Autor
|
Poruka
|
Nataša Šemnički, dr. med.
|
18.07.2012. 13:00
ajsha ,
zaštita bi trebala biti potpuna.
L.p.
|
blue_bird
|
19.07.2012. 19:15
Poštovana doktorice,
nisam sigurna da li je već bilo postavljeno slično pitanje, ali zbog smirenja moje svijesti Vam postavljam pitanje za svoj individulani slučaj.
Dakle, pijem Diane već 5 mjeseci, 1. dan ciklusa mi je bio 26.6., a prvu tableta za taj ciklus sam popila 29.6.
U trećem tjednu pijenja sam zaboravila popiti jednu tabetu (17.7), i zatim sam 18.7. popila dvije, i danas (19.7) ću popiti zadnju tabletu i nastaviti dalje piti novi karton bez pauze kako i piše u uputama.
Ono što me brine je to što sam imala spolni odnos s dečkom 15. i 16. 7. bez kondoma. Bila sam kod ginekologice danas i prema njezinim riječima šanse su dosta velike da sam trudna (ili me možda samo želi prepasti da ubuduće budem pažljivija), pa me zanima Vaše mišljenje jer me je ona jako prepala.
Unaprijed hvala na odgovoru!
|
parischick
|
20.07.2012. 10:00
Poštovana doktorice,
pijem tablete Novynette već 10 mjeseci . Nakon isteka sedmodnevne pauze, 15.7. (nedjelja) popila sam 1. tabletu u 14:30h na vrijeme, a 17. 7. imala sam spolni odnos sa dečkom.
Problem je u tome što sam 19.7. (četvrtak) slučajno zaboravila popiti tabletu. Popila sam ju danas, 20.7. oko 9 sati ujutro i mislila sam nastaviti s pijenjem tableta normalno.
Zanima me je li potrebna dodatna zaštita i koliko dugo, jer sam u upustvu za Novynette tablete procitala da treba koristiti kondome 7 dana nakon zaboravljene tablete?
Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru!
|
|
20.07.2012. 13:30
blue_bird ,
nija bašt tako jako velika šansa ali svakako se nastavite štitit kondomom slijedećih 7 dana i napravite test na trudnoću za 2tj.
L.p.
|
|
20.07.2012. 13:30
parischick ,
postpite svakako prema uputstvu.
L.p.
|
atenaatena
|
23.07.2012. 09:45
Poštovana doktorice,
imam 21 godinu i pijem Yaz već skoro dvije godine. Jučer kad sam trebala popiti 7. tabletu sam shvatila da sam zaboravila uzeti 6. (od subote) pa sam popila obje zajedno. Imala sam odnos u četvrtak. Na tabletama ne piše ništa o postupku , nego samo da se savjetujem s liječnikom. Postoji li mogućnost da sam trudna? Što mi je za činiti?
Hvala
|
|
23.07.2012. 20:15
atenaatena,
popijte hitnu kontracepciju-Ellaone i time ćete minimalizirati opasnost trudnoće.
L.p.
|
atenaatena
|
23.07.2012. 22:45
Hvala na odgovoru.
Bila sam u međuvremenu kod ginekologa i on mi je rekao da neka ne uzimam nikakvu hitnu kontracepciju i da su šanse za trudnoću male. Slažete se sa time?
Hvala unaprijed
|
atenaatena
|
23.07.2012. 22:45
I da, zaboravila sam napomenuti da imam policistične jajnike.
Ispričavam se na gnjavaži i više postova.
Hvala
|
|
26.07.2012. 01:00
atenaatena ,
Dala sam vam svoje mišljenje.
L:p.
|
Jovanchicaaa
|
28.08.2012. 23:10
Postovani,
Prvu pilulu iz pakovanja sam popila u subotu, i u utorak sam videla da sam propustila jednu, ali se ne secam da li u nedelju ili u ponedeljak. Popila sam u utorak dve (propustenu i za utorak). Koristili smo kondom u prethodnim odnosima. Da li je u redu sto sam popila obe i da nastavim da pijem dalje normalno?
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
29.08.2012. 11:45
Poštovana dobro ste postupili. Nastavite dalje sa uzimanjem pilula, prema shemi uzimanja. Koristite i dalje dodatnu zaštitu.
|
ajsha
|
30.08.2012. 09:55
Kolike su šanse za trudnoću ako sam pilulu popila sa točno 12h zakašnjenja, s tim da ih pijem već godinu dana i redovito?
Posljednji odnos imala sam prije 4 dana, a pilula je Triquilar, radi se o posljednje tri tablete..
Da li da nastavim normalno piti veceras po rasporedu ili?
|
|
30.08.2012. 11:10
Šansa nikakva. Dalje po rasporedu.
|
purdue12
|
31.08.2012. 10:35
Poštovani,
ispričavam se ako postavljam pitanje na koje ste već odgovorili, ali pročitala sam cijelu temu o zaboravljenoj piluli, i nisam našla neki odgovor na moje pitanje. Naime, pijem Logest vec 9 mjeseci, i dosad nisam ni jednu pilulu zaboravila popit, redovita sam. Međutim, sada mi se desilo da sam zaboravila popit 1. tabletu u prvom tjednu(zaboravila sam ju popit u utorak 28.08, prije toga sam menstruaciju dobila 24.08 i u pon 27.08 sam imala spolni odnos ali pretpostavljam da je tu jos uvijek djelovala zaštita od tog ciklusa prije, ispravite me ako griješim), inače pijem u 22h, ali tu zaboravljenu tabletu sam popila drugi dan u 10 sati i par min (znači nakon 12 sati i nekih 5 min). Nakon toga sam taj dan popila normalno sljedeću tabletu u 22h, i nastavila tako dalje. Brine me to što sam jučer, znaci 2 dana nakon te zaboravljene imala spolni odnos bez dodatne zaštite, ali s prekinutim snošajem. Da li postoje šanse za trudnoću? Do kraja ciklusa ću koristit dodatnu zaštitu, kao što se preporuča. Hvala unaprijed!
|
|
31.08.2012. 11:25
Poštovana, ako nije došlo do ejakulacije neće doći do trudnoće. Dobro ste postupili, i nastavite koristiti dodatnu zaštitu do kraja blistera.
|
Madame
|
08.11.2012. 14:25
Postovana,
trazeci situaciju slicnu mojoj pronasla sam ovaj forum, tako da Vam se moram obratiti. Naime, pijem Yaz kontraceptivne pilule, koje se piju 28 dana bez pauze, s tim sto su zadnje 4, koliko sam ja upucena bez hormona, ali to Vi verovatno vec znate. Sa deckom uglavnom imam odnose sa prekinutim snosajem radi preventive. Desilo mi se da sam 6. tabletu po redu zaboravila da popijem, a to je bila nedelja, a da sam prosle nedelje ili ponedeljka, ne mogu se tacno setiti, imala odnos i on je ejakulirao u meni. Mene sada brine to sto sam cula da spermatozoidi mogu preziveti i do 7 dana u telu zene, a ja sam 6. ili 7. dana zaboravila pilulu, pa bih Vas zamolila da mi odgovorite koje su mogucnosti da sam trudna. U toku cele te nedelje pre nego da zaboravim pilulu sam imala odnose ali sa prekinutim snosajem, pa cak i dan pre nego sam je zaboravila. Koliko sam ja upucena prva nedelja ciklusa je najrizicnija sto se trudnoce tice, ali mi nije jasno da li se od prvog dana menstruacije racuna prva nedelja ili od prestanka menstruacije. Nisam se mnogo informisala o tome, jer mi je menstruacija prilicno redovna, pa me nikada nije zanimalo.
Nadam se da cete mi pomoci.
Hvala Vam unapred.
|
|
09.11.2012. 21:05
Madame ,
ka duzimate tablete ciklus započinje sa 1. tabletom.
Obzirom na navedeno postoji mali rizik od trudnoće.
l.p.
|
Madame
|
12.11.2012. 15:50
Hvala Vam na brzom odgovoru.
Imam samo jos jedno pitanje: ja sam uradila test 12tog dana od tog rizicnog odnosa i bio je negativan, medjutim, ja treba da dobijem tek za 12 dana, da li je test validan ili moram sacekati tek kada mi bude kasnilo, jer na kutiji testa pise da je visoko osetljiv i da moze otkriti trudnocu cak i posle 1 dan kasnjenja? I jos jedno pitanje, posto sam se za tu propustenu tabletu setila tek kada treba novu da popijem, nisam popila 2 odjednom nego samo tu novu, a od tada koristim i prezervative, da li to ima nekakve veze, jer sam se uplasila shto sam imala krvave tragove ovih dana, ali je proslo oko nedelju dana od propustene tablete. Ja sam pre 4, 5 meseci odlozila menstruaciju i nastavila sa drugom kutijom da ne bih dobila zbog mora i od tada sam imala mala krvarenja i izmedju menstruacija, a doktorka mi je rekla da treba vremena da se to sredi, pa mene zanima da li su ti tragovi znak trudnoce ili je to do propustene pilule, ili pak, zbog toga sto se jos nije stabilizovalo od odlaganja?
Hvala Vam puno na Vasem vremenu, i izvinite sto Vam pisem ponovo,
Veliki pozdrav!
|
banana93
|
13.11.2012. 15:55
pozdrav! pijem pilule 8 mjeseci i sa sadašnjom kutijom sa propustila 5. pilulu. trebala sam ju popiti 9.11. u 19 sati ali sam ju popila 10.11. u 11 sati i nastavila piti po rasporedu. međutim imala sam odnose 9.11. i 11.11. bez zastite. dali postoji mogućnost da sam trudna?
|