Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6653 | Broj poruka: 26469

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


alergijski dermatitis


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ivana

08.04.2006. 20:50

Postovani,
moja trogodisnja kcer unazad godinu dana ima problema sa lisajevima po rukama i licu koje smo pokusavali maknuti raznim kremama po preporuci nase pedijatrice. Međutim, tek po posjetu dermatologu koji je utvrdio ( po pregledu, nismo testirali) da se radi o alergiji na neke tipove hrane i preporucio ljecenje Belogentom. Lisajevi su se povukli, mi smo iz prehrane maknuli agrume, kivi, orahe i ljesnjak, odnosno hranu na koju smo sumnjali da stvara te lisajeve (napominjem da smo se kod dohrane drzali tablice i na pocetku nije pokazivla nikakve znakove alergije, to je pocelo nakon drugegodine), no, lisajevi su se uvijek vracali. Sada ih nema po licu vec po ruci, sa unutarnje strane koljena i jedan na dnu ledja. Crveni su, suhi na dodir i cini mi se da ju ta mjesta svrbe jer su se pocele stvarati krastice.
Zanima me jesu li potrebna alergoloska ispitivanja s obzirom da ima nepune tri godine (dermatolog je pretpostavio da ce to trece godine prestati) i na sto da obratimo pozornost, kako da ljecimo?
Hvala unaprijed

Dr. Darko Richter

08.04.2006. 23:52

Ako joj je potrebna eliminacijska dijeta, još prije toga bilo je potrebno alergološko testiranje. Nije mi jasno da se određuje dijeta, a ne pogleda se na što bi trebalo odrediti dijetu. To je Balkan, koji će njim samim vječito to ostati, bez obzira na Sanaderove napore. Proleteri uma ipak su jači.

sanja iz osijeka

03.05.2006. 22:42

nije lijepo što nas uvijek pocjenjujete jer mi, roditelji, ipak radimo najbolje što možemo, i rijetki su od nas medicinski i stručno potkovani znanjem kojeg vi imate.