Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Logest

Autor Poruka

pcelica 18

23.06.2013. 04:35

Poštovanje,

Pogledala sam malo teme po forumu ali svejedno moram pitati... happy Ginekologica mi je rekla da imam neku upalu (nije definirala koju) i dala mi je Hiramicin kapsule i Plimycol vaginalete. U petak (7.6) sam počela piti Hiramicin, a u nedj navečer (9.6.) sam počela piti Logest, Hiramicin sam prestala piti u utorak (11.6.) s obzirom da on spada u skupinu ljekova tetraciklina u Vašem postu sam vidjela da to smanjuje efikasnost OHK (nadam se da se djelovanje Logesta nije smanjilo)... happy A što se tiče Plimycol vaginaleta njih sam pocela uzimati u ponedj (17.6.) jer sam imala nekakav blagi smeđi iscjedak prije pa nisam bila sigurna smijem ili ne koristiti ih, nakon prve tablete (koju sam uzela navečer), u utorak ujutro sam imala nekakav krvavi isjedak pa me zanima zbog čega je moglo doći to toga, da li je u pitanju bila nekakva alergijska reakcija ili je to skroz normalno, naravno pokušala sam kontaktirati svoju ginekologicu ali ju nisam uspjela dobiti... Nadam se samo da se ništa nije zakompliciralo u međuvremenu zbog tog krvarenja...

Unaprijed Vam hvala na odgovoru... happy

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.06.2013. 01:10

Normalno je. Radi se o probojnom krvarenju. Koristite dodatnu zaštitu ako uzimate dalje hiramicin.

Samsung11

29.06.2013. 11:15

Postovanje,

3 godine sam pila Diane 35 i prije 4 mjeseci sam presla na Logest. Vec zadnja dva zadnja mjeseca sve vrijeme dok pijem tablete imam smedjkasti iscjedak, da li je to spotting?

Hvala!

29.06.2013. 19:00

Da. Puno su blaže od Diana i to se zbog tog događa.

Matea275

02.07.2013. 09:35

Pozdrav,

Pila sam Yaz pilule, danas sam popila prvu bijelu koja mi je ujedno i zadnja jer sam upravo izgubila tablete s ostale tri placebo. Prelazim na Logest pa me zanima trebam li prvu Logest pilulu popiti sutra ili s prvim danom menstruacije? I ako prvu Logest popijem sutra, znači li to da ću vjerojatno sutra ili u srijedu dobiti menstruaciju?

Hvala!

02.07.2013. 11:05

Moj savjet je da je popijete danas i ne pravite pauzu.dakle odmah se prebacite na Logest bez pauze.

Matea275

03.07.2013. 21:35

Hvala na savjetu, popila sam tako. Možete li mi samo reci je li potrebna dodatna zastita neko vrijeme i koliko s obzirom da sam popila samo jednu placebo Yaz pilulu i sutradan Logest?

stu_iva

03.07.2013. 21:40

Pozdrav,
pila sam Medazol (u jednom danu 5 kom). Smanjuju li učinak Logesta? da li sam trebala koristiti dodatnu zaštitu (ja nisam) ?
hvala.

03.07.2013. 23:25

Matea, sedam dana dodatne zaštite.

03.07.2013. 23:25

Stu iva, ne umanjuju učinak.

Matea275

04.07.2013. 17:10

Hvala na odgovoru. Imam jos samo jedno pitanje. Je li moguće da ne dobijem ili da mi kasni ako sam popila samo jednu placebo yaz i sutra počela s logestom? Pretpostavljala sam da cu dobiti ranije jer sam popila samo jednu placebo. Danas mi je 29. dan, no nisam dobila. Zanima me ima li to veze s pilulama? Hvala!

04.07.2013. 22:05

Moguće.

sara250

06.07.2013. 02:35

Poštovani, da li tablete normabel utječu na kontracepcijske pilule?
Unaprijed hvala

nova_nova

06.07.2013. 15:10

Poštovanje, imam pitanje vezano uz prelazak s Duphastona na Logest. Gin mi je dao Duphastone zbog krvarenja tijekom ciklusa. Pijem ih već 3 mjeseca i budući da se i ono dalje pojavljuje (odnosno krvarenje počinje čak prije početka Duphostona - od 10-11. dana ciklusa) preporuka je da pokušamo s Logestom. U međuvremenu su napravljeni TSH, t3, t4 nalazi, prolaktin, ogtt i papa test - svi uredni. Moje pitanje je sljedeće: krvarenje je počelo 11.dan ciklusa, nije stalo, već se zadnja dva dana pojačalo, duphastone pijem od 16. do 25. dana i jučer sam popila zadnju, kada bih trebala popiti prvu tabletu logesta? Koliko dugo treba biti pauza između duphastona i logesta ili mogu odmah danas popiti prvu tabletu Logesta?
Hvala na odgovoru!

06.07.2013. 16:35

Sara, jedna popijena od 2mg neće utjecati, ali nekoliko njih dnevno ili svakodnevno utječu.

Poštovana, nova s Logeston započnite odmah s prvim danom prave iduće menstruacije.
Dakle ako pijete duphaston do 25. dana ciklusa, nakon toga kad dobijete menstruaciju s prvim tim danom započnite.

Lola Rose

Poštovani!

Tek sam počela uzimati tablete Logest. I rečeno mi je da ih pijem dva tjedna a treći napravim pauzu, ako se ne varam ? Ugl. prvi put sam ih uzela u srijedu, na prvi dan menstrualnog krvarenja , ali menstruacijski ciklus imam već 11 dana, nije to obilna prava menstruacija već blago krvarenje neko i malo me bole grudi, jeli to normalno ili trebam kontaktirati ginekologinju ?

Srdačan pozdrav!
I veliko hvala ! happy

06.07.2013. 20:15

Ne trebate. Nastavite uzimati 21 dan koliko ih je u blisteru a onda tjedan dana pauze. Radi se o probojnom krvarenju koje će nestati .

s_pf

07.07.2013. 11:25

Poštovani,

dogodilo se da sam povratila nešto više od četiri sata (četiri sata i 20 - ak minuta) nakon popijene tablete. Nisam popila drugu tabletu i ovo mi je zadnji tjedan. Je li prošlo dovoljno vremena da se tableta apsorbira ili da pratim upute kao da sam propustila tabletu u trećem tjednu?

Lijep pozdrav!

07.07.2013. 18:00

Prošlo je dovoljno vremena. Ne treba dodatna pilula.

Nazad
1 ... 38 39 40 41 42 43 ... 53
Naprijed