Autor
|
Poruka
|
iva.813
|
03.01.2013. 11:35
Dobar dan, zanimaju me odgovori na dva općenita pitanja vezana uz Logest pilule. 1. Što točno znači " Kada se oralni kontraceptivi pravilno primjenjuju postotak neuspjeha metode iznosi otprlike 1% godišnje."? tj. zbog kojih razloga dolazi do tog neuspjeha buudući da se konttraceptivi uzimaju pravilno? i 2. Ako zakasnimo 1 - 6 sati od uobičajnog vremena uzimanja tableta, može li se imalo smanjiti učinkovitost tablete i treba li nakon toga koristiti i dodatnu kontracepciju (prezervative)? Unaprijed hvala!
|
malamara371
|
04.01.2013. 14:25
Poštovana,
Trebala sam početi piti novu kutiju 2.1 ali do 5. neću moći do nje.Da li da ovaj mjesec uopće ne pijem ili da jednostavno počnem 5 i nastavim normalno.
Dodatna zaštita nije problem....
|
Nataša Šemnički, dr. med.
|
06.01.2013. 13:55
iva.813 ,
u uputstvu vam piše da kašnjenje i do 12h ne mjenja kontraceptivni učinak i ne treba koristiti dodatnu zaštitu ali bih vam ja ipak preporučila ako je ta oscilacija učestala da da ipak dodatno koristite.
Pravilno uzimanje i sami ste shvatili je uvijek u isto vrijema sa vrlo malim odklonima i tako se kontinuirano održava ista razina hormona koja uspješno blokira ovulaciju.
Ako su te fluktuacije veće zbog većeg ostupanja ili se iz određenog razloga ( alkohol, drugi lijekovi koji utiječu, bolesti jetre, poremećaj probavnog trakta... )
poremetio metabolizam hormona može doći do trudnoće i uz pravilno uzimanje.
Zato bi bilo pametno kod bilo kojih odstupanja ( probavne tegobe ili drugi zdravstveni problemi, lijekovi, alkohol ...) kao mjeru predostrožnosti koristiti i kondom.
Idealna zaštita i je tableta + kondom jer se štitite na taj način i od trudnoće i od spolnoprenosivih bolesti koje su u porasto zbog preslobodnog seksualnog ponašanja.
l.p.
|
Nataša Šemnički, dr. med.
|
06.01.2013. 13:55
malamara371 ,
nastavite piti uz dodatnu zaštitu
l.p.
|
malecka21
|
15.01.2013. 19:05
Postovani,nisam bila dobila mjesecnicu 2 i po meseca i kako bi mi je izazvala,doktorka mi je dala orgametril,medjum i posle njega se pojavilo samo tamno braon krvarenje.Tada sam pocela sa Logestom,medjutim na 13 tbl mi se javilo krvarenje koje izgleda kao redovna menst.Trenutno mi je ostalo jos 5 tbl do kraja,bila sam danas kod doktorke i rekla mi je da pijem po 1 na svakih 12h do kraja kutije,da su mi vrv slabe i odmah da nastavim sa Legravanom.
Moje pitanje je sledece, ako zadnju popijem uvece u pola 6,kada treba da krenem sa Legravanom? Popodne u pola 6 ili sutra ujutro?
Ili da mozda ispijem redovno do kraja,a potom sa legravanom da krenem za 8 dana?
Hvala unapred
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
22.01.2013. 22:40
Druga solucija mi se čini boljom.
|
Samsung11
|
08.04.2013. 09:30
Posotvanje.
Pijem drugu kutijicu Logest tableta i sa prvom nisam imala nikakve probleme. Sada vec osjetim da imam svakodnevnu glavobilju, nije to nesto strasno kao migrene al je ipak neugodno. Da li treba da ih prestanem piti ili da promijenim tablete ili pak da sacekam da vidim da li ce vremenom nestati? Hvala!
|
|
08.04.2013. 11:50
Popijte do kraja. Prekontrolirajte krvni tlak.
|
sara250
|
17.04.2013. 19:20
Poštovana,
u uputama o korištenju kaže da ako se u roku od 3 sata od popijene pilule povraćalo ili dobilo proljev da je kontracepcijska zaštita smanjena. mene sad interesira da li je smanjena zaštita iako imam npr jako meku stolicu (znači nije proljev ali je na putu da bude, ispričavam se na opisu)? te kada treba poduzeti te dodatne mjere.
unaprijed hvala
|
|
18.04.2013. 01:15
U tom slučaju ne treba dodatna zaštita. Ne radi se o proljevu. Ne brinite.
|
sara250
|
30.05.2013. 21:05
poštovani, zanima me koliko dana točno treba koristiti dodatnu zaštitu nakon što je došlo do povraćanja ili proljeva, npr došlo je do toga u petak, kad sam uzela 2 pilule te nakon toga nije mi se ponovilo i nastavila sam uzimati dalje pilule normalno (pilule u prvom tjednu). naći moje pitanje je do kad moram koristiti npr kondom, te nakon kojeg dana sam sigurna u pouzdanost pilula?
unaprijed hvala
|
|
30.05.2013. 21:15
Kroz 7-10 dana.
|
stu_iva
|
06.06.2013. 10:55
Poštovani,
bila sam na pregledu kod ginekologa radi krvarenja usred blistera na Logestu.
Radi krvarenja mi je predložio da napravim pauzu od 3 mjeseca i u 3. ciklusu između 21.i 23. dana ciklusa napravim test Progesteron iz seruma.
Dr. mi je prepisao Medazol vaginalete, korištenje svaku 2-3 večer i Medazol tablete za mene i partnera, jednodneva terapija (5 tableta trebamo popiti), imam pojačan iscjedak.
Još nisam dobila nalaze papa testa.
Da li je po Vama ta terapija/savjet OK?
Lp,
Iva
|
|
06.06.2013. 23:55
Svakako možete postupiti kao što vam je savjetovao. Ja bih osobno nastavio s pilulama malo jačim npr. Lyndinette 30.
No i ovako se može.
|
sara250
|
14.06.2013. 16:40
poštovani, pitanje je vise informativno... naime čitala sam da kad se uzimaju kontracepcijske pilule da žena nebi trebala imati isjedak ... no ja bez obzira na pilule imam bijeli ili prozirni iscjedak i to cijeli mjesec (bez svrbeža, samo taj iscjedak), zanima me zbog čega?. bila sam se liječila protiv candide i znam koji su njezini simptomi tako da mi to ne upučuje bas na nju.
unaprijed hvala, pozdrav
|
|
14.06.2013. 22:20
Iscjedak je vjerovatno posljedica uzimanja pilula, ako nemate smetnji.
|
stu_iva
|
17.06.2013. 15:25
Pozdrav,
zbog probojnih krvarenja, ginekolog mi je rekao da kad mi krene probojno krvarenje da uzimam 2 pilule dnevno (ujutro i naveče) do kraja blistera. Postupila sam prema njegovim uputama, i blister završila u subotu. No danas još nema menstruacije. Da li je to normalno? Imam li razloga za brigu oko trudnoće? Duplu dozu pilula sam pila oko tjedan dana i nakon 2 dana duple doze mi je prestalo probojno krvarenje.
Smije li se stalno piti dupla doza Logesta?
Hvala unaprijed na odgovoru.
|
|
17.06.2013. 17:45
Normalno je, nastupit će menstruacija. Može se tako uzimati Logest i drugi ciklus ali moj savjet je "jači" kontraceptiv recimo Lindinette 30.
|
s_pf
|
20.06.2013. 08:45
Poštovani,
molim Vas, ovo mi je prvi puta da uzimam ovakav tip lijekova (hormoni) i jedna stvar u uputama mi je zapela za oko prilikom ovakvih vrućina. Budući da jako često putujem i tablete su sa mnom manje više cijela zadnja dva dana zbog preseljenja, vjerojatno su stajale na puno višim temperaturama od onih 25 na kojima bi trebale stajati. Nisam nikada obraćala pažnju na takvo što kod lijekova, ali budući da su ovoga puta u pitanju nekakve posebne kemikalije, zanima me može li se što uopće dogoditi zbog toga?
Lijep pozdrav!
|
|
20.06.2013. 17:15
Ne može vam se ništa dogoditi.
|