Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6653 | Broj poruka: 26469

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


dijabetes kod male djece


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

rdraskov

29.03.2010. 20:55

imam sinčića od godinu i pol. Kako nema vidljivih znakova neke bolesti , ne znam imam li razloga za brigu. Iako pomalo izbirljiv u prehrani, većinom jede sve. Ono što me ponekad zabrine je tekućina koju dnevno popije, a to bude i do dvije litre dnevno. Čak se budi noću i također traži čaj, pa ga više puta presvačim što je dodatni problem kod spavanja. Još je na prsima. Puno piški, pa ga ometa u snu. Presvlačim ga i do tri puta. Još da napomenem ima dosta izražene podočnjake zbog čega je pio željezo jer je bilo nisko, naravno na preporuku liječnika.Sad je 115. Zanima me imam li se razloga brinuti još više ili je normalno što traži toliko tekućine? Da li bi bilo dobro napraviti neke dodatne krvne pretrage ? Napravili smo KKS. Sve je ok.

Darko Richter, dr. med.

29.03.2010. 22:50

Željezo od 115 praktički ne postoji, ako su jedinice u SI notaciji (mcmol/L). Vjerojatno bi to bile visoke toksične doze.
Ostalo što navodite kao neki problem, ili je ništa, ili je nešto dosta krupno: npr. diabetes insipidus, možda i diabetes mellitus, a možda i kronični pijelonefritis ili hidronefroza.