Autor
|
Poruka
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
26.07.2011. 19:20
Ne trebate ništa , nastavite piti dalje po shemi.
|
regaga
|
26.07.2011. 19:45
Poštovana,
sve sam pročitala ali molim Vašu potvrdu zbog mirnog sna.
Cilest pijem već pet mjeseci, jučer sam nakon sedmodnevne pauze zakasnila
sa prvom tabletom 7 sati. U uputama piše da se tolerira kašnjenje od 12 sati,
no ovdje se radi o prvoj tableti.
Koliko dugo trebam koristiti dodatnu zaštitu?
Hvala i pozdrav
|
ana1107
|
28.07.2011. 01:45
Pijem CILEST tablete već šest mjeseci i slučajno sam ovaj mjesec zaboravila popiti šestu tabletu u blisteru. Popila sam ju 14 sati kasnije, a 12 sati je dozvoljeno da sve nastavim normalno piti i ne koristiti se dodatnom nehormonalnom kontracepcijom, Sljedeću sam nastavila sam i dalje piti u uobičajno vrijeme (dakle dvije sam popila u istom danu) U uputstvima piše da se držim pravila "sedam dana", u takvom slučaju. Da li nakon sedam dana moram i dalje uz hormonalnu koristiti i nehormonalnu kontracepciju, i ako ne kolike su šanse da ostanem trudna?
Unaprijed hvala
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
28.07.2011. 13:00
regaga Ne trebate dodatnu
ana1107 Ne treba , nema šanse za trudnoću
|
teychi01
|
02.08.2011. 11:20
Poštovani,
imam pitanje u vezi lindynetta. Trenutno sam na putu i nemam sa sobom novu kutiju lindynetta, a sad mi traje pauza od 7 dana. Dakle, novu bih kutiju počela piti sa dva dana zakašnjenja. Zanima me koliko dugo moram zbog toga koristiti dodatnu zaštitu, cijeli mjesec ili je dovoljno i kraće? Također me zanima da li je možda moguće kupiti lindynette u ljekarni bez recepta?
Hvala.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
03.08.2011. 19:35
nažalost ne bez recepta , i onda je potrebno 10 dana odnos uz kondom.
|
Nina Plava
|
05.08.2011. 21:55
Postovana doktorice,
imam veliki problem a buduci da sam izvan RH ne mogu dobiti svoju ginekologicu, pa se nadam da cete mi Vi pomoci sto prije. Pijem jasmine jako dugo uredno i do sada bez ikakvih problema. Medjutim, prvi puta mi se desilo da sam zaboravila u PRVOM TJEDNU uzet tabletu na vrijeme. inace ju uzimam u 19h. Prosli tjedan sam imala mjesecnicu i nisam imala spolne odnose. Ovaj tjedan, dakle prvi tjedan uzimanja nakon mjesecnice, sam tablete uzela u pon i utorak kao inace, ali tabletu za srijedu nisam uzela u 19h vec u cetvrtak u 8 h ujutro, znaci nakon 12 h kako pise u uputama. zaboravila sam ju uzet u 19h nazalostt. U cet, dakle jucer sam tabletu za cetvrtak uzela kao inace, u 19h. JUcer, dakle u cetvrtak sam imala spolni odnos bez zastite i decko je ejakulirao u mene. Totalno sam u panici. OD sada koristit cu kondome plus. Sta vi kazete, jel ima mogucnost nezeljene trudnoce??? Hvala Vam puno na odgovoru. Past ce mi kamen sa srca.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
06.08.2011. 20:45
Uživajte na moru , sve je ok , nema trudnoće.
|
Aneria
|
06.08.2011. 20:45
Dobar dan!
Pijem Diane 35 još od 4. mjeseca. Novu turu sam počela piti 22.7. no problem je u tome što sam ovih tjedana bila u strašno velikoj gužvi i u petak sam vidjela da nisam popila tabletu, ali ne znam jesam li ju zaboravila popiti u petak ili koji dan prije pa sam kasnila jedan dan sa pijenjem tableta.Nakon što sam to vidjela popila sam taj dan tabletu za petak i nastavila piti kao inače. Zanima me trebam li nastaviti normalno piti i napraviti pauzu od 7 dana?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
09.08.2011. 00:35
Nastavite dalje po shemi.
|
zdravsan
|
22.08.2011. 12:10
Pijem yasmin tablete već 4.kutiju. Sad mi se prvi put desilo da sam jednu zaboravila popiti... 13.-ta tableta je u pitanju.... pa sam onda sljedeći dan popila dvije znaci 13. i 14. tabletu.... Taj dan ejakulirao je u mene.... Trebam li se brinuti?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
22.08.2011. 15:25
Ne.
|
Lunaris179
|
25.08.2011. 10:35
Poštovana,
molim vas za savjet što mi je činiti. Naime, počela sam novu kutiju yasmina 4. dan ciklusa (nakon uobičajene pauze od 7 dana), u subotu. Do utorka sam redovito uzimala pilule, ujutro u uobičajeno vrijeme. Međutim u srijedu ujutro (5. tableta iz kutije) sam zaboravila popiti ujutro te sam je uzela u srijedu navečer, nakon 15h od uobičajenog vremena uzimanja. Jutros (četvrtak) sam nastavila dalje normalno s uzimanjem, 6. tabletu. Zanima me da li idućih 7 dana trebam koristiti dodatnu mehaničku zaštitu? Nastavit ću uzimati tablete iz ove kutije u uobičajeno vrijeme. Također posljednji odnos je bio u nedjelju navečer, dakle unutar 7 dana od propuštene tablete međutim od odnosa do propuštanja tablete prošlo je gotovo 3 dana pa me zanima kolika je mogućnost trudnoće? Hvala unaprijed na odgovoru
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
25.08.2011. 17:50
Nastavite piti dalje , nemojte raditi pauzu i ne znam koliko dugo pijete .Ako niste početnik nije moglo doći do trudnoće.
|
Lunaris179
|
25.08.2011. 18:45
Hvala vam puno na odgovoru. Planiram nastaviti piti pilule do kraja ove kutije, i onda nakon toga ću odmah početi sljedeću, bez pauze od 7 dana. Pretpostavljam da će onda ovaj ciklus menstruacija izostati ako nema pauze? Što se tiče uzimanja kontracepcije nisam početnik, Yasmin pijem već više od 4 godine, i zaista mi se rijetko dogodi da zaboravim pilulu, samo ponekad zakasnim par sati. Dakle nije potrebna dodatna mehanička zaštita kao kondom idućih 7 ili 14 dana? Hvala još jednom!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
27.08.2011. 12:15
Nije.
|
dina0908
|
17.11.2011. 13:50
Poštovana!
Molim vas za savjet što mi je činiti.
Naime, počela sam novu kutiju Diane 35 u nedjelju, 13.11. (nakon uobičajene pauze od 7 dana). Do utorka sam redovito uzimala pilule, navecer u 19h, u uobičajeno vrijeme. Međutim u srijedu (4. tableta iz kutije) sam zaboravila popiti, te sam je uzela u cetvrtak (danas) oko 12h, tj. cca 17h od uobičajenog vremena uzimanja, te ću nastaviti ostale piti u običajeno vrijeme. Spolni odnos sam imala u ponedjeljak 14.11. Da li postoji mogućnost trudnoće, trebam li koristiti dodatnu zaštitu ili? Inače, ovo mi je 4.blister koji koristim, dakle nisam početnik.
Unaprijed hvala !
|
buba1988
|
17.11.2011. 23:55
Postovana,
Pijem triquilar tablete vec 3 godine. Ovaj tjedan mi je zadnji tjedan, medjutim sada sam shvatila da jednu tabletu nisam popila, vjerojatno od utorka. Sto znaci da je proslo vise od 24 sata. Pise da nastavim piti kutiju nakon sto ovu zavrsim, opcija da prekinem nije u mogucnosti, jer sam sad popila obje tablete, i propustenu i za danas, pa me sad zanima da li je nuzno da nastavim odmah piti, jer tada necu dobiti mjesecnicu, i poznavajuci sebe, biti cu nervozna cijeli mjesec. Da li ipak mogu napraviti pauzu ili? Hvala.
|
buba1988
|
17.11.2011. 23:55
Zadnji spolni odnos imala sam u petak (11.11)
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
19.11.2011. 03:10
dina 0980 Sve ok, nema panike.
buba 1988 Ne trebate preskakati pauzu.
|