Autor
|
Poruka
|
s_pf
|
07.07.2013. 18:00
Mogu Vam još jedino reći da je u pitanju prvi mjesec pijenja tableta i da sam popila iduću tabletu normalno jer u tom trenutku nisam shvatila razliku u vremenu između popijene tablete i povraćanja. Pa, ako tableta nije bila apsorbirana (dakle ako sam ju propustila), zapravo i ne znam mogu li slijediti upute za propuštenu tabletu u trećem tjednu...
Hvala unaprijed.
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
07.07.2013. 21:00
Ne treba ništa. Uzimajte blister do kraja, potom sedam dana pauze pa novi blister.
|
jeccaljubo
|
12.07.2013. 14:20
Postovani,
Pocela sam da pijem Logest pilule prvi dan menstrualnog ciklusa i krvarenje je trajlo dosta dugo 19 dana. Zatim je krvarenje nestalo i prvi dan pauze je krvarenje ponovo pocelo, ali mnogo obilnije, kao i normalna menstruacija. Da li je to opasno ili se telo navikava na pilulu?
|
|
12.07.2013. 22:20
Nije opasno, radi se o privikavanju i spoting krvarenju tijekom cijelog prvog blistera. U drugom će to doći manje do izražaja ili će vjerovatnije sve biti normalno.
Budite strpljivi.
|
adnotam
|
13.07.2013. 15:40
Poštovani,
prelazim s triquilara na logest. Jučer, 12.7., popila sam zadnju tabletu triquilara, koji sam inače pila 9 mjeseci. Zanima me je li bolje popiti prvu tabletu logesta danas, kad bi mi zapravo trebao biti prvi dan sedmodnevne pauze, ili za 8 dana nakon što ta pauza istekne. Inače, u uputama sam pročitala da mogu i na jedan i na drugi način, ali me zanima Vaš savjet jer mi je ovaj mjesec pijenja triquilara specifičan: pila sam ga 20 dana jer sam na drugoj tableti imala proljev u tih prvih sat vremena, računala sam da se tableta nije apsorbirala pa sam tu večer popila i treću, tako da mi je ciklus jedan dan kraći.(o tome sam se također konzultirala s Vama) Raditi ili ne raditi pauzu da bi zaštita bila učinkovita?
Hvala Vam unaprijed na odgovoru,
Lijep pozdrav!
|
|
14.07.2013. 10:25
Popijte dana i koristite idućih sedam dana dodatnu zaštitu
|
mindjusa
|
19.07.2013. 15:50
Da li je tacno da pusenje moze smanjiti ucinkovitos tableta?
|
|
20.07.2013. 02:25
Nije.
|
mindjusa
|
23.07.2013. 09:30
Doktor mi je prepisao Logest, nisam sigurna da li sam dobro shvatila - kad popijem pilulu prvi dan ciklusa, da li sam automatski od tog momenta zasticena od trudnoce?
I zaboravila sam da pitam, posto meni prvi dan ide samo malo braon sekreta, par kapi, a prava menstruacija pocne tek sjutra dan, kad da pocnem da pijem pilule?
|
|
23.07.2013. 15:15
Kod započinjanja s pilulama koritite za svaki slučaj dodatnu zaštitu kroz tjedan dana.
Počnite od prvog pravog dana menstruacije, ne kad je smeđi iscjedak, već drugi dan.
|
sara250
|
24.07.2013. 09:30
Postovani, imam jedno poprilicno hitno pitanje. Naime danas sam kasnila s pilulom 4 sata, trebala sam je popiti u 19 a popila sam ju u 23h (prvi tjedan 5 pilula). Upute o lijeku su mi nejasne. Uz to oko 00h sam imala spolni odnos,decko je svrsio u mene. Zanima me ima li brige za trudnocu? Da li trebam popit koju pilulu za dan poslije? I da li se tolerira kasnjenje od 12 sati u svakom tjednu
|
|
24.07.2013. 10:10
Sve je u redu. Ne treba dodatna zaštita. Popijena je još uvijek u dopušteno vrijeme.
Trudite se biti što točniji s uzimanjem jer se radi o niskodozažnim kontraceptivima.
|
princezica
|
24.07.2013. 11:15
Poštovani,
s dečkom sam imala zaštićeni spolni odnos s kondomom(11.dan od prvog dana mjesečnice-prvi plodni dan). previše smo mijenjali položaje, on je odmah nakon što je osjetio da mu ide izvadio penis.nakon što ga je zvadio i počeo svršavati smo vidjeli da je kondom pukao.....može biti išta tj.mogu ostati trudna???....
|
|
24.07.2013. 21:55
Savjetujem za svaki slučaj postkoitalnu kontracepciju.
|
Sejlica12345
|
24.07.2013. 21:55
Postovana doktorka.. imam preblem sa aknama i bubuljicama, kao i sa pojacanom dlakavoscu. Koristila sam diane 35 ali mi nisu puno pomogle. Nakon toga sam napravila pauzu od mesec dana i sada nameravam da nastavim sa Logest-om iz tog razloga. Sta vi mislite o tome?
|
|
24.07.2013. 23:05
Mislim da je bolje da ste ostali na Dianama.
|
Matea275
|
26.07.2013. 02:05
Pozdrav,
S Yaza sam prešla na Logest bez pauze, prvu sam pilulu popila 02.07., a menstruaciju dobila 05.07. Trenutno sam na onih 7 dana pauze nakon 21 popijene pilule pa me zanima jesam li zaštićena bez obzira što ovih 7 dana ništa ne pijem? Jer po ovome bih novu kutiju trebala početi 30.07, a menstruaciju dobiti 01. ili 02. 08. Uz to mi nije jasno je li normalno da dobijem menstruaciju na trećoj ili četvrtoj piluli, a ne u onih 7 dana?
Hvala unaprijed!
|
|
26.07.2013. 09:25
Normalno je. Zaštićena ste u pauzi uzimanja.
|
Matea275
|
26.07.2013. 14:40
Hvala Vam na odgovoru, ali jutros oko 10 sam se probudila i dobila menstruaciju. Nisam sigurna da je to probojno krvarenje jer je bilo dosta krvi kao kada imam menstruaciju. Nije mi jasno što se događa.
|
|
26.07.2013. 21:35
Normalno je. Menstruacija.
|