Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6653 | Broj poruka: 26469

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


konjuktivitis


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

elie

28.03.2009. 15:00

Pozdrav doktore!

Dijete od prekjucer ima lagano crvene oci,nista strasno,jedva vidljivo.
S obzirom na vikend jucer sam nazvala pedijatricu tek toliko da pitam za dolazak ili eventualne kapi da kupim i imam za preko vikenda, ali ona savjetuje do ponedjeljka samo cistiti kamilicom (???;toliko pro i contra dosad vec o kamilici i ocima, pa sad vise nisam sigurna), a ukoliko pocne iscjedak iz ociju javiti joj se u ponedjeljak.
Danas ujutro vec ima zuckasti iscjedak iz ociju, jutros jedno oko bilo malo sljepljeno, tijekom dana iscjedak, tek toliko da nekoliko puta na dan mu obrisem.
Prije 3 mjeseca smo imali isti slucaj samo je iscjedak bio puno jaci, dobili smo Tobrex kapi, kapali i proslo je.
Mene zanima Vase misljenje, da li da odmah krenem sa Tobrex kapima (kupila sam da imam u pripravnosti), da li zaista da cekam ponedjeljak (strah me je da se ne pogorsa), odnosno, može li to biti npr. neki virusni konjuktivitis pa mozda prodje samo od sebe?

hvala puno....

Darko Richter, dr. med.

29.03.2009. 00:35

Ako imate Tobrex, u pripremi, zašto ga ne date?
Hoćete li me pitati, da li da metnete kolut za spašavanje, kada čamac već potone, ili malo prije? Što ima tako dobro u lijekovima da ih hoćete imati, i tako loše da ih nećete davati?