Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


imunitet i cijepljenje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

deša

21.09.2004. 19:56

Beba od 10 i pol mjeseci 1.9. je krenula u jaslice i od tada je stalno nahlađena - bez temperature, ali curi joj nos i dosta kašlje (zrelo) ali ne zna iskašljati, tako da po noći budu stvarne krize. Pedijatrica je preporucila samo ispiranje nosa fiziološkom otopinom, kapanje nesivine kapima i sirup protiv kašlja mucorhinathol (inace se nalazimo u belgiji).
S obzirom da nemamo drugu soluciju osim da bebu dajemo u jaslice, postoji li neki način na koji bi joj se mago ojačati imunitet.
I još, kako smo tek doselili u Bruxelles (15.8.o.g.) pedijatrica je preporučila docijepljivanje jer se oni ovdje cijepe sa 6u1 a ne 5u1. Jeli to stvarno preporucljivo? U belgiji cemo ostati cca 4 godine.
hvala velika

Dr. Darko Richter

21.09.2004. 22:56

"When in Rome, be a Roman". Docijepite dijete, jer to je jedini način "ojačavanja imuniteta". Ne cijepe se Belgijanci zbog nacionalnih ili rasnih razloga, već određuju svoja pravila prema području koje zauzimaju, još od Cezarovih vremena, a tim pravilima potpadaju svi koji tamo idu živjeti. Inače, pročitajte o "jačanju imuniteta" i jaslićkim problemima u postovima zadnjih nekoliko dana (Suzana, Ana), nemam puno što dodati.