Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6653 | Broj poruka: 26469

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


zeleni sluzav proljev kod bebe


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

gordana013

03.05.2012. 17:45

imam jedno mjesečnu bebu, samo je na prsima, jede normalno i za mjesec dana je dobio 1100 grama, međutim zadnja 3 dana ima zeleni proljev pun sluzi.
dal se trebam zabrinuti ili ne. drugo dijete mi je, prvo je bilo na ad i nije ima nikad takve stolice, uvjek je bilo sve u redu

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

14.05.2012. 01:25

Dokle god dijete dobro napreduje i čini se dobrog općeg stanja nma mjesta za zabrinutost.

tasha159

18.05.2012. 21:35

Nemojte se brinuti, moje dijete ima 5 mj i na prsima je, do drugog mjeseca života mu je stolica toliko varirala da sam htijela poluditi, ali je on uredno napredovao, mjesečno je dobivao preko kilogram. S vremenom je sve došlo u normalu!

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

21.05.2012. 14:25

Eto, jesam ja rekao happy.

aknezevic

21.05.2012. 16:05

Imam bebu od 7 tjedana koja vec nekoliko tjedana ima problema s grcevima u stomaku. Iskljucivo ju dojim. Mislim da to nije ono sto nazivaju kolike vec da ima problema s probavom zbog nakupljenog zraka. Jer nakon stenjanja koje vecinom prelazi u plakanje, ona se ili pokaka (najcesce dosta eksplozivno) ili ispusti vjetrove i onda je sve dobro. Nekad to traje kratko medjutim u zadnje vrijeme traje i po sat vremena u kojem se ona grci i place. Stolica joj je normalne zute boje i ima ih nekoliko tijekom dana. Mislim da je problem i u tome sto nekada nakon hranjenja nece podrignuti koliko god ju drzali. A isprobali smo vec i sve poznate polozaje u kojima bi trebala izbaciti taj zrak ali nekad jednostavno nece. Imate li kakav savjet kako joj pomoci? Cula sam i za probioticke biogaia kapi pa me zanima bi li one pomogle u ovom slucaju?

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

31.05.2012. 11:40

Opisane pojave su tipične za dojenačke grčeve. Pokušajte postaviti dijete u kosi položaj (glaviva višlje od nogu), nastojte da prilikom dojenja isprazni dojku do kraja a tek potom, ako treba, ponuditi drugu dojku. Pokušati osigurati što manje podražaja iz okoliša (blagi pokreti kod njege i hranjenja, bez glasnog i ubrzanog govora, smanjiti svjetlost i buku u okolini, postavite dijete da spava na vašim prsima (prsnom košu) dok vi ležite u polusjedećem položaju. Bio Gaia ima nekih povoljnih učinaka na smanjenje intenziteta kolika i nedužne su.

aknezevic

31.05.2012. 17:50

Puno hvala. Sve sto ste napisali sam vec i dosad radila i mislim da se stanje polako popravlja. Vec nekoliko dana nije bilo duzih epizoda kada ju muci probava.