Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6653 | Broj poruka: 26469

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


upaljene oči


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

tajana

09.05.2006. 22:15

molim vas pomozite mi, jer sam očajna!
moja djevojčica, sada stara 7 mjeseci od rođenja muku muči sa upaljenim i krmeljavim očima. sa 2 mjeseca naša pedijatrica prepisala joj je bivacin mast od čega se jako grizasto osula. prekinuto je korištenje. od 2 do 4. mjeseca bilo je boljih i lošijih dana. sa 4 mjeseca doktorica je tražila da se učini bris i po nalazu zaključila da se u oku nalaze "domaće" bakterije koje ne smetaju i tada je dala CHLORAMPHANICOL i to 10 dana 2x na dan. nakon sedam dana bilo je dobro, ali čim smo prestali nanositi kremu počelo je opet krmeljanje i crvenilo oko kapaka. tada je doktorica rekla da ponovimo terapiju i opet se desila ista stvar. dok se koristi dobro, čim prestanemo opet isto. trenutno nam je dala GARAMICIN 10 dana 3x na dan i 4 dana bilo je dobro i onda opet loše. sad smo ponovo počeli garamicin. u međuvremenu pokušala sam sve alternativne metode, ispiranje kamilicom, masiranje , čak i kapanje mog mlijeka u oči ,dijete je još na prsima, međutim, NIŠTA!MOLIM VAS da mi nakon ove duge poruke pokušate savjetovati što mi je činiti jer ovako možemo do njene 10. godine i dalje.
hvala puno

Dr. Darko Richter

09.05.2006. 22:57

1. Prekinite svu terapiju, a pogotovo kapanje svojeg mlijeka u oko djeteta. Mislim da bi najpoštenije bilo da svu terapiju koju uz pomoć nekoga gurate svojem djetetu, najprije isprobate na samoj sebi.
2. Ako ovo ne pomogne u roku od 3-4 dana, posjetite okulistu.

nataša

10.05.2006. 09:40

Ispričavam se na miješanju, ali bih željela dodati svoje iskustvo, jer smo sa našim dječakom imali istu stvar, žuto-zelene krmeljice i suzice.
Dakle nakon mase svega i svačega (i Chloramphenicol i Tobrex i ...), prestali smo sa svom terapijom (na savjet naše pedijatrice), nismo više čačkali, samo nježno uklanjali krmeljice. Malo pomalo je prestajalo i sa nekih godinu dana sve je prošlo.

Srdačan pozdrav i sretno!

Dr. Darko Richter

10.05.2006. 16:19

Godina dana malo je predugo. Ako apstinencija od terapije ne uspije za par dana, odite ipak do okuliste.