Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6653 | Broj poruka: 26469

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Pitanje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

googga

28.03.2009. 17:35

Poštovani!
Moja tromjesečna kčer unazad dva mjeseca ima jake bolove u trbuhu pračene eksplozivnim proljevastim stolicama, učestalim, ponekad s tragovima sluzi. Dojena je. Ima stolicu desetak puta dnevno, i jake vjetrove. Jako se grči i steže, cijelo vrijeme plače i uvijek je napeta. Ne spava, a kada ulovi malo sna za 15-ak minuta se zgrči, pa se zatim izvije unazad, pa vrti glavicom kao da joj je nešto u vratu, te se probudi. Kolike je imala, ali su završile kada sam prestala piti kravlje mlijeko i mliječne proizvode. Dijagnosticiran joj je GER jer smo bili kod doktora zbog izvijanja vrata, pjenaste sline u ustima, promuklosti, gušenja. I te tegobe su započele unazad 2 mj. Lijek koji pije je Zantac, no nema promjena. Svakim danom joj je gore, evo jučer nije ni minutu spavala tokom dana, iako joj se okice sklapaju od umora, ona vrti glavicom, izvija se i grči, te cijelo vrijeme plače. Dobro napreduje na težini. Zanima me, dali sve ove tegobe koje ima u probavnom sustavu i sa stolicom i sa refluksom mogu biti posljedica neke metaboličke bolesti?

I još nešto, kada izađemo van na svježi zrak, ona kao da ostaje bez daha, nemože disati, isto joj se ponavlja ako je zapuhne zrak kada npr. dekicu spustim na nju ili kada puhnem prema njoj. Je li to u redu?

Darko Richter, dr. med.

29.03.2009. 00:35

Da li je to metabolička bolest. Nije.
Ostane bez daha - ne znam za taj simptom. To je literarna figura.