Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
13.08.2012. 00:10
Radilo se o probojnom krvarenju a ne menstruaciji. Nadam se da ste nastavili koristiti uzimati do kraja blistera.
|
i_me
|
13.08.2012. 00:10
pijem logest vec 10 god.nikad nisam pravila pauzu jer mi je ginekolog rekao dokle god se ja osjecam u redu neka ih pijem...,ali,nije li 10 god ipak malo previse?? menstruaciju sam imala prosli tj i od utorka sam nacela novu kutiju.medjutim, sat vremena nakon pilule imala sam grceve u jajnicima da sam jedva hodala...to sam prepisala sresu na poslu...drugi dan sat vremena poslije tablete opet,treci dan isto tako...popila sam 4 tabl i odlucila da napravim pauzu!! kod svog ginekologa ne mogu jer sam na moru radim i mogu tek na jesen... ovdej sam se narucila ali tek sam za mj dana pozvana na pregled...mene zanima vas savjet...sto i kako dalje? imam dugu vezu i odnose i ne zelimo djete.kontracepcija ce biti tu ali zanima me zast mi je tako kako je ...sada se osjecam u redu od kada ih ne pijem...nemam nikakvih grceva...da ovu pauzu produzim na duze od mj dana ili...hvala
|
|
13.08.2012. 10:15
Poštovana, mislim da ti grčevi nisu povezani uz uzimanje Logesta jer ga uzimate 10 godina. Svakako napravite pauzu do tada dokle niste u mogućnosti otići na pregled i uzv.
|
mrvica12
|
13.08.2012. 17:50
Kutiju sam popila normalno kao i uvijek i imala 7 dana pauze pa nastavila opet. Postoji li mogućnost trudnoće ili nekih problema?
|
|
13.08.2012. 18:55
Ne.
|
n3s
|
16.08.2012. 15:35
Pijem 4 godine logest bez prestanka. Stvarno je sve super. Na moru sam pa je mozak na pasi. 1. tabletu sam normalno popila u nedjelju u 20 h, 2. u ponedjeljak (tada sam imala odnos), 3. tabletu popila sam u utorak. U srijedu sam zaboravila popiti tabletu u 20 h i popila sam ju jutros tocno sa 12 sati zakasnjenja. Sto je Vas savjet? Procitala sam puno postova, ali nisam nasla adekvatan odgovor.
Hvala
|
|
16.08.2012. 16:05
U srijedu ste trebali popiti dvije pošto je prošlo 12 sati od prijašnje i svakako dalje imati odnose uz dodatnu zaštitu.
|
n3s
|
16.08.2012. 20:30
Niste me shvatili, jucerasnju tabletu sam zaboravila popiti sinoc u 20 h i popila sam ju jutros u 8 kad sam se probudila. Sljedecu (za danas) pijem redovno u 20 sati. Koliko dugo trebam koristiti i drugu dodatnu kontracepciju?
|
|
17.08.2012. 20:55
Kroz 7 dana.
|
oglas.ivana
|
03.09.2012. 13:20
Poštovani,
pijem logest nešto manje od godinu dana.
Samo sam jednom sat vremena zakasnila popiti tabletu od uobičajenog vremena uzimanja.
Na blisteru prije ovog sam u pola blistera dobila menstruaciju, baš je bilo obilno krvarenje koje je trajalo do novog blistera.
Da li je moguće da sam trudna? ne koristim dodatnu zaštitu osim logesta.
Već 10ak dana imam bijelo žuti iscjedak i osjećam svrbež dolje.
Unaprijed hvala na odgovoru.
Zabrinuta
|
Nataša Šemnički, dr. med.
|
04.09.2012. 10:35
oglas.ivana ,
obzirom da ste redovito uzimali tablete te obilno krvarili nebi trebali biti trudni.
Obzirom na navedene tegobe koje upućuju na upalu moglibi smo zaključiti da je ona uzrok vašeg problema.
Javite se ginekologu na pregled.
L.p.
|
kaleee
|
12.09.2012. 16:30
Postovani,
pijem Logest pilule vec godinu i po dana, i pre dve nedelje sam zaboravila da popijem, i s obzirom da je bilo vise od 12h, a to je bilo u poslednjoj nedelji tog pakovanja, po uputstvu nisam pravila pauzu i odmah presla na novu kutiju, ali od dana kada sam zaboravila pilulu imam slabo krvarenje, koje je jako tamno, skoro crno, i skoro vec dve nedelje ne prestaje. Zanima me da li je to normalno i da li ce prestati, ili bi trebalo da odem kod ginekologa?
Hvala unapred
|
|
13.09.2012. 14:35
kaleee ,
to je zbog zaboravljene tablete i trebalo bi nestati nakon započinjanja slijedeće kutije ili već u vrijeme pauze.
L.p.
|
m2409
|
24.09.2012. 19:40
Logest tablete sam počela piti 31.kolovoza, na prvi dan menstruacije. Menstruacija mi je onda trajala samo 2 dana, znači petak i u subotu navečer više nisam krvarila. Da li je to zbog tableta ili?
I 20.rujna (u ćetvrtak) mi je bila zadnja tableta a ja još nisam dobila menstruaciju. Nakon koliko bi trebala dobit od zadnje tablete?
|
m2409
|
24.09.2012. 19:45
Počela sam piti logest 31.kolovoza, prvi dan menstruacije. Tada mi je menstruacija trajala samo dva dana, znači u petak i u subotu više nisam krvarila. Da li je to zbog tableta? I zadnju tabletu sam popila 20.rujna međutim jos nisam dobila menstruaciju. Nakon koliko bi trebala doć od posljednje tablete?
|
|
25.09.2012. 11:45
m2409 ,
skraćeno krvrenje je zbog tableta.
Ktvarite 2-4 dana od zadnje tablete u kutiji.
L.p.
|
sara250
|
23.12.2012. 14:35
Poštovana,
jučer sam u 19h popila pilulu, no kako sam izašla van i malo više popila, povraćala sam oko 2 i 30 ujutro. zanima me da li sam i dalje zaštićena s obzirom da je povraćanje nastupilo 8h nakon popijene pilule, ili trebam koristiti dodatnu zastitu? hvala
|
sara777
|
28.12.2012. 00:25
Poštovanje!
Pijem logest već evo treću godinu za redom, bez prestanka, s tim što sam ljetos produžila ciklus za 9 dana. Od tada ( ova 4 mjeseca ) mi se zna desiti da me zaboli stomak kao da trebam dobiti menstruaciju u vrijeme datuma kada sam dobivala prije produženja ciklusa.
Ali bez obzira na to, menstruacija mi je uvijek uredno stizala, do prije 3 dana kad sam trebala dobiti, a pojavio se samo obilan smeđi iscjedak, koji mi inače bude prije same menstruacije jedno dan-dva, al sada traje, evo već 4-dan. Danas je četvrtak i u nedjelju bi trebala ponovno početi piti novi blister tableta, a menstruaciju ( pravu ) nisam dobila? Jeli moguće da sam trudna, jer sam imala odnose s dečkom, a u isto vrijeme sam pila cefalexin koji smanjuje djelotvornost kontrac.pilula s estrogenom ( iako to sam logest nije , bar koliko sam upućena). Napomena: Za vrijeme uzimanja tog antibiotika koristili smo i prekinuti snošaj, rad veće sigurnosti.
Iskreno Vam unaprijed hvala na odgovoru!
Lijep pozdrav!
|
Fajterica ST
|
28.12.2012. 21:00
Postovana doktorice, logest tablete sam pocela uzimati prije nesto vise od godinu dana, nakon operacije "cokoladne ciste".
Nedavno mi je iste moja doktorica opce prakse preporucila da napravim pauzu zbog jako visokog tlaka, kojemu je mozda
uzrok i smrtni slucaj u obitelji.Tako sam i ucinila.Za vrijeme te pauze sam imala odnos sa deckom pri kojem nam je pukao
kondom (6 dan po zavrsetku menstruacije).Kako sam imala Logest tablete,popila sam 2, pa nakon 12 sati opet 2 i nastavila
ih uredno uzimati svaku vecer, kao i prije.Zadnja dva ,tri dana imam dosta gust iscjedak, zna me probost u jajnicima i imam
bol u donjem dijelu ledja, bas kao inace pred menstruaciju i za vrijeme menstruacije.Zadnja mi je bila 13.12., a iduca bi trebala
bit 10.01..
Moja pitanja su:1.Postoji li mogucnost da sam ostala trudna?
2.Kako da protumacim gore navedene simptome?
Unaprjed hvala!!
|
malecka21
|
30.12.2012. 11:55
Postovana,nisam dobila mens 2 i po meseca i kako bi je izazvala doktorka mi je dala Orgametril tbl,u petak sam pocela da krvarim,ali tamno braon,ne prava menstr. Trebala bih poceti sa pilulama,ali ne znam da li jos da cekam da krene redovno ili da krenem da ih pijem.Najvise zelim da ih pijem zbog neredovnih ciklusa,a bojim se ako krenem sad da mi ne zaustavi menst.
|