Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

zaboravljena pilula

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

23.05.2012. 11:45

U 21,30 samo jednu.

Tandicayyy

26.05.2012. 14:05

Draga doktorice. Oprostite sto vas gnjavim al stvarno se brinem. Pijem Logest vec oko godinu dana.. I ovaj mjesec mi se desilo da s zaboravila popiti prvu pilulu.popila sam ju drugi dan, a dan prije sam imala spolni idnos sa prekinutim snosajem... Zatim. Jucer sam takodjer imala odnos sa prekinutim snosajem ( dakle petak) a zaboravila sam da sam i u cetvrtak zaboravila popiti pilulu pa sam i jucer popila dvije ! Imam li razloga za brigu i koje mjere da poduzmem?!! Unaprijed hvala

26.05.2012. 15:25

popijte ovaj blister do kraja. Koristite dodatnu zaštitu.

Tandicayyy

26.05.2012. 21:25

Hvala na odgovoru . Ali..ima li ikakve mogucnosti da sam mogla zatrudniti?

27.05.2012. 13:15

Mogućnost svakako postoji,nije velika.

vincetic

27.05.2012. 13:15

Lijep pozdrav,
buduci da sam veliki panicar morala sam Vam se obratiti s ovim pitanjem iako ima vec jako slicnih na ovom forumu...Naime pijem kontracepcijske pilule vise od pola godine, a od toga pijem Lindynette 20 vec 4 mjeseca,cetvrta kutija..Nikad nisam zaboravila popiti tabletu do jucer...Uvijek pijem tablete oko 21 h i sinoc sam zaboravila i popila sam ju ujutro u 9 h i 10 min, znaci proslo je 12 h i 10 min od vremena kad sam ju trebala popiti...Imala sam spolni odnos sinoc oko 19 h (decko je svrsio u mene),znaci prije zaboravljene tablete...Postoji li sansa za trudnocu? Je li potrebna zastita sljedecih 7 dana? Unaprijed hvala na ogovoru!

27.05.2012. 16:00

Ispravno ste postupili. Šansa je za trudnoćom mala. Dalje dodatna zaštita do krja blistera.

Karina

01.06.2012. 21:20

Dobra večer poštovani, ovakoc, pijem već 3 godine bez prestanka triquilar tablete, i prošli tjedan sam imala onu 7-dnevnu pauzu i menstruaciju, te sam sad u petak 25.5. trebala početi s novim ciklusom tableta, no zaboravila sam, kupila sam tablete, no bojim se početi sad biti od dvotjedne pauze, da mi ne bi naškodile. Nije me strah za trudnoću, nego da mi ne bi oštetile plodnost za kasnije. Da li mogu početi sad piti tablete??? a nisam htjela počet pit odmah kad sam se sjetila u ponedjeljak 28.5. jer sam htjela imati mensturacija određeni dan kako sam do sada imala. Da li mogu danas započeti s novim pakovenjm tableta?????

Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru

Nataša Šemnički, dr. med.

02.06.2012. 11:45

Započnite sa 1. danom slijedeće menstruacije.

S.P.

nina031

17.06.2012. 14:35

Poštovani, meni se dogodila čudna situacija.. Misleći da sam zaboravila popiti pilulu u petak (a nisam zaboravila) , popila sam u subotu dvije.. I šta sada da napravim? Da popijem normalno blister do kraja (ostalo je 6 pilula) pa da nastavim s novim bez pauze ili da normalno napravim pauzu?

Unaprijed hvala!! happy

18.06.2012. 15:55

nina031 ,

nastavite uobičajenim tijekom piti i provesti pauzul.

L.p.

ellica

18.06.2012. 18:40

Postovana doktorice,imam jedno pitanje za vas. Pijem yaz tablete 2 godine. desila mi se situacija da sam zaboravila popiti dvije tablete,ne znam kako u veliko sam guzvi ovih dana. zaboravila sam popiti subotu i nedjelu,a to sam primijetila danas kad sam posla uzeti tabletu. zvala sam svog ginekologa i on mi je rekao da danas popije dvije i sutra dvija pa da nastavim normalno,tako sam i uradila popila sam maloprije 2 tablete i sutra cu jos 2 pa cu nastaviti normalno. mene sada zanima dali ja smijem da popijem i tabletu za dan poslije jer sam danas imala odnos sa muzem? hvala vam mnogo i nadam se sto brzom odgovoru. veliki pozdrav!

19.06.2012. 12:20

ellica ,

smijete uzeti i hitnu kontracepciju.

L.p.

ellica

19.06.2012. 12:30

dakle danas da uzmem i hitnu i da u normalno vrijeme popijem dvije yaz tablete ? i da nakon toga nastavim normalno sa ostalim tabletama? hvala vam puno

19.06.2012. 13:25

ellica ,

da sve tako kako ste naveli.

L.p.

19.06.2012. 13:25

ellica ,

da sve tako kako ste naveli.

L.p.

sannya

21.06.2012. 11:40

poštovana doktorice,
molila bi da mi hitno odgovorite....prekjučer sam zaboravila popiti tabletu (linyinette 20) te sam ju popila 12 sati kasnije...to mi je bila predzadnja tableta iz blistera...jučer navečer sam popila zadnju i danas mi je prvi dan pauze....pošto sam popila zaboravljenu tabletu točno 12 sati nakon što sam trebala nisam sigurna da li danas treba samo nastaviti s novom kutijom ili trebam napraviti pauzu 7 dana....molim hitan odgovor....hvala unaprijed

sannya

22.06.2012. 03:05

objasnila sam vam svoj problem u poruci iznad no niste mi odg..ja danas nisam popila tabetu i danas mi je prvi dan pauze..da li sam ispravno postupila????

Mary9

23.06.2012. 21:45

Poštovana doktorice,

pijem diane-35 već oko 6 godina. jučer navečer popila sam dvije tablete jer sam prekjučer zaboravila. radi se o prvom tjednu, tj. 4. i 5. tableti. budući da sam dva dana prije zaboravljene tablete imala odnos s dečkom i svršio je u mene, u velikoj sam panici. čak sam mislila popiti 3+3, ali ne znam da li nije prekasno za to.

znam da pretjerujem, i da ste pisali da na redovnu kontracepciju ne primjenjivati hitnu, ali zbog objašnjenja koje piše u uputstvu tableta, u panici sam i htjela bih biti sigurna.

Hvala Vam najljepša na odgovoru!

gospodicna_breskva

23.06.2012. 22:05

Poštovana,
pijem Diane 35. U četvrtak mi se dogodilo da sam zaboravila popiti pilulu u prvom tjednu ( drugu po redu iz blistera). Popila sam je nakon 9 sati i u petak sam popila pilulu u normalno vrijeme. No, u subotu sam opet zaboravila popiti pilulu na vrijeme i popila sam je deset sati poslije normalnog vremena. Koliko dugo moram koristiti dodatnu zaštitu? Znalo mi se dogoditi da sam zaboravila popiti jednu tabletu, no ovo su već dvije zaboravljene u roku od tri dana. Od zadnjeg spolnog odnosa prošlo je nešto više od tjedan dana, tako da smatram da nema straha od trudnoće.

Srdačan pozdrav.

Nazad
1 ... 9 10 11 12 13 14 ... 38
Naprijed