Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6653 | Broj poruka: 26469

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Alergijska reakcija


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

luda klompa

28.03.2009. 01:50

Poštovani!
Imam sina od 3 godine. Jutros se probudio s natecenom gornjom usnom i nosom, osipom po tijelu i osipom oko zglobova koji su isto tako bili malo oteceni. Lijecnica nam je rekla da se radio o alergiji i dala nam je Flonidan sirup. Simptomi su vrlo brzo nestali. Vecerao je kakao i cokolino, u vrticu jede vrlo slabo, skoro pa nista, pa smo iskljucili da je pojeo nesto tamo, ostaje nam samo da mozda nije alergija na mlijeko jer nam se cinilo da mu je i danas navecer nakon mlijeka ponovno izbio osip. Do sada nikad nismo primjetili tako nesto, prije toga je imao upalu grla i bio je na antibiotiku. Sto bi nam preporucili za daljnje korake? Bojim mu se davati kravlje mlijeko, a opet slabo jede i jedino mlijeko voli jesti.
Unaprijed zahvaljujem blunk

Darko Richter, dr. med.

29.03.2009. 00:35

Skoro sigurno nije od hrane. Neka pije nekoliko dana Flonidan, i neka ništ adrugo ne mijenja. Vaši zaključci o ovome, ili onome, ne zanimaju nikoga. Roditelji u pravilu krivo povezuju urtikariju i provokativne faktore. Ako već hoćete nešto reći, mene zanima SAMO I JEDINO dokumentirana izjava o danu, satu i minuti izbijanja osipa, i danu satu i minuti ingestije onoga što vi (obično krivo) smatrate da je provokator. Kada to napišete, i sami obično shvatite da ste u nebulozama.

luda klompa

29.03.2009. 12:35

Puno hvala na odgovoru blunk