Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Povratak karcinoma u drugoj dojci


Autor Poruka

Engleska

10.05.2021. 13:20

Postovani,
Javljam se u nadi da cete mi pojasniti ponovni istovjetni karcinom u drugoj dojci.
2017.god mi je dijagnosticiran karcinom u desnoj dojci( invasive ductal carcinoma Grade 2 with intermediate grade ductal carcinoma in situ tumor size 25mm velicine,ER8,PR0,HER2 negative,nije se prosirio na limfne cvorove).Zivim i radim u Ujedinjenom Kraljevstvu.Imala sam 2 postedne operacije dojke,zatim 15+5 radio terapija i nakon toga terapiju Tamoxifenom uz redovitu mamografiju jednom godisnje.Tri god.su nalazi mamografije bili normalni.Prije mjesec dana sam prilikom tusiranja uocila kvrgu.Otisla sam lijecniku.Uslijedila je uranjena mamografija,ultrazvuk dojke i biopsija(radi se o lijevoj dojci).Lijecnik je odmah rekao da je karcinom,ali da ovaj puta vjerojatno nije hormonalan jer sam skoro 4 godine na terapiji Tamoxifenom.Medutim kad je stigao nalaz biopsije,nalaz je potpuno identican kao i u desnoj dojci.Dakle opet hormonalan.Kako je to moguce uz hormonalnu terapiju?Kako je moguce da je za manje od godine dana izmedu mamografija narastao na 3,5 cm.?Lijecnik je rekao da je ovaj gradus III.Slijedi mi operacija pocetkom 6.mj.(lijecnik predlaze opet postednu operaciju),radio terapije i hormonalna terapija drugim lijekom jer nemam menstrualni ciklus otkako sam pocela piti Tamoxifen.
Bila bih Vam zahvalna da mi pokusate pojasniti moj nalaz i da li je to cesta pojava u praksi,
Unaprijed hvala,Snjezana

Katarina Antunac, dr. med.

20.07.2021. 15:15

Poštovana,
tek kad budete imali patohistološki nalaz biopsije moći će se reći o kakvom se tumoru točno radi. Onda će uslijediti nastavak dijagnostičke obrade a potom će se, ovisno o nalazima, donijeti odluka o nastavku liječenja.