Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14397

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Lišaj


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Lili220

09.01.2024. 13:00

Poštovani,

Prije mjesec dana mi se na desnoj preponi pojavio rozi čvorić za kojeg sam mislila da je urasla dlaka, no međutim taj čvorić je rastao i krenio izgledati kao lišaj. Tada sam ga krenila tretirati sa plymicol kremom koja nije pomogla te se lisaj jos progresivnije širio. Tada sam zvala doktoricu, koja mi je po opisu te promjene, preporučila Atere kremu. S njom sam mazala zadnja 2 tjedna ali ni ona mi ne pomaže.Onda mi je preporučila Diflucan tablete od 50mg 2 tjedna, no vec ih pijem tjedan dana i nista se ne mijenja, vec mi se i na lijevoj preponi stvorio cvoric s kakvim je i na desnoj pocelo.Jučer sam otišla dermatologinji na pregled i ona kaže da to njoj izgleda kao gljivica i dala mi je Triderm kremu da pokušam opet 2 tjedna mazati.
Zanima me Vaše mišljenje,
S obzirom da sam sve pokušala ali inficirano područje i dalje ne prolazi.

Lp

Krešimir Musa, dr. med.

10.01.2024. 21:45

Poštovani,
infekcija gljivama, dermatomikoza, u pravilu počinje kao manja crvenkasta papula, te se širi. Međutim takva infekcija bi prestala na primjenu lokalnog antimikotika klotrimazol, a pogotovo i na primjenu peroralnog antimikotika flukonazol (Diflucan). Osim toga rijetko infakcije budu simetrične /obostrane, tako da bi se moglo raditi i o nečem drugom. Svakako se javite na pregled kod svog nadležnog dermatologa zbog dalnjenje obrade.