Autor
|
Poruka
|
alex000
|
22.05.2013. 19:40
Postovani doktore,
pisem vam drugi put. rekli ste mi da trudnoca nije moguca, ali... za 6 dana trebam da dobijem , uzasno me bole kukovi, dno ledja sa lijeve i desne strane kod kukova. stomak mi je napuhan kao da sam trudna. grudi me ne bole, ali kao da su vece. cesce mokrim. i jedem puno slatkog... to traje vec nekoliko dana. sta bih trebala napraviti? postoji li mogucno da ono nije bilo mentrualno krvarenje? strah me je. odgovorite molim vas, sto prije
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
22.05.2013. 23:45
Kao što sam rekao. Dobit ćete menstruaciju.
|
alex000
|
01.06.2013. 23:00
Postovani doktore,
kasni mi 4 dana... prestravljena sam, blago receno,
|
|
02.06.2013. 12:00
Napravite test, mada nema razloga za brigu.
|
tanja222
|
02.06.2013. 12:00
doktore savjetujte me . pijem belara pilule već pola godine. radi se o tome da sam preskočila 30 ak sati,imala sam probleme i totalno sam smetnula... pijem ih u 21 na večer. bio je četvrtak kad sam imala odnos i normalno sam popila u 21,onda sam preskočila petak i subotu čak preskočila,...u 5 ujutro sam popila .. znači sa subote na nedjelju.dvije, te ... znači oko 32 sata. jeli moguća trudnoća,trebam li po hitnu kontracepciju i jeli mi kasno za nju...pomozite.hitno
|
|
02.06.2013. 12:10
Šansa postoji. Trebate hitnu kontracepciju.
|
tanja222
|
02.06.2013. 12:30
doktore ginekoloogica tek ujutro radi.jeli kasno ujutro,???
|
|
02.06.2013. 19:45
Nije.
|
ghetaldus
|
02.06.2013. 23:05
ovako prijateljica ima spiralu skoro 4 godine, imala je redovitu mengu, sad je boli u trbuhu i ima osjecaj da ima mengu ali je nema, sa spiralom nikad nije imala problema, ugl trebala joi je menga doc u petak,a uvijek dode na vrijeme .pa me zanima jel ima mjesta za paniku.
zahvaljujem na odgovoru
|
sirkanit888
|
03.06.2013. 09:45
Poštovani, imam nekoliko pitanja. U siječnju sam počela uzimati pillule Qlaira. Međutim nakon prve kutije morala sam pauzirati zbog antibiotike koje sam morala uzimati. Nakon te terapije htjela sam ih ponovno početi uzimati,i ginekolog mi je rekao da ne moram čekati sljedeću menstruaciju,tako da sam počela u ožujku tjedan dana nakon menstruacije. I otad ih redovno pijem. No,zbog posla sam često kasnila i do tri sata s uzimanjem tablete. U međuvremenu sam imala odnose. U travnju sam imala normalnu menstruaciju na vrijeme, no u svibnju mi se pojavilo slabo krvarenje (dovoljno za 1-2 dnevna uloška dnevno) na 13.tableti.
Brine me sto su mi prije nekoliko dana grudi postale osjetljivije i apetit mi je uvelike porastao.
Postoji li šansa da sam zatrudnila s obzirom da tako zakasnim ponekad s tabletom i s obzirom na to da ih nisam počela piti prvi dan ciklusa?
Unaprijed se zahvaljujem na pomoći.
|
sirkanit888
|
03.06.2013. 09:50
Poštovani, imam nekoliko pitanja. Moja situacija je ovakva. Počela sam piti qlairu u siječnju no nakon prve kutije morala sam prestat zbog antibiotike. Htjela sam ih nastavit pit,pa mi je ginekolog rekao da ne moram čekati prvi dan ciklusa (kasnije sam čula da je to bio pogrešaka savjet). Tako da sam počela piti dva tjedna prije sljedeće menstruacije. Otad ih pijem redovno (od 22.3.). Problem je sto sam često zakasnila i po tri sata s tabletom zbog posla. U travnju sam dobila menstruaciju redovno,no u svibnju sam dobila lagano krvarenje (dovoljno za 1-2dnevna uloška na dan) na 13.tableti koje je trajalo pet dana. U međuvremenu sam immala spolne odnose. Prije nekoliko dana počela sam primjecivati kako su mi grudi osjetljivije,apetit mi je porastao,ponekad mi je mučno pogotovo u vožnji. Postoji li mogućnost trudnoće s obzirom na to što nisam krenula piti na prvi dan ciklusa i s obzirom da sam tako znala zakasniti s tabletom? Unaprijed hvala na pomoći. Pozdrav.
|
|
03.06.2013. 16:40
Ghetaldus, neka ne brine. Doći će menstruacija.
|
|
03.06.2013. 16:40
Sirkanit, menstruacija je uz navedene pilule vrlo slaba, šansa nije velika za trudnoćom. Dakako je najbolje uzimati sa čim manjim odstupanjem.
Unutar 3 sata je u redu uzimanje.
Ovo krvarenje koje ste imali je probojnog tipa i rezultat je pijenja Qlaire. NAstavite dalje uziamti prema propisanoj shemi.
|
mikiii b
|
28.09.2013. 01:00
poštovani,imam neredovitu menstruaciju vec mjesecima,tocnije jedan mjesec ju dobijem,a drugi ne...naime,prosli mjesec nisam dobila menstruaciju,tako da je prema uobicajenom kao dosada trebala stici 25.9...imala sam odnose sa stalnim partnerom i koristili smo kondom i nije ejakulirao u mene,pa me zanima postoji li ikakva sansa za trudnocu?i prije tjedan dana sam imala smedkast,tj krvav iscjedak,zanima me je li moguce da se radi o nekom drugom zdravstvenom problemu?hvala unaprijed...
|
pticamala5555
|
28.09.2013. 13:30
Poštovanje doktore.
Posljednju menstruaciju sam imala 2.9, međutim, odnos zaštićen kondomom sam imala 20.9 i 21.9 prvi put je dečko ejakulirao unutar mene u kondom (kondom je bio zdrav) drugi dan van mene.
Kolike su šanse za trudnoću?
|
|
28.09.2013. 18:45
Miki, šansa postoji. Svakako test. Ako je negativan savjerujem pregled i uzv.
Korištenje oralnih kontraceptiva bi bilo za vas.
|
|
28.09.2013. 18:50
Pricamala ako nije ejakulat završio u rodnici i kondom ispravan onda nema šanse.
|
pticamala5555
|
28.09.2013. 19:50
Ejakulirao je u rodnicu, ali s kondomom. Kondom je bio potpuno zdrav.
I mislim da mi nisu bili plodni dani, ciklus mi traje 30 dana.
I dalje, šansa NE postoji?
Čitam svašta po drugim forumima, pa se zabrinem.
Hvala vam na strpljenju i odgovorima.
|
|
28.09.2013. 21:25
Ako ste privjerili kondom onda se ne radi o mogućnosti trudnoće.
|
pticamala5555
|
28.09.2013. 22:05
Ejakulat se nalazio u kondom, kondom zdrav bio.
Hvala Vam velika doktore, tona briga je spala s mene.
|