Atopijski dermatitis


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 116 | Broj poruka: 352

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Ne žele cijepiti dijete zbog AD


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

leoninamama

24.09.2014. 14:55

Poštovani,

Danasa sam ostala šokirana kada mi je djevojčica 12 godina, javila da ju dr. u školi nije htjela cijepiti (radi se o redovnom procjepljivanju protiv Hepatitisa B). I nakon što sam odmah regirala nazvavši dr. i rekla da nam je dr. dermatolog rekla da AD nije kontraindikacija, no ona traži nalaz i potvrdu dermatologa da se dijete smije cijepiti, i da time što joj na kožu mažem korikosteroidnim kremama smanjujem imunitet?!. . Razumijem da je mlada i možda oprezna, ali što može biti alternativa kortikosteroidima atopičnoj koži, naravno uz mazanje hidratantnim kremama, uljnim kupkama itd. Postoji li mogućnost zaliječenja Ad u pubertetu?
Hvala

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

25.09.2014. 10:10

To što Vaše dijete boluje od AD, ne bi trebao biti razlog da se dijete ne cijepi od hepatitisa B. Naravno, isto vrijedi i za terapiju kortikosteroidima u obliku kreme. AD ima tendenciju smirivanja u pubertetu.