Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6653 | Broj poruka: 26469

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Problemi sa kakanjem


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Igor

13.04.2006. 18:18

Poštovani !
Izrazi bi prije svega zadovoljstvo sa Vašom stranicom kao i sa ekspeditivnošću odgovora.
No pređimo na problem. Imamo curicu od 2 i pol god. i upravo smo se odvikli pelena ali... Posljednjih dana ide na lonku piškiti ali kakati neće nikako. Suspreže se od kakanja i to ide do te mjere da posljednjih tri dana nije kakala tako da smo morali posegnuti za čepićima. Moram napomenuti i što se tiče prehrane postoje 2 režima prehrane. Onaj u vrtiću gdje jede sve dok kod kuće jede samo ono što hoće tj svega par omiljenih jela.
Znam za priču o raznolikoj hrani i to povremeno postižemo ali se na kraju opet vraćamo na svega par jela + slatkiši( ne puno) i na probleme sa izrazito tvrdom i nestalnom stolicom.

Nadam se da ćete nam moći pomoći sa savjetom.

Unaprijed zahvaljujemo,

Igor

prof. dr. sc. Ana Votava Raić

16.04.2006. 19:21

Cijenjeni Igore, nažalost, ne mogu Vam pružiti pomoć kao "čarobnim štapićem". Promjena načina pražnjenja crijevnog sadržaja vrlo je česta pojava kod odvikavanja djeteta od pelena. Ovakvo zadržavanje stolice način je protesta djeteta; često problem privremeno "nestaje" , ili točnije rečeno, odgađa se, kad se djetetu vrate pelene. To je način provjere (iako ne 100%-pouzdane) "dijagnoze", ali nije preporučljiv iz drugih razloga. Naime, "ucjenjivanje" će se nastaviti. Stoga će Vam pomoći samo vrijeme u kombinaciji sa strpljenjem. Vaša druga primjedba iz koje se vidi da dijete u vrtiću jede sve, a kod kuće samo ono što hoće je činjenica nad kojom bi se trebali zamisliti. Takva će situacija s vremenom postajati "normalna" i sve jače izražena i to ne samo kad je hrana u pitanju.
Srdačan pozdrav.