Autor
|
Poruka
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
10.01.2012. 22:25
india22 Čekajte mjesečnicu.
anchi888 Nemojte radi pauzu .
aadelaide Zbog više tbl. odjednom, sad nemojte imati pauzu.
|
dinaadriana
|
12.01.2012. 12:05
Postovana doktorice,
pijem lindynette vec drugi mj a prije toga sam pola godine pila novynette..31.12 sam zaboravila popit pilulu i tu vecer sam imala nezasticeni spolni odnos i par dana nakon,a zadnja tableta mi je bila 9.1..sad me zanima da li postoji mogucnost trudnoce,jer mensturaciju jos nisam dobila kroz ova 3 dana
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
13.01.2012. 01:50
Još imate vremena u pauzi od 7 dana da prokrvarite.
|
India22
|
13.01.2012. 01:50
Dočekala sam menstruaciju i na prvi dan menstruacije popila prvu tabletu iz nove kutije. Nadam se da je to u redu.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
13.01.2012. 21:55
Dobro ste napravili.
|
ribicaa
|
08.02.2012. 17:45
Poštovana ,
Pijem Cilest pilule već 3 puna mjeseca, započela sam 4 mjesec korištenja s time da sam 9-tu pilulu zaboravila uzet, kada sam išla popit 10-tu sam shvatila da sam je zaboravila, tada sam popila samo desetu, jer mi je to ubičajeno vrijeme za pilulu, a 9 je ostala u blisteru! Sada ne znam dali ih normalno nastavit pit(treba li popiti ovu 9-tu???) i dali imat pauzu od 7 dana, ili odmah krenut sa drugim pakovanjem?(ovo mi je prvi put da sam zaboravila je popiti) I dali je sada potrebno dodatno se zaštititi tjekom spolnog odnosa? i dali je normalno imat probadanja u trbuhu kada sam zaboravila popit pilulu!
Unaprijed se zahvaljujem!!!
|
shoegal
|
09.02.2012. 11:00
Poštovana;
Pijem Yasmin već 3 godine.
Nekako sam zaboravila početi koristiti novo pakiranje. Trebala sam uzeti prvu tabletu u nedjelju, a danas je četvrtak. Dakle nisam popila 4 prve tablete. Ne brine me trudnoća. Samo me zanima kako da dalje popuštam jer nisam uspjela naći nigdje na forumu da je netko toliko tableta propustio
Unaprijed hvala
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
09.02.2012. 22:15
ribicaay Popijte zaboravljenu i dalje po shemi.
shoegal Imamao dvije opcije : 1 da cekate da prokrvarite pa od prvog dana ispočetka ili da bacite 4 zaboravljene i dalje po shemi uz dodatnu zsštitu obavezno.
|
misamisa
|
14.02.2012. 22:35
Trebala sam da pocnem sa novim pakovanjem Logest pilula u ponedeljak, al' tek u utorak su stigle u apotekama, tako da sam u utorak popila dve. Da li sam dobro uradila i kada pocinje zastita?
|
dinaadriana
|
15.02.2012. 15:10
Postovana doktorice,jucer sam trebala poceti s novom kutijom pilula,i danas sam ih otisla kupiti ali sustav za elektronicke recepte im ne radi cijeli dan i neznaju kad ce proradit..kako da sad nastavim sa uzimanjem pilula jer ako sutra pocnem to bi mi trebala biti vec treca po redu da sam pocela piti jucer? hvala
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
17.02.2012. 00:35
misamisa Da, od početka.
dinaadriana Kad podignete popijte ona koja slijedi taj dan i dodatna zaštita za ovaj ciklus. Za ubuduće nemojte čekati zadnji dan jer svako malo sustav pada.
|
mineralna
|
26.02.2012. 03:55
Postovna doktorice
pijem mycroginon vec par mjeseci.. i u prosli petak sam popila zadnju pilulu, medjutim upravo sam se sjetila da sam sinoc, znaci u petak trebala poceti s novom kutijom, kako je vec kasno, u nedjelju cu tek moci da ih pocnem piti ..pilule inace pijem navecer u 12 sati. veceras sam imala odnos, pa me zanima kako i kada da pocnem s sljedecom kutijom..koliko dugo da koristimo kondom, i kada popijem kutiju koju cu kupiti sutra, da li da opet petkom, kao i inace pocinjem s novom kutijom ..
Lijep pozdrav
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
26.02.2012. 19:30
Popijte propuštenu i dalje po shemi uz kondom 10 dana.
|
edda00
|
29.02.2012. 22:50
Ovako, zanima me dali postoji velika mogućnost da zatrudnim. Zadnji put sam imala odnos u nedelju, kada sam i popila zadnju yaz bijelu tabletu. Dečko je ejakulirao u mene. Problem je u tome što sam zaboravila popit u 2. rozu tabletu u novom blisteru. Što da radim? Ja sam odmah u srijedu ujutro popilu zaboravljenu tabletu od utorka i popila tabletu za srijedu. hvala unaprijed
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
01.03.2012. 21:20
Pijete kontracepciju i ne možete ostati trudni.
|
snekica
|
03.03.2012. 11:45
Poštovana doktorice molim Vas za savjet jer sam užasno zabrinuta. Pijem tablete Trinovum. Zadnja menstruacija je počela 18.2. a prvu tabletu iz pakovanja popila sam 22.2.Spolni odnos u kojem je partner ejakulirao u mene imala sam 28.2. Jučer sam shvatila da sam zaboravila popiti 9.tabletu. I danas, 3.3. sam prokrvarila. Molim Vas recite mi trebam li se brinuti. Je li krvarenje uzrok poremećaja hormona čak i radi jedne tablete ili je uzrok trudnoća? Hvala na odgovoru.
|
ivona77
|
03.03.2012. 18:35
Pitanje..
Pijem pilule već 2 godine s pauzom od mjesec dana od Logesta,pa sam presla na Lindinette, njih pijem već 8 mjeseci. 24.2.sam počela s novim pakiranjem i uvijek sam redovno pila, i sinoć 2.3.sam zaboravila popit jednu iz kutije i popila sam 17 sati kasnije, a pilulu prije zaboravljene sam popila u četvrtak 1.3. u 21 h. Imala sam spolni odnos 2.3. ( sinoć ) i dečko je ejakulirao u mene. Postoji li mogućnost trudnoće? i jel trebam dalje koristiti dodatnu zaštitu ( kondom ) ili se mogu koristit metodom prekinutog snošaja ( jer je inače uvijek u mene ejakulirao ) ? Unaprijed vam se zahvaljujem..
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
04.03.2012. 16:55
snekica To je bila prva nakon 7 dana pauze? Krvarenje zbog jedne zaboravljene.
ivona77 Nema panike, dalje po shemi.
|
deep_silence
|
05.03.2012. 12:10
Poštovana,
Pijem Diane 35 pilule već dvije godine. Prije tjedan dana dogodila mi se greška. Počela sam piti u ponedjeljak u 7 ujutro, a u petak sam popila sa zakašnjenjem od 6-7 sati o od tada nastavila redovito uzimati svaki dan u 7 ujutro. Imala sam nezaštićeni spolni odnos u nedjelju popodne. Postoji li i kolika mogućnost da sam trudna?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
06.03.2012. 11:00
Ne.
|