Autor
|
Poruka
|
Nataša Šemnički, dr. med.
|
26.06.2012. 15:05
Andjela.D. ,
1 tableta se uzima svakih 24h u vrijeme koje sami odredite.
Kontracepcija je dovoljno učinkovita i ako od tih 24h učinite još 12h razmaka.
Dakle ako je razmak između tableta veći od 36h potrebna je dodatna zaštita.
L.p.
|
|
26.06.2012. 15:05
dacy ,
navodi se zaštita od početka uzimanja tableta.
Menstruacija bi trebala uslijediti u vrijeme pauza ali je mogu i njezin izostanak.
Tada treba učiniti test na trudnoću.
L.p.
|
AngellaM
|
26.06.2012. 19:25
Postovana,
u nedjelju prijepodne imala sam nezasticen spolni odnos.decko je svrsio djelomicno u mene,tj zanijeli smo se i dogodilo se sto se dogodilo.nakon cjelodnevnog povlacenja po gradu u potrazi za hitnom kontracepcijom i nabavila sam logest.prvo sam popila danas oko 3 i 15(otprilike 52 sata nakon odnosa) no onda sam naisla na ovaj forum i procitala da se pije 5+5 i popila oko pola 6 jos 3 tablete...da li sam dobro ucinila ili? Svjesna sam da postoji sansa da ostanem trudna,ali zbilja bi mi puno znacio Vas savjet sto dalje...zaboravila sam napisat zadnja menstruacija je bila 12./13.06. I zadnja dva ciklusa su trajala po 30 dana ako to sta pomaze.
|
Andjela.D.
|
27.06.2012. 16:50
Postovani, hvala na odgovoru i s obzirom na to - da li je onda stetno uzimanje pilula na svakih 12 sati? Koliko to utice na organizam?
|
|
28.06.2012. 12:15
Andjela.D.
ne brinite zbog tih nekoliko tableta obzirom da je to niskodozažna tableta.
Ako u familiji imate tromboembolija uzmite nekoliko dana Andol 100.
L.p.
|
|
28.06.2012. 12:25
AngellaM ,
nadajmo se da je vaš postupak polučio učinak, to je nažalost jedino što možemo sada.
L.p.
|
koka_88
|
01.07.2012. 17:30
Poštovana doktorice,
Zadnjih par dana imam osjećaj trnjenja u koži na nogama i trbuhu i smanjen mi je osjećaj na koži, pa me zanima da li je moguće da je to od logesta? Hvala unaprijed na odgovoru
|
|
02.07.2012. 10:30
koka_88,
možda je i moguća nuspojava al svakako upućuje na potrebu unosa B vit.
Sakako kupite Nerubion tbl koji sadrži B vit te Mg 300mg radi bolje prokrvljenosti.
Ako se tegobe nastave svakako prestanite piti tablete i javite se liječniku.
L.p.
|
cvetakzanovetak
|
08.07.2012. 13:20
PIjem od februara logest i kako i treba uvek pocinjem istim danom,odnosno sredom
Tek sam pre par dana primetila da mi nema tablete za utorak pre srede i mislila sam da sam popila vise tableta,medjutim sad sam videla,odnsono setila se da sam greskom pocela poslednje pakovanje logesta da pijem od utorka(znaci dan ranije nego inace ali ga uvek pijem uredno)
Ostalo mi je jos 2 tablete do kraja pakovanja,sutra i prekosutra,nedelja i ponedeljak.Da li da kupim novo pakovanje pa da popijem iz tog pakovanja tabletu iz utorka(tako ce ispasti da sam popila 22 tablete) pa da onda napravim pauzu regularnu od 7 dana ?
Da li da posle napravim pauzu od sedam dana pa da pocnem od utorka od sada na dalje da uzimam prvu tabletu,ili da napravim 8 dana pauze pa da pocnem po starom,od srede ?
I interesuje me da li sam u toku ovog pakovanja logesta bila zasticena od trudnoce,sa pbzirom da sam pocela dan ranije ?ali u uputstvu pise da ako se uzme vise tableta slucajno da nije nista strasno.
|
|
10.07.2012. 13:25
cvetakzanovetak ,
završite s kutijom i napravite 7 dana pauzu. Preuzmite novi režim pijenja od utorka.
Ne brinite bili ste zaštićeni.
L.p.
|
em555
|
12.07.2012. 10:55
Dobar dan, zanima me sta da radim ako sam produzila pauzu za dva dana? naime,trebala sam popiti prije dva dana,a tek danas sam se sjetila.. molim hitan odgovor,
unaprijed hvala!!!!!!!
|
|
12.07.2012. 12:40
em555 ,
umanjen je kontraceptivni učinak.
Štitite se kondomom čitavu kutiju.
L.p.
|
|
12.07.2012. 12:40
em555 ,
umanjen je kontraceptivni učinak.
Štitite se kondomom čitavu kutiju.
L.p.
|
em555
|
12.07.2012. 13:00
Hvala Vam puno na brzom odgovoru,zanima je jos, da li pocinjem normalno sa svim tabletama ili ove dvije zaboravljene preskocim? Hvala
|
|
12.07.2012. 14:45
em555 ,
popijte sve tablete iz kutije.
L.p.
|
oglas.ivana
|
23.07.2012. 10:40
Poštovana,
molim Vas za informaciju.
Koristim Logest oko 6 mjeseci i inače bih menstruaciju dobila prvi dan nakon zadnje popijene tablete.
Danas je 3. dan od zadnje popijene, ali još nisam menstruaciju dobila.
Pijem tablete prema upuutama, svakodnevno s kašnjenjem do maksimalno 20 min.
Da li trebam biti zabrinuta i napraviti test?
Još bih napomenula da sam pila antibiotik zadnji tjedan uzimanja, ali nisam imala odnose. Može li to utjecati na kašnjenje?
Hvala unaprijed na odgovoru!
|
|
24.07.2012. 16:15
oglas.ivana ,
kod svakog izostanka krvarenja preporuka je učiniti test na trudnoću.
Moguće je da je antibiotik imao utjecaj na trenutnu situaciju.
L.p.
|
Quki
|
26.07.2012. 00:55
Poštovani,
prije uzimanja kontracepcijskih pilula imala sam užasno bolne menstruacije. S prvom kutijom kontracepcijskih pilula bolovi su u potpunosti nestali. Ispočetka sam pila Yasmin, a zadnjih 3, 4 godine uzimam Logest i obje pilule dobro podnosim bez ikakvih neželjenih nuspojava.
Moje pitanje je sljedeće. Unazad 3 mjeseca, menstruacije su mi ponovno postale neugodne i osjećam lagane bolove u trbuhu koji se iz mjeseca u mjesec pojačavaju. Bojim se da se ne vratim na staro, jer su me ti bolovi znali prikovati uz krevet. Moj ginekolog je rekao da nema potrebe za promjenom pilula, već da će se to samo unormaliti kroz sljedećih nekoliko menstruacija, no mene zanima i drugo mišljenje. Trebam li promijeniti pilule i koje mi preporučate ili da stvarno pričekam još nekoliko mjeseci pa da vidim kako će biti.
Unaprijed se zahvaljujem na Vašem odgovoru!
|
|
26.07.2012. 23:00
Quki ,
najbitnije je isklulljučiti organski uzrok bolova ginekološkim pregledom ev cervikalnim brisevima kod sumnje na upalu te UZVom isključiti prisutnost cisti te dobroćudne izrasline stijenke ili sluznice maternice-miom ili polip. Uz navedeno bih se imali i spotin pa je vijerojetnost mala za tu patologiju. Vijerojatno se radi i ponovno uspostavljenoj produkciji prostanglandina-najčešćeg uzročika bolnih menstruacija.
Ako je to sve uredno a bol je i dalje prisutna preporuča se konverzija na Triqular ili Qlaira tbl koji su indicirani kod bolnih menstruacija uključujući i Logest te kojeg već pijete te njegov pandam Lindynette 20 ili 30.
L.p..
|
mrvica12
|
12.08.2012. 20:10
Poštovani,
pijem logest već više od 2 godine i nije bilo nikakvih problema, no ovaj mjesec dobila sam mjesečnicu tjedan i pol prije nego inače (ako je to bila mjesečnica), i nije bila obilna nego skroz oskudna. Da li se trebam zabrinuti?
Hvala i lp
|