Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6653 | Broj poruka: 26469

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


ucestalost podoja


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Danijela

29.04.2006. 15:38

Postovani,
moja uskoro cetveromjesecna djevojcica, po danu trazi jesti svaka dva sata. Samo je na prsima. Podoj traje oko 20 minuta kad obicno zadrijema. Ostale majke dojilje koje sam upoznala drze isto staru, pa i mladju djecu na tri do cetiri sata izmedju hranjenja. Da li da i ja pokusavam ili je to individualno kod svakog dojenceta?

prof. dr. sc. Ana Votava Raić

29.04.2006. 21:03

Cijenjena Danijela, sve je individualno, pa i način hranjenja. Međutim, ako Vaše dijete traži hranu svaka dva sata, moguće je da količina mlijeka nije dovoljna i da dijete ogladni nakon dva sata. Niste naveli njenu težinu, porodnu i sadašnju, pa ne mogu dobiti dojam o njenom napredovanju. Bilo bi dobro dijete izvagati prije i nakon podoja, po mogućnosti nekoliko puta, da se dobije uvid u količinu uzetog obroka. S druge strane, ako dijete uredno napreduje, a količina mlijeka je zadovoljavajuća, postoji mogućnost da se djetetu sviđa majčin zagrljaj, te učestalo traži njegovu toplinu.
Stoga ćete na neka pitanja morati sami odgovoriti, a na neka ćete naći odgovor kod Vašeg pedijatra, nakon pregleda djeteta.
Mnogo srdačnih pozdrava.

Danijela

30.04.2006. 14:55

Cijenjena profesorice, djevojcica je do sad na svakom mjesecnom pregledu dobivala oko 700g cime je nasa pedijatrica bila zadovoljna. Porodjajna tezina bila je 3650g a na pregledu za tri mjeseca imala je 5700g (i 57 cm). Vjerujem da je onda ipak u pitanju njena mazna narav happy

prof. dr. sc. Ana Votava Raić

01.05.2006. 22:05

Cijenjena gospođo, s napredovanjem Vašeg djeteta i ja sam zadovoljna. Još jedan pozdrav.