Autor
|
Poruka
|
|
25.03.2013. 14:55
Postovanje,
prije 5 dana sam zaboravila da popijem jednu tabletu, i nisam je bacila nego ostavila u pakovanju i nastavila normalno da pijem, medjutim preksinoc sam umjesto sledece slucajno uzela onu zaboravljenu, i opet nastavila normalno da pijem, ali sad imam krvarenje, neko blago, da li je to normalno, koliko ce trajati, i sto da radim. Hvala
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
25.03.2013. 16:55
Odnosi dalje bez ejakulacije. Krvarenje će trajati par dana. Nastavite uzimati do kraja.
|
Kapooya
|
18.05.2013. 00:20
Pijem Novynette vec 4. mj., danas sam nakon stanke od 7 dana trebala popiti prvu pilulu iz kutije, ali sam ih zaboravila kupiti. Zanima me, mogu li sutra poceti piti pilule normalno kao da je prvi dan nakon stanke, ili moram popiti i ovu od danas?
LP
|
|
18.05.2013. 10:25
Možete početi od sutra.
|
ladynin
|
21.05.2013. 23:10
pozdrav. našla sam se prvi put u ovakvoj situaciji, pa ne znam koga da pitam. znači, pije yaz tablete 5 mjeseci, imala sam odnos s dečkom u srijedu navečer, ali sam u subotu zaboravila popiti tabletu. radi se o prvom tjednu. popila sam tabletu odmah čim sam se sjetila a to je bila nedjelja oko 1 popodne, znači 15 sati zakašnjenja te navečer u 9 kao i inače, te ih nastavila i dalje piti. ne postoji mogućnost da sam trudna, zar ne?
|
|
22.05.2013. 09:25
Ne. Ali dalje sedam dana dodatna zaštita tijekom odnosa.
|
jecadzoni
|
15.06.2013. 12:15
Postovani,
Pijem novynette vec 6 meseci, u 20h, danas kada sam uzela da popijem videla sam da sam juce propustila i odmah popila obe. U pitanju je prva nedelja posle pauze, a imala sam odnose i u toj nedelji(pauze) i 2 dana pre zaboravljene pilule. Kolike su sanse za trudnocu? Bas sam uplasena... Sta dalje? Normalno nastavljam da pijem i koliko mi je potrebna dodatna zastita?
Hvala unapred
|
|
15.06.2013. 17:05
Dobro ste postupili. Šansa postoji ali je mala. Dalje dodatna zaštita 7-10 dana.
|
jecadzoni
|
16.06.2013. 05:15
Hvala puno!
|
|
16.06.2013. 13:10
Molim.
|
zagreb5555
|
17.06.2013. 22:05
Poštovani!
Situacija je sljedeća. Pijem Belaru redovito svakoga dana u 21 h. Međutim, sada u subotu, 19. tabletu blistera sam popila u 3 h ujutro idući dan (znači u nedjelju), tj. 6 h kasnije. Međutim, 20. tabletu koju sam trebala popiti u nedjelju u 21 h, popila sam ju u 6:30 danas, u ponedjeljak ujutro, što znači da je prošlo više od 9 h, a u međuvremenu sam imala spolni odnos negdje iza 21 h bz ejalukacije. Razlog nastaloj situaciji je klasična ženska žurba kod spremanja i premještanje tableta iz torbice u torbicu zbog čega ih nisam ponijela sa sobom. Ok, to je manje bitno. U načelu bih rekla da su šanse za trudnoću minimalne jer kod Belare nema panike prije 12 sati nakon zadnje tablete. Ali ovo mi se čini specifičnom situacijom jer dvije zaredom nisam popila na vrijeme, a i uskoro mi slijedi pauza od 7 dana. Ikakav odg je koristan! Hvala!
|
|
18.06.2013. 09:45
Mislim da je sve u okvirima dozvoljenog. Dobit ćete menstruaciju na veijeme.
Trudite se biti točna u uzimanju.
|
MAJA31
|
19.06.2013. 10:20
Pijem Yaz pilule već 2 godine svaki dan redovito u 6 sati ujutro. Danas mi se dogodilo da sam zaboravila (24 tbl), otišla na posao i tablete su ostale doma. Odmah sam podigla drugi blister u ljekarni i popila tu tabletu u 9,30 (kašnjenje 3 i pol sata). To mi je bilo jedino rješenje i nadam se da sam dobro napravila. Ostale su mi 4 placebo tablete. Da li mogu tabletu koja je ostala iskoristiti, znači za 4 tjedna dok mi je opet na redu ta 24 tbl sad iz ovog blistera? zaštita od trudnoće nije umanjena, ne?
|
|
19.06.2013. 11:00
Zaštita nije umanjena.
Mogli ste 24. tbl. i ne popit. Ništa se ne bi dogodilo. Skratit ćete ciklus za jedan dan.
|
jankovic
|
25.06.2013. 11:40
Postovani, pijem Diane 35 vec cetvrtu kutiju, desilo mi se da sam juce umesto u 9, popila tabletu u 11, tj dva sata kasnije, da li to utice na smanjenje zastite jer sam imala spolne odnose sedmicu pre? Inace pre mi se nikad nije desilo da kasnim ni minut sa tabletama, desavalo se da uzmem malo ranije nego sto treba, ali kasnije nikako.
Hvala na odgovoru
|
krijesnica0101
|
25.06.2013. 14:55
postovanje.
imam jedno pitanje. pijem lindynette 20 godinu dana i sve je uredu. no danas sam trebala popit prvu tabletu poslije sedmodnevne pauze. ginekolog mi nije radio zbog ovih praznika i nisam dobila recept za tablete. pa me zanima ako popijem sutra u terminu u kojem inace pijem, koliko se dugo trebam stititi i postoji li mogucnost trudnoce s obzirom da sam jucer imala odnos s deckom?
hvala vam i lijep pozdrav
|
|
26.06.2013. 01:10
Jankovic ne smeta.
|
|
26.06.2013. 01:10
Krijesnica možete i sutra. 7 dana dodatne zaštite.
|
3bubi3
|
24.07.2013. 13:55
Poštovani,
Pijem Diane 35 godinu dana. Ovaj mjesec sam zaboravila popiti prve 2 tablete (prva 2 dana u prvom tjednu). Tek treći dan sam popila 3 tablete odjednom.
U nedjelju sam popila 21.(zadnju) tabletu za ovaj mjesec, ali još nisam dobila menstruaciju.
Molim Vas za savjet, i da li postoji mogućnost trudnoće ako ne dobijem,ali i ako dobijem menstruaciju ovaj mjesec ?
Hvala i lp.
|
|
24.07.2013. 21:55
Mislim da je šansa mala za tako nešto.
|