Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


moguca trudnoca?


Autor Poruka

ljana

23.02.2008. 03:20

diane 35 pijem godinu dana
propisana terapija radi cista koje su se pojavljivale na grudima, stitnoj zlijezdi...
problemi su nastali nakon operacije cista na jajnicima
i prije i poslije opercije su ciklusi bili "u sat" redovni i ovulacije su postojale...
sto se tice cista na grudima - pravile su mi problem prije diane 35 (imala sam nevjerojatno teske simptome pms) a ciste na lijevom reznju stitne zlijezde su ustanovili pri uz pregledu grudi, mada nemam nikakve tegobe ...

u posljednjem pakovanju mi je preostalo 2 pilule...

zanima me da li je moguce da zatrzurnim u ovom prvom mjesecu ako prestanem uzimati pilule (prije prve prave mjesecnice) i da li je za plod nezdravo ako zatrudnim u tom periodu?

da li je neophodno da cekamo par mjeseci dok se ne vrate prave mjesecnice?

ovo pitam narocito iz razloga sto su nam vidjanja ogranicena (zbog udaljenosti), a zelimo potomstvo, te bi odlaganje znacilo i do 6 mjececi... (skoro cijela trudnoca).

hvala unaprijed...

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

23.02.2008. 11:00

Ništa ne odgađajte jer ćete prvih mjesec dva iza prestanka uzimanja Diane biti pojačano plodni. Nije se potrebno čuvati, i neće biti nikakvih posljedica po dijete.

ljana

24.02.2008. 03:15

hvala Vam mnogo na odgovoru.

kako sam prvi put postavila upit, a nisam vidjela svoju temu. postavila sam je upravo jos jedan put, ne zamjerite.

imala bih jos jedno pitanje - ako mozete da mi odgovorite:

posto ne znamo sada dan ovulacije (a, kao sto sam i navela - trenutno ograniceni kontakti zbog daljine), da li bi problem mogao biti ako je kontakt tek izmedju 25. i 30. dana od posljenje pilule?

unaprijed hvala.



Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

24.02.2008. 11:55

O da, mogao bi biti problem jer je u redovnim ciklusima ovulacija tad već davno prošla, dakle nema šanse za trudnoću. Zatrudniti možete samo 2-3 dana mjesečno oko ovulacije, a to treba pogoditi. Napraviti dijete nije tako lako happy.

ljana

26.02.2008. 21:25

sad hvala mnogo na odgovorima

tiva

03.03.2008. 14:05

Stovana doktorice!
U 1.mjesecu pila sam Yasmin,od prvog dana menstruacije 06.01 -26.01.,potom sam dobila menstruaciju unutar 7 dana pauze,ne znam tocno koji datum(NEGDJE 29.ILI 30.).Tada nisam nastavila s uzimanjem Yasmina i imala sam dva dva odnosa bez zastite koja po mojoj racunici uopce nisu bila u plodnim danima.Ovaj mjesec jos nisam dobila menstruaciju pa me zanima da li da napravim test,koji bi mogao tako rano pokazati ili da jos cekam?Mozda je za prirodnu menstruaciju potrebno vise dana,nakon hormona.Te da li bi uzimanje Yasmina u 1.mjesecu moglo imati stetan utjecaj na mogucu trudnocu?Molim vas da mi odgovorite sto prije!
UNAPRIJED ZAHVALJUJEM!!!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

03.03.2008. 17:50

Moguće je da menstruacija kasni jer tijelu treba malo vremena da se prilagodi novoj situaciji. Međutim, svakako napravite test na trudnoću jer ako ste trudni bit će pozitivan (inače, plodni dani, ako su vam menstruacije bile redovite prije Yasmina, su bili negdje od 6.2.-12.2). Neće biti nikakve štete po eventualnu trudnoću.

tiva

03.03.2008. 21:55

Hvala,pretpostavljam da sada vise ne postoji nacin da se izazove menstruacija hormonima ili nesto drugo?

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

03.03.2008. 23:10

Ne, ukoliko je došlo do trudnoće, ne postoji.

brinetta

08.03.2008. 20:30

poštovani...zadnja menstruacija mi je bila 4.2., ciklusi mi traju 27 - 31 dan (ali najcesce 28 dana), spolni odnos bez zaštite (prekinuti snošaj) sam imala 25. i 26. dana ciklusa...menstruacija mi kasni vec 6 dana (sto mi se inace ne događa), napravila sam test za trudnocu koji je negativan...je li moguća trudnoća? i jesam li prerano napravila test za trudnoću? molim vas odgovorite...hvala vam!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

08.03.2008. 22:20

Ako ste odnos imali 1.3., onda ste prerano napravili test. Od odnosa kojim se moglo zanijeti treba proći bar 12 dana da test bude pozitivan ukoliko je došlo do trudnoće.
Međutim, sumnjam da vam je ovulacija toliko kasnila kad su ciklusi inače tako redovni, vjerojatnije menstruacija sad kasni zbog stresa.

Mare18

10.03.2008. 10:55

Poštovana doktorice, je li moguće da sam trudna ako sam imala odnos 28.2 u vrijeme plodnih dana..koristili smo kondom kao zastitu ali mislim da je puknuo..Sad mi se pojavilo nesto kao lazna menga, krvarim..izgleda kao menga ali mi je jako rano dosla ako je menga..jer sljedecu menstruaciju trebam dobiti tek oko 21.3.? inače imam redovit ciklus..Primjetilo se da sam naglo smrsavila, neka hrana mi se gadi.. i umorna sam.. Kada bi bilo najbolje napraviti kucni test za trudnocu??? PUNO HVALA, nadam se brzom odgovoru jer je hitno.. sad

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

10.03.2008. 12:15

Pričekajte do 13.3., onda napravite test iz prvog jutarnjeg urina. Vaši simptomi mučnine i ostalog su od straha, nema tako ranih simptoma trudnoće.

Mare18

10.03.2008. 21:37

Hvala na odgovoru..Samo me zabrinjava zasto sam dobila mengu (ako je to uopce menga, jer je malo svjetlije boje nego kad obicno imam ciklus) tako rano..??...Inace nikad prije nisam imala problema s tim dok nisam pocela biti spolno aktivna... pozdrav!

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

11.03.2008. 09:05

Prvo test onda teorije happy.

Mare18

12.03.2008. 10:10

Štovana dr. Romana happy ispričavam se ako sam naporna s pitanjima ali nemam se kome drugom obratit jer mi je tek 18 god... Posto mi je jos uvijek lose, tj. imam gadenje na neku hranu i sl. doktorica me poslala da izvadim krv i to sam obavila jutros..Nalaz ce mi biti gotov sutra ujutro pa ako bi mi Vi mogli odgovoriti je li ikako mogu iz nalaza krvi očitati moguću trudnoću?? krvarenje mi je prestalo ali me boli desni jajnik..sto to znaci? Zabrinuta sam..Btw test na trudnocu cu napraviti u petak.. HVALA PUNO I VELIKI POZDRAV omg)

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

12.03.2008. 12:00

Mare, ne brinite. Ne mogu isčitati trudnoću iz krvi, osim ako nisu tražili test na trudnoću, što vjerojatno nisu, inače bi vam rekli. Test možete napraviti i sutra ujutro, ne morate čekati do petka. Ali vjerujem da će sve biti u redu.

brinetta

13.03.2008. 19:35

Poštovana doktorice...u prošlom postu (četvrti iznad)... govorila sam Vam o tome kako mi kasni menstruacija i da se bojim da nije možda u pitanju trudnoća...dobila sam napokon menstruaciju (nakon 12 dana zakasnjenja), i sad me zanima da li da ipak napravim test na trudnoću (planirala sam napraviti za dva dana),ali pošto mi se menstruacija pojavila ne znam da li da sad budem mirna ili da svakako provjerim??? i ako trebam provjeriti da li da onda napravim kad mi zavrsi menstruacija??? hvala Vam puno

Dr. sc. Romana Dmitrović, dr. med.

13.03.2008. 22:15

Ako je menstruacija normalna ne brinite, sve u redu.

snoopyca

24.03.2008. 11:20

Poštovana dr.
Krenut cu od početka da sve objasnim....bit ce malo duze happy
Gin mi je reko da imam policist. jajnike, i reko da nemoram nista koristiti a ako hoću da mogu, i tako sam počela koristiti Evru, 1. mjesec je bilo ok, drugi mjesec- prvi tjedan sam stavila i izdrzala samo par dana i skinula sam jer mi nije uopće pasalo, noge su me nekako cudno boljele, (jos i za vrijem 1. mjeseca dok sam imala flastere- kad ga nisam imala ok je bilo) i s obzirom da mi se i apetit povecao i ponovno mi je i libido pao na nulu prestala sam s Evrom. Prokrvarila sam nesto sitno nakon par dana, to je bilo 1.3. i trajalo je dan i pol. Nakon toga svega počela sam pratiti ciklus- vodim dnevnik- i za sad je sve ok, imala sam i ovulaciju- bar po sluzi i po zelji za sexom, usla sam u PMS u petak- bradavice su mi pocele biti osjetljive, ali (radi ovog vam pišem) ovu subotu dakle 22.3 sam imala nezasticen spolni odnos bez da je svrsio u mene, i zanima jel postoji mogućnost da sam ostala trudna s obzirom da sam prestala s hormonima ( a pročitala sam da je razdoblje nakon hormona najplodnije, ako sam dobro shvatila). Sad je mene strah s obzirom da imam epilepsiju jer sam htjela pripremiti tijelo za trudnoću (piti folnu, razgovarati sa neurolog. i gin...), a ne ovako....

Neznam uopće kad da očekujem menstruaciju, cca od 28. nadalje ju očekujem al opet dal da radim test.

Kaj vi mislite jel ima tu kakve šanse da smo napravili nekaj happy) ?

Hvala unaprijed