Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

zaboravljena pilula

Autor Poruka

Becca

30.11.2011. 00:35

Postovana doktorice,

Pijem Logest tablete vec tri godine. U ovom mjesecu sam zaboravila 2 puta popiti tabletu na vrijeme dakle svaki put sam sutradan popila po dvije tablete. Ostale su mi jos 3 tablete do kraja tj. do petka, to namjeravam zavrsiti bez zaboravljanja ( na znam sta mi je bilo ovaj mjesec xD ). Takodjer prateci upute u subotu trebam odmah da zapocnem sa novom kutijom dakle da ne pravim pauzu od 7 dana. Zanima me da li cu ja imati menstruaciju u tih sedam dana u kojima cu i dalje piti te nove tablete i trebam li se brinuti da po zavrsetku te kutije necu dobiti na vrijeme menstruaciju tj. u tih 7 dana pauze koje cu napraviti nakon zavrsetka nove kutije posto sam time poremetila vrijeme kad obicno dobivam menstruaciju?

Natalija Beljo, dr. med.

30.11.2011. 20:40

Nećete imati mjesečnicu i sljedeća će doći kao i inače u pauzi.

Becca

30.11.2011. 21:25

Je li potrebno da se preskoci ta pauza onda, s obzirom da dugo pijem tablete?

Natalija Beljo, dr. med.

02.12.2011. 20:00

Nije nužno.

Drover

09.12.2011. 17:00

Postovani,
Pijem pilule Logest vec par meseci, medjutim desilo mi se da sam potpuno zaboravila da popijem 7. pilulu iz pakovanja, a posto sam mislila da sam je uzela, imala sam seksualne odnose sa ejakulacijom isti dan.
Dalje sam nastavila da pijem normalno, i koristicu zastitu sedam dana kako pise u upustvu, ali me zanima kolike su sanse da ostanem u drugom stanju, i da li trebam jos nesto da uradim???
Hvala najlepse.

kaja123

10.12.2011. 12:45

Moje pitanje ce biti na prvi pogled jako uobicajeno, medjutim, nije. Naime, pijem vec par meseci Logest kontraceptivne pilule i sve funkcionisalo dobro. Medjutim, negde na pola kutije, ove koju sada pijem, ja sam dobila menstruaciju, tj pre 5 dana, koja je znatno slabija nego inace, ako se to moze i nazvati menstraucijom. Mislila sam da su to simptomi privikavanja, dok sada nisam shvatila da sam ja zapravo zaboravila da popijem jednu pilulicu, samo ne znam kada sam je preskocila, tj kog dana. Tako da sam sada uzela dve pilulice, jednu redovnu i jednu zakasnelu. U kutiji imam jos 4 pilule, da li to znaci da ne treba da pravim pauzu od 7 dana, vec odmah da nastavim sa sl kutijom? I kada cu dobiti mens, posto ovo sada sto imam je jako malo? Unapred zahvalna!

Natalija Beljo, dr. med.

11.12.2011. 03:15

Zbog zaboravljene tbl. se dogodilo i krvarenje prije , sad kako ste i napisali nema pauze i tek na kraju drugog blistera će doći mjesečnica.

RoseM

15.12.2011. 10:55

Dobro jutro, mislim da znam odgovor, ali bi vas molila također za vaše mišljenje samo da se do kraja smirim. Dakle, odnos sam imala u nedjelju ujutro, menstruaciju sam dobila u nedjelju navečer. Kontracepcijske tablete Yaz sam uredno uzimala, ali sam zaboravila uzeti prvu tabletu iz pakiranja, a to je trebalo biti u srijedu u 18 sati. Uzela sam ju u četvrtak u 8 sati ujutro. Ako sam dobro shvatila, ne bi se trebala bojati trudnoće zbog odnosa u nedjelju nego bi se trebali dodatno zaštititi slijedećih tjedan dana? Molim samo da mi potvrdite jesam li u pravu i hvala vam najljepša..

Natalija Beljo, dr. med.

15.12.2011. 18:10

Odličan , 5. sve dobro napravili i shvatili.

xtina9999

15.12.2011. 22:25

Poštovana,
popila sam 19 yaz pilula i nakon toga mi je kutija ostala na vikendici, točnije u ponedjeljak sam trebala popiti 20. tabletu, no prestala sam s uzimanjem i danas sam dobila menstruaciju, zanima me da današnji dan smatran kao prvi dan pijenja nove kutije tableta ili da napravim pauzu od 7 dana i 8. dan počnem s novom kutijom?

Hvala unaprijed!

goga123456

16.12.2011. 14:15

Postovana doktorice, molila bih vas za savijet i za vase misljenje. Naime. pijem yaz tablete sad avec 3, mjesec. i ovoga sam mjeseca zaboravila popiti 2 iz blistera. Jednu iz 1. tjedna te jednu iz 3. sjetila bih se jutro kasnije,znaci kasnije od 12 sati, kada pih po pravilu trebala popiti tabletu. postupila sam po uputstvima i tamo kaže kako ako tako postupim i dalje sam zasticena. ja jos nikada nisam imala spolni odnos ali ga namjeravam imati za tocno nekih 10 dana kada moj decko dolazi i to nemogu odgoditi.. Sada sam na trecem tjednu iz blistera i postupiti cu kako pise..preskociti cu bijele placebo tablate nakon zaboravljene tablete iz 3. tjedna. Ja bih vas molila za vase misljenje. Dali sam tako i dalje zasticena iako sam 2 tablete iz blistera popila prekasno? jeli mogucnost trudnoce veca i moram li se brinuti? ako jest, sto da jos napravim kako nebih ostala trudna? molim vas za vas strucni savijet.
zabrinuta sam jer nikada nisam imala odnos i nikako ne zelim ostati trudna tek mi je 18.
hvala unaprijed!

Natalija Beljo, dr. med.

16.12.2011. 20:55

xtina9999 Kao prvi dan pijenja.
goga123456 Postupite kako ste i napisali ;preskočite bijele.

Islanderess5

02.01.2012. 21:45

Poštovani!
Pijem Novynette pilule 21 dan nakon čega trebam napraviti 7 dana pauze. Međutim, zadnji puta kada je bila ta pauza, ja sam je zabunom produžila na 8 dana. Znači, taj dan, u petak, sam zaboravila popiti prvu tabletu u pakiranju. Tu večer kada sam je trebala popiti, dečko i ja smo imali odnos bez dodatnih kontraceptivnih mjera, međutim, on nije svršio. Idući dan, u subotu, smo također imali odnos bez dodatnih kontraceptivnih mjera i on je svršio u mene. Taj sam dan popila prvu tabletu iz pakiranja. Tek sam u nedjelju navečer shvatila da sam propustila pilulu i onda sam popila dvije odjednom da bih nadoknadila propuštenu pilulu.

Dakle...
petak - zaboravljena pilula i nezaštićeni odnos
subota - prva tableta iz pakiranja i nezaštićeni odnos
nedjelja - dvije tablete

Ono što me muči je neželjena trudnoća, tako da bih voljela znati kolike su šanse da sam ostala trudna.
Hvala vam najljepša unaprijed.

Natalija Beljo, dr. med.

04.01.2012. 10:45

Nema panike, sve ok samo za ovaj ciklus nemojte raditi pauzu.

Islanderess5

04.01.2012. 16:15

Hvala vam puno. happy

supavlov

05.01.2012. 20:25

Postovana doktorice,htjela bi se unaprijed zahvalit na odgovoru,a interesira me,zasto na pilulama yaz,ukoliko se zaboravi popit pilula u 1.tj.a da prodje vise od 12h preporuca se koristiti kondom 7 dana,a vi preporucujete 14 dana? Hvala

Natalija Beljo, dr. med.

08.01.2012. 19:20

Zato jer se u praksi dogodi da se u tom vremenu još koji put zaboravi tbl. pa odmah preporučamo 14 dana.

India22

09.01.2012. 18:30

Poštovana doktorice,

posljednjih 7 mjeseci pijem Lyndinette tablete. 31.12.2011. sam započela sa novom kutijom tableta, međutim sam taj tjedan bila na odmoru i u subotu (7.1.) po povratku kući sam tablete zaboravila ponijeti natrag. Zadnja popijena tableta je bila u petak 6.1. navečer, a zadnji snošaj u subotu ujutro s tim da je dečko svršio u mene. Inače tablete pijem redovito. Pošto je bio vikend nisam mogla kupiti nove tablete i s današnjim danom imam propuštene 3 tablete. Novu kutiju mogu kupiti tek sutra. Mene sad zanima kolika je vjerojatnost da sam trudna i dali da popijem tablete sutra i koliko njih, ili pričekam menstruaciju ili napravim kućni test.

Hvala Vam unaprijed na odgovoru!

anchi888

10.01.2012. 10:50

Poštovana,
naime zbog božićnih neradnih dana nisam kupila na vrijeme novo pakiranje qlaira kontracepcijskih tableta te sam kasnila 2dana sa uzimanjem,
isto tako nažalost na novu godinu sam zaboravila uzeti tabletu, uzela sam sljedeći dan dvije
imala sam sa deckom spolni odnos sa prekinutim snosajem u dva navrata u to vrijeme,
grudi su mi natekle oko 06.12, znaci na 13.tu tabletu,
znam da postoje šanse ali dali da se jako brinem o mogućoj trudnoći?? sad

aadelaida

10.01.2012. 20:10

poštovana doktorice, muči me jedno pitanje pa Vas lijepo molim da mi odgovorite
naime zadnja menstruacija mi je počela 17.12. i u 28.12. sam slučajno u jednom danu popila dvije tablete (jednu ujutro i jednu navečer - yasmin), a nakon dva dana sam zaboravila popiti pa sam sljedeće jutro popila dvije zaredom u vrijeme kada inače pijem, 08.01. nisam više imala tablete u pakovanju, pa sam u ponedjeljak čim sam kupila popila sam jednu ujutro a drugu na večer, sljedeći dan (jučer) sam nastavila normalno piti, menstruaciju bi trebala dobiti 14.01. a ja sam danas prokrvarila (smeđe)... 6.01. mi sam povraćala odmah iza ručka, ali nakon toga nisam imala više mučnine...
znam da sam bila jako nemarna ovaj mjesec inače mi se to prije nije događalo, yasmin pijem već skoro godinu dana pa me zanima zašto sam prokrvarila i kako da nastavim piti tablete
hvala unaprijed

Nazad
1 ... 6 7 8 9 10 11 ... 38
Naprijed