Dentalna implantologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 26 | Broj poruka: 84

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


Bol nakon vađenja zubi


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Jana1711

05.11.2023. 22:30

Poštovani,

Prije tri dana izvađena su mi dva zubi, 6 i 7 dolje iz razloga jer sam imala ciste i zubi se nisu dali spasiti. Što se tiče rane ne boli me previše, ali imam osjećaj da petica reagira tj da me ona boli. Da napomenem, iz petice je izvađen živac prije 2 mjeseca i zub je ponovo punjen i napravljen je rtg i sve je bilo u redu i nikad do vađenja ovih zubi nisam imala osjećaj da boli. I zub je na dijelu uz meso posivio. Pa me zanima da li je to reakcija na micanje cisti s te kosti pa se odražava na peticu ili je moguće da me stvarno petica boli?

Dean Cekić, dr. med. dent.

06.11.2023. 22:35

Poštovana,

predpostavljam da se radi o posljedici vađenja šestice i sedmice. Pričekajte nekoliko dana, predpostavljam da će se zub sam smiriti i bol nestati. Ako razvoj događaja bude suprotan, obratite se svom stomatologu.

Jana1711

07.11.2023. 20:15

Poštovani,

spomenuta bol u petici se smirila, ali od jučer, dakle četvrti dan nakon vađenja, boli cijela kost i osjećaj žarenja. Rana se već skoro zatvorili ali nemogu procijeniti da li je ugrušak možda otpao.

Dean Cekić, dr. med. dent.

17.11.2023. 06:45

Poštovana,
po simptomima koje navodite, radi se o suhoj alveoli tj. ispadanju ugruška.
Trebali bi posjetiti svog doktora.