvrno zštićena ako postupim prema uputstvima?

15.05.2012. 11:50

Poštovana, zaštićena ste. Ne brinite.

elchi

19.05.2012. 10:20

Poštovana!
Unaprijed se ispričavam ako ću vas zagnjaviti s pitanjima, i ispričavam se ako je bilo neko slično ovomu.
Naime, kontracepcijske tablete počela sam piti 3. 5. po prvi put. Pila sam ih redovno u minutu u 18 sati svaki dan.
U nedjelju 13. 5 dogodilo mi se da sam je zaboravila i popila tek oko 21, 21:30 sati istog dana.
Jučer (18.5) imala sam spolni odnos bez zastite s time da je dečko ejakulirao u mene.
Zanima me postoji li šansa da sam trudna i jesam li trebala koristiti dodatnu sedmodnevnu zaštitu?
Unaprijed hvala!

19.05.2012. 21:50

Poštovana, ne postoji šansa za trudnoćom. Držite se redovitog vremena uzimanja +- 2 sata.

curica92

20.05.2012. 12:15

Poštovani, pijem kontracepcijeske pilule diane 35 skoro 2 godine. prošli tjedan sam imala pauzu i jučer (19.5.) sam trebala popiti prvu pilulu novog ciklusa no zaboravila sam. uz to jučer sam imala spolni odnos bez zaštite. pilulu sam popila danas(20.5.) ujutro, dakle prošlo je nekih 12, 13 sati od uobičajenog vremena uzimanja. zanima me postoji li šansa za trudnoću? hvala

20.05.2012. 20:30

Poštovana, ne postoji, nastavite dalje sa pilulama prema propisanoj shemi.

Bubamara24

23.05.2012. 10:30

Poštovana.

Jučer sam zaboravila popiti pilulu za utorak koju sam trebala popiti u 21:30.
Danas sam se sjetila u 08:30, te sam onda popila zaboravljenu pilulu. Sad me zanima kada popiti pilulu za danas? U normalno vrijeme, znači u 21:30 ili sada skupa s zaboravljenom?

Hvala unaprijed.

Nazad
1 ... 8 9 10 11 12 13 ... 38
Naprijed