Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6653 | Broj poruka: 26469

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Povraćanje!!


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Simore

21.05.2012. 14:25

Poštovani!

Imamo djete staro 6 mjeseci. Rođena je na termin i bez većih komplikacija(TT4400, TV 54). Sa mjesec i pol dana teže bolovala. Na KBC Rebro dijagnosticiran je pseudohipoaldosteronizam uslijed infekcije. Na zadnjoj redovnoj kontroli liječenje po dr. Rojmić završeno. Unazad 10 dana obolila od akutnog bronhitisa uzrokovanog RSV virusom te hospitalizirana na 5 dana. Po povratku iz bolnice dobila povišenu temperaturu zbog laringitisa, te joj pedijatrica ordinira antibiotik ALMACIN. Danas ujutro počela je povračati neposredno nakon obroka. Stolica joj je kašasta i učestala, ali bez proljeva, te je subfebrilna. Beba je dobro raspoložena i ne pokazuje znakove da je bolesna. Obavili smo odmah kontrolu kod pedijatrice, te je ustvrdila da je sve u redu, te da je vjerovatno posljedica antibiotske terapije. Zanima me je li možda nešto promaklo?

Hvala!

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

31.05.2012. 11:40

Nije moguće ovim putem ocijeniti postupanja i prirodu bolesti s kojima ste se susretali. samo bih preporučio da promislite koji su mogući izvori infekcija i uklonite ih. Kod svake pojave povraćanja potražite pedijatra.