Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6653 | Broj poruka: 26469

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


samponi i sl.


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

vinetu

28.03.2009. 11:20

Dobar dan, opet happy
Mozete li nam reci svoje misljenje o opasnosti kozmetike za djecu, o kojoj se mnogo govori zadnjih dana. Bas me ojade ta istrazivanja, kad pomislim da smo sina od rodjenja svakodnevno kupali sa tim samponima i kupkama (ne bas tog proizvodjaca, ali svejedno). Ima jedno pola godine (sad ima 2), da smo prorijedli kupanja bas uslijed jednog osipa po licu (urtikarije) kada nam je pedijatar rekao da bi moglo biti od sampona (ali i od sto drugih stvari). Sad smo odlucili da mu peremo kosu sapunom. Da li je to najbolja solucija?
Pozdrav

Darko Richter, dr. med.

29.03.2009. 00:35

... o kojoj se mnogo govori zadnjih dana. ...
Ja gledam CNN, tamo o tome - ni riječi.
Ja vam za život ne mogu davati savjete. Imate 18 godina?

vinetu

31.03.2009. 10:35

Pa nisam vam ni postavila pitanje o smislu zivota, nego o tome cime je najbolje kupati dijete. Moguce da nije bilo na CNN-u ali jeste npr. ovdje http://www.foxnews.com/story/0,29...9348,00.html?sPage=fnc/health/cancer.
I ja se nadam da je to samo senzacionalizam, i to, i prica o stetnosti bisfenola u bocicama.

Dragana79

31.03.2009. 11:10

Nisam pratila teme o kozmoteci al meni su i dr. i babice ispocetka do neke godine rekli samo VODA! I sad djete mi ima 4 god,kupam ga samponom penaten za kosu i tjelo i nista vise. Nikad nikakve losione,ulja i slicno nisam koristila. Ne znam mozda neko i mora,a ovde kazu sto manje "mljackanja" sa raznoraznim proizvodima.

Darko Richter, dr. med.

31.03.2009. 14:40

Čujte, na vašem linku piše:
"The U.S. government does not limit formaldehyde or 1,4-dioxane in personal care products, .. "
To vam nije dosta?
Vi bi da vam jedan hrvatski pedijatar tumači da je to i to jako štetno, unatoč američkoj vladi, koja smatra da nije. Jer, da je štetno, vjerujte da bi ga sigurno na samo "limit" već i "ban". Naime, tamo ne može netko doći da potplati funkcionere da štetno proglase zdravim, ili da štetno prešute kao štetno, jer, ako to zna Fox news, onda to zna i konkurencija, koja istu kozmetiku u roku od par dana napravi bez formaldehida i dioksana. I ne koristi potplaćivanje, ispadne kao kriva investicija.
Ja se vama čudim.