Dentalna patologija i endodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 904 | Broj poruka: 2666

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


Kruna tek stavljena, (mrtav) zub odmah bolan - upala?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

DraM

24.08.2024. 01:05

Poštovani, stavlja sam krunice na peticu i šesticu dole lijevo 14.08. Oba zuba su liječena, petica je imala plomba a kod šestice je plomba pukla i virilo je samo malo zuba. Zubarica mi je nekoliko puta spominjala trebat ce ovdje krunicu stavljat (za tu 'golu' sesticu) al ja sam odgađala preko godinu dana zbog troska (u njemackoj 4x skuplje). Sad sam to kod nas napravila i nekoliko me dana bolilo zubnog meso, što sam smatrala normalnim i pila brufene.
Kad je to popustilo (nakon 5-6) dana, tek sam tada osjetila da ispod te krune na sestici boli, odnosno.vise tuče i vrućina, pritisak, ne znam kako bih nazvala. Za izlučiti psihicki. Otisla sam 21.8.svom stomatologije koji je krunicu radio, snimio je rentgen i kaže ništa se posebno ne vidi. Dao mi je klavocin 7 dana, kaze ako se bude vraćala upala možda ćemo morat vadit zub.
Sad problem-ja idem.iduci tjedan nazad za njemacku.
Može li biti problem to što.je ta šestica tako dugo bila otvorena tj bez plombe, da su se sad tu nastanile bakterije? Koliko je vjerojatno da će se upala nakon antibiotika povući i ne vraćati? Ako nije baš vjerojatno, da se već psihicki pripremim na skidanje krunice i vađenje zuba. Možda bi to bilo dobro obavit dok sam još tu, tj sljedeci tjedan...oprostite na dugom pitanju i hvala unaprijed.