Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Logest

Autor Poruka

proljeće79

28.04.2012. 11:30

Poštovana doktorice,

iako odprilike 8 mjeseci nemam redovan seks, ja sam nastavila piti tablete. Bi li trebala presatti koristiti ih? Imam 32 godine. Hvala na odgovoru...

Natalija Beljo, dr. med.

30.04.2012. 10:10

Ako Vam odgovaraju nemojte.

Andjela.D.

03.05.2012. 01:15

Postovana, zelim da mi potvrdite da li sam dobro razumjela sledece. Uzmem jednu tabletu Logest prvi dan menstruacije,i tako ih pijem svakodnevno 21 dan. Napravim pauzu od 7 dana , osmog dana opet pocinjem da ih pijem i tako 21.dan,pa sve u krug? Interesuje me da li sam zasticena i u danima pauze? Nova sam u ovome, pa bih zelela da budem skroz sigurna. I da li se Logest moze kupiti u apoteci bez lekarskog recepta?

lozinka

03.05.2012. 19:00

Poštovana doktorice,

imam 27 godina. Imam problem s aknama od svoje 12. godine. Od svoje 16. godine pijem kontracepcijske tablete zbog problema s aknama. Prije toga pokušala sve razne preparate, ekspresije lica, kreme i antibiotike te se dermatolog na kraju odlučio na hormonsko liječenje. Poboljšanje se vidjelo već nakon 3 mjeseca i od tada nisam imala problema s aknama sve dok ne napravim pauzu. Godinama sam pila Diane 35, pa mi je ginekolog propisao Yasmin koji mi nije odgovarao. Zadnja 3 mjeseca pijem Logest tablete i dobila sam akne po cijelome licu, pogotovo po čelu, potom po vratu i prsima. Menstruacija mi je kratka, jedva 3 dana, s tim da je prvi dan najviše, a preostala dva dana ide na kapaljku. Zanima me da li je potrebno neko vrijeme da se organizam privikne na nove tablete ili bih ponovno trebala preći na Diane 35?

Unaprijed hvala happy

zozon

05.05.2012. 15:35

Poštovani, imam jedno pitanje za vas. Naime, imam dvadeset i dvije godine i ovo mi je prva kutija Logesta, doduše prva kutija uopšte kontracepcijskih tableta. Moj menstruacijski ciklus se inače kreće oko dvadeset pet dana i inače traje 5-6 dana. Logest sam počela da pijem kako je i naloženo u upustvu prvi dan menstrualnog ciklusa, ostalo mi je još 9 tabletica do prve pauze između kutija. Možda je moje pitanje učestalo, ali želim da budem sigurna da je to sve normalno i uredu. Već je trinaesti dan kako pijem tablete i još uvijek krvarim. To nije krvarenje kao u prvih 5 dana ali ga ima još uvijek, da li je to normalno? Ja bi vas molila da mi date svoje mišljenje, hvala vam unaprijed?

angel_8

07.05.2012. 22:20

Poštovana doktorice...
Počela sam koristiti kontracepciju prije 8 dana..
Poznanica koristi kontracepciju već 1 godinu i još nikad nije dečko evakuirao u nju jer se boji da ne ostane trudna...
Pa mene sad zanima dal dečko može evakuirati u "mene" posto koristim kontracepciju i dal mogu ostat trudna?
Nova sam u tome i još nisam sve proučila tako da nisam u sigurna u ništa happy ....

adrijana123

09.05.2012. 16:25

Poštovani,

pilule Logest sam pila prije 2 godine i pila sam ih godinu dana te sam nakon toga napravila pauzu od godinu dana. Sada ih pijem u nazad mjesec dana. Počela sam prvi dan menstruacije, koja je bila ne tako obilna prvi dan. Nakon što mi je menstruacija prestala imala sam stalno smeđi iscjedak, dok nisam dobila drugu menstruaciju (u onih 7 dana pauze), koja je sada jako slaba, što me brine. Inače nemam tako slabe menstruacije. Imam li razloga za brigu od trudnoće?
Inače nemam nikakve simptome. Grudi su mi bile otečene cijeli mjesec, ali kada sam dobila menstruaciju, sve se unormalilo.
Unaprijed hvala i lijep pozdrav.

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.05.2012. 02:35

Poštovana andjela , dobro ste shvatila način i vrijeme uzimanja. U tih 7 dana ste također zaštičena od trudnoće.

13.05.2012. 02:50

Poštovana, lozinka ja osobno bih vas vratio na Diane jer su najbolji antiandrogeni preparat inajbolje djeluju na akne.

Poštovana zozon, radi se o Logestu koji je jako blagi kontraceptiv, pa se često tijekom počimanja uzimanja kroz ciklus-dva javlja taj smeđi iscjedak.
Ne brinite zaštita je očuvana. Budite strpljivi.

poštovana angel partner može ejakulirati. Ne brinite, pod pretpostavkom da redovito uzimate pilule.

Poštovana, oskudna menstruacija je rezultat uzimanja Logesta. Ne brinite, Nastavite redovito uzimati.

angel_8

14.05.2012. 11:55

Poštovani...
Jos samo jedno pitanje...
Dal nakon godinu dana korištenja kontracepcije postoji mogućnost od trudnoće u slučaju ejakuacije il je već organ imun?
Hvala...

14.05.2012. 16:25

Poštovana, angel ako redovito uzimate pilule nikako nećete ostati trudna čak i ako partner ejakulira u Vas. Ne brinite.

petra27

16.05.2012. 12:00

Negdje je zapelo, pa opet saljem mail! Zanima me koji lokalni antibiotik smijem mazati na podrucje vaginalne sluznice? Meni je najvjerojatnije neka dlacica urasla na mjesti gdje prestaju dlacice i sluznica pocinje. Hvala

16.05.2012. 23:25

Poštovana Petra možete svakako.

Andjela.D.

19.06.2012. 14:35

Postovani, pocela sam s prvom kutijom Logesta. Pa imam jos neka pitanja za vas. Interesuje me sledece. Juce 18.06. pocela mi je menstruacija, poslijepodne. Pilulu sam uzela poslije ponoci u 01:00 cas. A sledecu sam popila danas 19.06. u 13:00 casova. Da li je tacno da vrijeme izmedju uzimanja pilula ne smije biti duze od 12 casova(jer onda ne bi bila potpuna zastita)?
Zanima me da li je pauza izmedju kutija obavezna, jer u uputstvu pise da koristim Logest bez ikakvih pauza, nego normalno nastavljam sa sledecom kutijom??
I voljela bih znati da li su i najmanje doze alkohola stetne u slucaju uzimanja Logesta?
Unaprijed zahvalna na odgovorima.

Nataša Šemnički, dr. med.

20.06.2012. 10:05

Andjela.D. ,

tablete je potrebno piti u isto vrijeme i po izostavljenom uzimanju više od 12h nemate učinkovitu zaštitu te je potrebno štiti se kondomom.
U toku uzimanja Logest tbl potrebna je 7-dnevna pauza.
Umjereno konzumiranje lakohola nije štetno-ali nemojte sporadično pretjerivati.

L.p.

Andjela.D.

22.06.2012. 03:05

Postovani, meni jedna stvar nije jasna. Mozda ce ovo pitanje biti malo glupo, ali tek sam pocela sa uzimanjem pilula, pa bih zeljela sve nedoumice da uklonim. Kazete da ako prodje vise od 12 casova izmedju uzimanja dvije pilule, onda zastita nije bas pouzdana. Dan traje 24h sto znaci da pilulu moram uzimati 2 puta dnevno. Ja je uzimam uvece u 01:00 cas, i poslije podneva u 13:00casova. Pa onda opet uvece u 01:00 cas, i sve tako u krug. Da li je to u redu?
I interesuje me sledece: ako zakasnim sa uzimanjem pilule sat vremena duze nego sto je trebalo, da li sam zasticena, ili je potrebno koristiti kondom?
Unaprijed zahvalna.

dacy

23.06.2012. 13:00

Poštovani,
danas sam počela piti Logest. Imam dva pitanja i molim Vas da odgovorite . Da li djeluju odmah od prvog dana uzimanja ili je potrebna druga zaštita? Da li ću imati menstruaciju ili će izostati od prvog uzimanja? Unaprijed zahvalna.

Nazad
1 ... 34 35 36 37 38 39 ... 53
Naprijed