Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Metastaza raka dojke na kosti u glavi


Autor Poruka

Nihad_48

21.10.2011. 23:15

Pozdrav Dokture, moja mama prije dvije godine je operisala (odstranila) ljevu dojku na kojoj je imala tumor i primala je poslje toga hemoterapije sedmicne svake sedmice.
Pa poslje toga je isla na zracenje i sve je redovno kontrolisala i bilo je uredu poslje toga.
Ali neki dan nakon sto je uradila sve nalaze vidila je da joj je tumorski marker CA 15-3 bio 500 kao sto je i sad , i na slici kostiju se pokazala tacka na glavi a na glavi joj se takoder pojavila izbocina (cvorka). I rekli su nam da uradimo CT MOZGA i evo u nalazu stoji ovako pise da je: Parietookcipitalno se diferencira hipodenzna area veličine 30 x 40 x 40 mm vrši lizu kosti.
I PISE ZAKLJUCAK: CT KRANIUMA UKAZUJE NA SEKUNDARNI DEPOZIT PARIETOOKCIPITALNO.
OASTALI NALAZ U FIZIOLOŠKIM GRANICAMA.

Molio da mi odgovorite sta sada sljedi i sta treba raditi i vase misljenje o ovome, molio bi brz odgovora i HVALA UNAPRJED HVALA pozdrav

Nihad_48

22.10.2011. 11:25

Samo sam zaboravio napisat da moja mama ima 43 godine.I kada je opersiala dojku glavni nalaz HER2 bio je 0 . pozdrav

Nihad_48

04.11.2011. 10:50

Mogu li znati zasto meni niste odgovorili ?

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

11.12.2011. 03:15

Kod vaše majke se radi o pojavi metastaza raka dojke na kosti. Metastaze na kosti su vrlo česta pojava. Trebalo bi provesti zračenje lubanje i provesti sistemsko liječenje, to je načešće hormonoterapija bilo tamoksifenom ili ako je majka već u postmenopauzi onda aromataza inhibitorom. Svakakao treba provesti i detaljne pretrage ostalih orgaba da se utvrdi da li metastaze postoje i u drugim dijelovima organizma.