Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6653 | Broj poruka: 26469

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Zadržavanje stolice!


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Leon0202

29.03.2010. 13:05

Poštovani!!

Moj sin je upravo navršio 3god., sa zadržavanjem stolice borimo se već godinu dana. Bili smo kod doktora, pregledala ga je, radili smo pretrage..,sve je ok..,u najboljem redu..,nema tvrdu stolicu, već normalnu, mekanu ali on neće kakati..,najduže što nije kakao je bilo 3 tjedna..,doktorica nam je dala Portalak ali ne vidim nikakvog pomaka.. Jednostavno se stisne i neće pustiti kakaća van.. A najgore je kaj neće na WC ići..,pišati da ali odmah me traži pelenu i neželi biti bez nje..,probala sam svakako da mu skinem pelene ali on jednostavno neda.., čak ni nakon 3 tjedna nije imao tvrdu stolicu ( jer ga je doktorica pregledala), neznam kako da mu pomognem..,jako se plače ali moje riječi da mora kakati ne dopiru do njega..,jednostavno ne želi... Molim Vas za savjet!!

Inače, prehrana mu je zdrava, jede sve, slatkiša baš i ne..,samo vodu..,voćne sokove ponekad ali uglavnom voda, dosta pije tekućine..,nikad nije bio bolestan..,svi nalazi uredni..

Hvala Vam na strpljenju i nadam se brzom odgovoru!

Darko Richter, dr. med.

29.03.2010. 13:45

Ne može da 3 tjedna normalno jede, da nema stolice, i da je onda stolica meka, ili normalna.
Dakle,uz najbolju volju, vašu konfuziju ja ne mogu riješiti. Vama treba jedan doktor pred kojim sjedite u stolici, i pričate mu svoju priču, a on filtrira činjenice, postavlja vam potpitanja, i vodi kroz razgovor. To je na internetu nemoguće.
Osim toga, nikako nije jasno je li dijete opstipirano, ili je problem što neće bez pelena.
Inače, i jedan i drugi problem, po mojem iskustvu, vuku korijene iz majke i odnosa dijete-majka.