Estetsko-korektivna dermatologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 65 | Broj poruka: 177

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Tamno crvene strije na bedrima


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

emptycolors

20.07.2016. 15:40

Poštovani, muškarac sam i imam 22 godine, visok sam 178 cm i težine 70 kg i nisam imao neki nagli dobitak ili gubitak kilograma. Početkom proljeća ove godine su mi se na prednjoj strani lijeve noge naglo pojavile tamno crvene, gotovo ljubičaste linije što sam prvo pomislio da su varikozne vene, no nakon nekog vremena linije su počele oblikovati brazde pa sam skuzio da se zapravo radi o strijama. Kroz naredni period pa evo do sada, strije su se proširile na obadvije noge sa stražnje strane bedra od koljena do gluteusa, i dalje su tamno crvene i ljubičaste boje i postupno blijede, ali nakon svakog tuširanja boja se odmah vraća i budu najizraženije. Nisam primijetio da je koža suha ili da nije dovoljno hidratizirana niti osjećam ikakvu bol. Već sam postao očajan jer ne vidim nikakve promjene, a čitao sam da se s njima ne može nešto posebno baš napraviti. Molim vas da mi kažete postoji li možda u ljekarnama neki losion, krema ili neke tablete za postupno smanjivanje strija ili njihove boje ili možda režim prehrane? Unaprijed vam se zahvaljujem na odgovoru.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

20.07.2016. 22:45

Sklonost strijama je individualna i ne može se spriječiti. Boja će s vremenom izblijediti i strije će biti manje vidljive. Redovito mazanje nekog masnijeg losiona (nije presudno kojeg) može smanjiti njihovo stvaranje.