Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6653 | Broj poruka: 26469

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


osip na tabanima


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

gagulina

24.03.2009. 13:30

Postovani, sinu od dve godine pre par dana pocele su da se pojavljuju flekice na tabanima. Prvo na jednoj peti, a posle i na drugoj. To su potkozne flekice, nisu tvrde na dodir, ne bole ga. Izgledaju kao naboji, nema neravnina, plikova, samo se crveni. Kada ga pitam, kaze da ga ne boli, ali mu se malo prosirilo na gornji deo tabana. Ne lici na klasicaosip, nema ga nigde drugo po telu. Proverila sam obucu, nista nema sto bi ga nazuljalo. Slikala sam da vam posaljem, ali ne vidim kako bih mogla to da prikacim.

Darko Richter, dr. med.

24.03.2009. 15:50

I što sada?

Tatjana

25.03.2009. 15:40

I moj trogodišnjak ima isto. Prošle nedelje dr. sam postavila isto pitanje uz slike. Ako vas ne mrzi pogledajte na 2. stranici (ime teme : fleke po stopalima) s tim da url slika morate kopirati u pretraživač pa ih onda otvoriti , ne otvaraju se direktno. Interesuje me da li su u pitanju iste fleke?
Baš sam jutros razmišljala da ga vodim dermatologu jer traju već nekoliko dana a i pojavljivale su mu se i ranije.

Darko Richter, dr. med.

25.03.2009. 22:15

Rekao sam vam na što liče, no ove od gaguline ne modovaraju tom opisu.
Idite do dermatologa, ili pitajte ovdje na forumu dermatologije.

gagulina

25.03.2009. 22:20

Pogledala sam slike i cini mi se da nije bas isto. Malisine fleke su manje i mnogo crvenije. Izgleda da mu se povlace, pocele su da blede. Nisam nista posebno radila. I ja sam htela da ga vodim kod dermatologa, ali sacekacu jos koji dan. On ima samo na petama, za sada, i prvi put mu se to pojavilo. Pomislila sam da nije od znoja, jer mu se bas znoje noge, carape su mu cesto mokre.

Tatjana

26.03.2009. 15:25

Razumjela sam odgovor u prethodnom postu a u ovom postu sam se obratila gagulini.
Bili smo jutros kod dermatologa i on kaže isto što i vi doktore (erythema mul. tip minor.) i da joj je vjerovatno uzrok neka infekcija (grlo mu je opet crveno, te nas je uputio na bris) ili može biti reakcija na neki lijek (popio je penicil. sirup - zadnja doza- 23. februara, što je poprilično daleko za reakciju na lijek) ...
Gagulina, mom sinu poslije one prve faze u kojoj fleke izgledaju kao na slici , takođe ostaju samo crvenkaste mrlje. Evo, npr. danas ih više nema uopšte tako da sam dermatologu pokazivala slike.

Darko Richter, dr. med.

26.03.2009. 16:00

Sigurno je da nema veze s tim sirupom penicilina.
Ljudi bi uvijek htjeli nešto s nečim povezati, da to kontroliraju, ali, ne ide. Bar ne u medicini. Medicina nije politika.