Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6653 | Broj poruka: 26469

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Upala pluća


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Darija

04.05.2006. 11:56

Poštovani,
otac mi je 33. godište, dijagnosticirana mu je angina pectoris i ima pace maker već oko dvije godine. Prije cca 3 mjeseca počeo je kašljati (što je dugo zanemarivao) i osjećati sve izraženiju slabost, što je kulminiralo 13.04, jakom groznicom i nesvjesticom. Hitno je prebačen u bolnicu, ustanovljeno je da ima jaku upalu pluća, zadržan je na liječenju i tamo se do danas nalazi. 26.04 je trebao biti pušten kući, ali mu se prethodnu noć podigla temperatura, tako da je zadržan. Sadašnje stanje je slijedeće: na snimcima se vide "šupljine", nastale djelovanjem nepoznate bakterije. Od 25. 04. do jučer (dakle punih sedam dana), primao je antibiotik (ne znam koji), ali on nije pokazao nikakve rezultate. Ukinut je tek jučer, a uvedeni su Garomicin, Xiclav 1000 mg i danas još jedan. Također su urađene analize uzorka krvi pod temperaturom preko 38 stupnjeva, analiziran ispljuvak i u oba slučaja bakterija nije pronađena. Trenutna dijagnoza: upala pluća u regresiji.
Ispričavam se zbog dužine poruke, ali pokušala sam sažeti što više detalja. Moja osnovna briga jeste da li ovakva situacija može značiti početak ili paravan nečeg ozbiljnijeg ili se sve svodi samo na "na slijepo" identificiranje bakterije i njeno eliminiranje odg. antibiotikom.
S poštovanjem, Darija

Dr. Darko Richter

04.05.2006. 20:02

Pošaljite ovo pitanje na forum Pulmologija. Mi smo Pedijatrija.